Angelina Jolie: Ποζάρει καλυμμένη από ζωντανές μέλισσες για το National Geographic

Sabine Camhi
Angelina Jolie: Ποζάρει καλυμμένη από ζωντανές μέλισσες για το National Geographic

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας!

Η Angelina Jolie φωτογραφήθηκε με το σώμα της καλλημένο από ζωντανές μέλισσές για το National Geographic, για να τονίσει την ανάγκη προστασίας των μελισσών και τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας τους.

Πέρα από το παγκόσμιο φιλανθρωπικό της έργο, η ηθοποιός συνεργάζεται τώρα με την UNESCO και την Guerlain και ανακηρύσσεται "Ανάδοχος" του προγράμματος "Γυναίκες για τις Μέλισσες" (Women for Bees). Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν 2.500 νέες κυψέλες, να ανακτηθούν 125 εκατομμύρια μέλισσες έως το 2025, καθώς και να λάβουν μέρος 50 γυναίκες σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η φωτογραφία, η οποία απαιτούσε την ηθοποιό να παραμείνει ακίνητη για 18 λεπτά, τραβήχτηκε από τον φωτογράφο και τον ερασιτέχνη μελισσοκόμο Dan Winters.

«Ήταν απλά υπέροχο να συνδέεσαι με αυτά τα όμορφα πλάσματα. Σίγουρα υπήρχε ένα βουητό. Πρέπει να σταθείς ακίνητη, κάτι που δεν είναι εύκολο για μένα», δήλωσε στο National Geographic. «Βάζεις μερικά πράγματα στη μύτη και στα αυτιά σου, ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα» συνέχισε.


https://www.instagram.com/p/CPF7ucyjet4

Πριν από τη φωτογράφηση, εφάρμοσαν φερομόνη στα μέρη του σώματός της Jolie για να ηρεμήσουν τις μέλισσες.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε μπάνιο για τρεις μέρες. Επειδή μου είπαν, «Αν έχεις όλες αυτές τις διάφορες μυρωδιές από σαμπουάν, αφρόλουτρα και αρώματα, η μέλισσα δεν θα ξέρει τι είσαι’», είπε.

Ο Winters είπε πως όλοι στο set εκτός από την Jolie φορούσαν προστατευτικές στολές. Παρόλο που μια μέλισσά κατάφερε να μπει μέσα από το φόρεσα της ηθοποιού, ευτυχώς, δεν την τσίμπησε καμία.

«Έπρεπε να ήταν ήσυχα και αρκετά σκοτεινά για να μείνουν ήρεμες οι μέλισσες ... Η Angelina στάθηκε απίστευτα ακίνητη, καλυμμένη με μέλισσες για 18 λεπτά χωρίς κανένα τσίμπημα», είπε.

Η 20η Μαΐου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών και η ηθοποιός ήθελε να μιλήσει για τη προστασία των μελισσών και τη σημασία τους για την παγκόσμια προμήθεια τροφίμων.

«Αυτό το ζώο θεωρείται επικίνδυνο μερικές φορές ή όταν τσιμπάει. Οπότε σκέφτηκα, πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό;» είπε η όμορφη ηθοποιός. «Η πρόθεση είναι να μοιραστούμε αυτόν τον πλανήτη. Επηρεαζόμαστε ο ένας από τον άλλον. Ήμουν πολύ τυχερή που απέκτησα αυτήν την εμπειρία» συνέχισε.