Keira Knightley: «Όποια γυναίκα ξέρω, έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση»

Sabine Camhi
Keira Knightley: «Όποια γυναίκα ξέρω, έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση»

Η ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία της με τον μισογυνισμό και την κακοποίηση!

Στο τεύχος Ιουλίου του Harper's Bazaar UK, η Βρετανίδα ηθοποιός, 36 ετών, αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να ακούσει τις εμπειρίες άλλων γυναικών με τον μισογυνισμό για να συνειδητοποιήσει ότι ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε πάντα, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε.

«Όταν άκουσα γυναίκες να απαριθμούν όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνουν καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους, για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς, τότε σκέφτηκα: «Ναι, τα κάνω και εγώ όλα αυτά, ένα προς ένα και δεν το σκέφτομαι καν»».

Όταν ρωτήθηκε εάν έχει υποστεί ποτέ παρενόχληση στο παρελθόν, η νικήτρια Όσκαρ είπε ότι δεν γνωρίζει ούτε μία γυναίκα που να μην έχει υποστεί παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού της.

«Ναι, μου έχει τύχει και εμένα. Εννοώ, σε όλες έχει συμβεί. Κυριολεκτικά, δεν γνωρίζω καμία γυναίκα, που να μην την έχουν θωπεύσει παρά την θέλησή της, να μην της έχει επιτεθεί επιδειξίας ή να μην την έχουν απειλήσει με κάποιο τρόπο, από το να της κόψουν το λαιμό μέχρι να την χτυπήσουν στο πρόσωπο. Όλες έχουν παρενοχληθεί με κάποιο τρόπο», τόνισε η Keira Knightley.

«Mήπως φορούσατε mini;»: Τα ρούχα των θυμάτων δεν είναι ποτέ ένοχα, οι βιαστές είναι

Τον Ιανουάριο, η Knightley αποκάλυψε ότι «δεν ενδιαφέρεται» να γυρίσει ερωτικές σκηνές, εξηγώντας πώς «είναι πολύ άβολο να προσπαθεί να αποτυπώσει την ανδρική οπτική». «Αν αφηγούμουν μια ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος νιώθω, λυπάμαι, πως θα το έκανα με γυναίκα σκηνοθέτη». Αυτό οδήγησε την ηθοποιό να προσθέσει ρήτρα στα συμβόλαια των ταινιών της για να μην κάνει γυμνές σκηνές.