Άγριες Μέλισσες: 10 σκηνές της σειράς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Άγριες Μέλισσες: 10 σκηνές της σειράς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Η δεύτερη σεζόν ολοκληρώθηκε και ήδη υπάρχει ένα κενό.

Μόλις μερικές ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Άγριες Μέλισσες έριξαν αυλαία για φέτος. Ένας κύκλος που τα είχε όλα, που δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μας το τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μικρό ήρεμο χωριό της Θεσσαλίας τη δεκαετία του 1960.

Ακόμη δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη και να συνειδητοποιήσω το τι παρακολούθησα εχθές το βράδυ που οι Άγριες Μέλισσες ολοκληρώθηκαν. Η επαφή μου με τη σειρά της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη δεν ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, τότε που μας συστήθηκαν στην τηλεόραση, αλλά μέσα στην καραντίνα.

Όπου στεκόμουν και όπου βρισκόμουν άκουγα συνεχώς για τις Σταμίραινες, για τον Σέργιο, για την Ασημίνα και τη μικρή Δρόσω που κοιμήθηκε με τον άντρα της αδερφής της και πραγματικά απορούσα για το τι συμβαίνει πια σε αυτό το Διαφάνι. Ώσπου κάποια στιγμή σε zapping έπεσα επάνω σε ένα επεισόδιο με τον Κωνσταντή. Δεν χρειάστηκαν πολλά λεπτά για να συνειδητοποιήσω πως θέλω να ξεκινήσω να βλέπω τη σειρά, asap!

Οι Άγριες Μέλισσες ξέρεις γιατί λέγονται έτσι;

Κάπως έτσι με βρήκε η καραντίνα να βλέπω καθημερινά τα επεισόδια στο youtube μέχρι να φτάσω στο ίδιο σημείο που προβαλλόταν και στην τηλεόραση. Ταυτίστηκα πολύ με τους ήρωες της σειράς και κάθε επεισόδιο μου έδινε την αίσθηση πως βρισκόμουν κι εγώ στο ίδιο μέρος, εκεί, μαζί τους και τα ζω όλα σε real time.

Δε θα αναφερθώ στο τι είδαμε Τετάρτη και Πέμπτη, στο μεγάλο φινάλε της χρονιάς, αλλά σε 10 σκηνές που ξεχώρισα και που με έκαναν να ανατριχιάσω, να κλάψω και να καρδιοχτυπήσω. Πάμε να τα θυμηθούμε...

fonos sergiou

Οι «Άγριες Μέλισσες» σκοτώνουν τον Σέργιο

Τρεις γυναίκες η Λενιώ, η Ασημίνα και η Δρόσω μένουν μόνες τους μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Ο άρχοντας του χωριού, Δούκας Σεβαστός, θέλει τα χωράφια τους, και τα διεκδικεί με κάθε τρόπο. Καταλήγουν στο σχέδιο ο μεγάλος γιος των Σεβαστών, Σέργιος να παντρευτεί τη Λενιώ και να τα πάρει ως προίκα. Την πρώτη νύχτα του γάμου ο Σέργιος μεθυσμένος προσπαθεί να κάνει δική του την Ελένη, εκείνη σηκώνεται και φεύγει από το δωμάτιο. Η Δρόσω ξυπνάει από τη φασαρία βγαίνει να την ψάξει και πέφτει πάνω στον Σέργιο, ο οποίος προσπαθεί να τη βιάσει. Το αποτέλεσμα; Ο Σέργιος πέφτει νεκρός από τα χέρια των τριών αδερφών. Υπέροχη σκηνή.

giannos

Ο «ένοχος» πληρώνει για τον φόνο του Σέργιου

Ο Γιάννος, γιος του Μιλτιάδη, είδε τις κοπέλες να πετούν στον γκρεμό τον νεκρό Σέργιο. Ορκίζεται να τις καλύψει και αν χρειαστεί να πάρει πάνω του το φονικό. Και χρειάστηκε. Ο Γιάννος ομολόγησε μπροστά στον Δούκα πως σκότωσε τον Σέργιο και το ευχαριστήθηκε και ο Μελέτης τον στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια (αργότερα μάθαμε πως ήταν ξαδέρφια).

Roilos Droso

Η Δρόσω ερωτεύεται τον Νικηφόρο, μένει έγκυος και δίνει το παιδί της

Η Δρόσω κάνει το λάθος να ερωτευτεί τον άντρα της αδερφής της Ασημίνας (Σεβαστός και αδερφός του Σέργιου). Πληγωμένος και ανεξέλεγκτος ο Νικηφόρος ενδίδει στο ερωτικό κάλεσμα της Δρόσως και το μοιραίο λάθος γίνεται. Λίγο διάστημα αργότερα ανακαλύπτουν πως έχει μείνει έγκυος με τη μοναδική λύση να είναι αυτή που πρέπει να δώσει το παιδί της στην αδερφή της. Η στιγμή που τραγουδάει το νανούρισμα η Δανάη Μιχαλάκη έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μας.



Το χαστούκι της Ελένης στον Κωνσταντή

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Σέργιου η Ελένη πηγαίνει με τις αδερφές της στο καφενείο του χωριού, όπου τρώνε και πίνουν για να γιορτάσουν το θέρισμα των χωραφιών της. Ο Κωνσταντής γίνεται έξαλλος με την ασέβεια προς τον νεκρό αδερφό του και προσβάλει την Ελένη. Εκείνη δεν κρατιέται και το χαστούκι που του δίνει ακούγεται σχεδόν σε όλο το χωριό.



Ο θάνατος της Θεοδοσίας στη δίκη της Ελένης

Η Θεοδοσία πληγωμένη από τη συμπεριφορά του Λάμπρου και τον χωρισμό της θέλει να καταστρέψει την Ελένη. Ανακαλύπτει λοιπόν ένα γράμμα του Γιάννου, στο οποίο εκείνος γράφει πως οι κοπέλες σκότωσαν τον Σέργιο. Η Ελένη αναγκάζεται να ομολογήσει και να πάρει πάνω της τον φόνο προκειμένου να σώσει τις αδερφές της και το μωρό που μόλις είχε γεννηθεί.

thanatos theodosias

Στη διάρκεια της δίκης η Θεοδοσία είναι παρούσα και όταν ακούει τον λόγο που η Ελένη σκότωσε τον Σέργιο μετανιώνει πικρά που την ανάγκασε να παραδοθεί.

Η Μυρσίνη βάζει να σκοτώσουν την Ελένη, τη στιγμή που η απόφαση της ποινής έχει ανακοινωθεί το όπλο εκπυρσοκροτεί και η Θεοδοσία βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.



Το Διαφάνι πενθεί και τον θάνατο του Κυπραίου

kypraios copy

Μια ακόμη πολύ δυνατή σκηνή ήταν εκείνη που ο ταξίαρχος έχει ανακαλύψει πως ο Κυπραίος (aka Γιάννης Στάνκογλου) βασάνισε και σκότωσε τον γιο του στον πόλεμο και του δίνει μια ευκαιρία να επιλέξει τι θα κάνει, αφήνοντας του ένα όπλο.

Ο Κυπραίος αντί να το βάλει στα πόδια βάζει τέλος στη ζωή του έχοντας πάρει την συγχώρεση του ταξίαρχου.

konstantis troumpa

Ο Κωνσταντής συναντά τη Δρόσω μετά από έξι χρόνια στην Τρούμπα

Κεραυνοβόλος ήταν ο έρωτας που χτύπησε τον Κωνσταντή, όταν πήγε στην Τρούμπα κι έπεσε πάνω στη Δρόσω (ή Ρόζα με το καλλιτεχνικό της). Τα επεισόδια που ακολούθησαν και η στιγμή που της εξομολογήθηκε τον έρωτά του τη θυμάμαι ακόμη.

thanatos grammatikou

Ο θάνατος του Αλέξη Γραμματικού

Το θανατικό ξεκίνησε στο Διαφάνι από τη στιγμή που ο Μεγαρίτης με εντολή του Δούκα μπήκε στο σπίτι όπου βρισκόταν οι δύο εισαγγελείς με τον μάρτυρα που είδε τον Δούκα να σκοτώνει τον Θέμελη. Όλοι πέφτουν νεκροί και οι fans της σειράς θρηνούν την απώλεια του Αλέξη Γραμματικού.

Ο εισαγγελέας και σύζυγος της Πηνελόπης ήταν ο πιο αγνός χαρακτήρας της σειράς και ακόμη κλαίω με το πόσο άδικα έφυγε.

asimina nikiforos parisi

Η Ασημίνα αποκαλύπτει την αλήθεια στον Νικηφόρο για τον θάνατο του αδερφού του

Στη δεύτερη σεζόν ο Νικηφόρος με την Ασημίνα έφυγαν για το Παρίσι προκειμένου να περιορίσουν τη Δρόσω από το να έρχεται σε επαφή με τον μικρό. Η Δρόσω όμως έδωσε τελεσίγραφο στην αδερφή της πως αν δεν επιστρέψουν στο χωριό θα ομολογήσει για το τι συνέβη τη νύχτα που πέθανε ο Σέργιος.

Εκστασιασμένη η Ασημίνα αποκάλυψε μόνη της την αλήθεια στον Νικηφόρο, με τον Ροϊλό να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Με τη σειρά του ο Νικηφόρος λίγα επεισόδια αργότερα αποκάλυψε την αλήθεια στον αδερφό του με τον Κωνσταντή απλά να μένει άφωνος.

agries melisses dandoulaki thanatos

Ο σοκαριστικός θάνατος της Ανέτ

Το προτελευταίο επεισόδιο της σεζόν ήταν ίσως από τα πιο σοκαριστικά. Η Ανέτ πληγωμένη βαθιά από τις αλήθειες του Μελέτη πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της, προκειμένου να βάλει τέλος στο μίσος του αδερφού της Δούκα.

Το Twitter θρήνησε την Ανέτ και δόξασε την Κάτια Δανδουλάκη

Η ερμηνεία της μοναδική, με το Twitter να υποκλίνεται στο υποκριτικό της ταλέντο: