Ένας χρόνος από τον τραγικό θάνατο της Naya Rivera (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ένας χρόνος από τον τραγικό θάνατο της Naya Rivera (video)

Ήταν μόλις 33 ετών.

Στις 8 Ιουλίου 2020 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η είδηση πως η διάσημη ηθοποιός του Hollywood, Naya Rivera αγνοείται. Η ηθοποιός θέλησε να περάσει χρόνο με τον 4χρονο τότε, γιο της Josey κι έτσι κανόνισαν να πάνε βαρκάδα στη λίμνη Piru. Μόνο που ούτε η ίδια γνώριζε πως η βόλτα αυτή θα της στοιχίσει τη ζωή της.

Η 33χρονη ηθοποιός, που είχε πρωταγωνιστήσει σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της Αμερικής (Glee), αποφάσισε να απολαύσει με τον 4χρονο γιο της μια βόλτα σε λίμνη στην Καλιφόρνια. Όλα έμοιαζαν όμορφα και κανείς δεν περίμενε την κατάληξη της βόλτας αυτής. Λίγες ώρες αργότερα, ένα παραπλέον σκάφος βρήκε το 4χρονο αγοράκι μόνο του στη βάρκα στην οποία επέβαινε με τη μητέρα του, με τα ίχνη της 33χρονης ηθοποιού όμως να αγνοούνται.


https://www.instagram.com/p/CPMApsuNxYc

Οι εξελίξεις και το video από τις κάμερες ασφαλείας

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρήκαν το αυτοκίνητο της star παρκαρισμένο στις όχθες και το σωσίβιό της μέσα στη βάρκα. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν μητέρα και γιο, να κατευθύνονται ευδιάθετοι προς τη λίμνη, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική συνέχεια. Το ίδιο έδειξαν και οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αφού υπήρξαν πλάνα της ηθοποιού που έβγαινε από τον χώρο παρκαρίσματος με τον γιο της και κατευθυνόταν προς τη λίμνη.

Οι έρευνες συνεχίζονταν ήδη δύο μέρες, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος της αγνοούμενης. Οι Αρχές δεν ήταην αισιόδοξες, καθώς θεωρούσαν ότι η Rivera ήταν νεκρή, έπειτα από κάποιο περιστατικό που συνέβη την ώρα που κολυμπούσε.

nayarivera 107115583 200289851350704 1613846479431027204 n

Την άποψη αυτή ενίσχυσε και ο μικρός Josey, ο οποίος αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, είπε στην αστυνομία ότι η μαμά του δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στη βάρκα μετά τη βουτιά της κάτι που έκανε σχεδόν βέβαιο τον πνιγμό της.

Η δημοσιοποίηση της εξαφάνισης έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Η είδηση της εξαφάνισής της 33χρονης έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα tabloids και τα MME, με τους περισσότερους να πιστεύουν πως η διάσημη ηθοποιός χάθηκε στα νερά της λίμνης για πάντα. Η αναζήτηση της ηθοποιού κράτησε 5 ολόκληρες μέρες, καθώς δεν έβρισκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως είτε έχει πνιγεί, είτε έχει διαφύγει από το σημείο με κάποιον άλλον τρόπο, ενώ και τα ρεύματα της λίμνης καθιστούσαν δύσκολη την αναζήτηση στον πυθμένα της με τα ειδικά σόναρ.

nayarivera3 copy

Η σκληρή διαπίστωση βύθισε στο πένθος την οικογένειά της

Στις 13 Ιουλίου 2020 μία δυσάρεστη είδηση έφτασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η σωρός της Naya Rivera βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε. Το Hollywood και η οικογένεια της αδικοχαμένης ηθοποιού θρηνούσε! Όλοι περίμεναν πλέον την απόφαση της ιατροδικαστικής εξέτασης, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η αιτία του θανάτου της.

Νεκρή η Νaya Rivera: Ταυτοποιήθηκε η σωρός της

Η αιτία του θανάτου της

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Ventura ανέφεραν, πως ο γιος της μάλλον κινδύνεψε να πνιγεί, εκείνη βούτηξε να τον σώσει και στο τέλος δεν είχε άλλη ενέργεια και αντοχές, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να σώσει τον ίδιο τον εαυτό της. Στις 15 Ιουλίου 2020 η ιατροδικαστική απόφαση αναφέρθηκε σε πνιγμό μετά από ατύχημα, το πραγματικό αίτιο που κόστισε τη ζωή στη νεαρή ηθοποιό.

Τα ευρήματα έδειξαν πως δεν υπήρξε κάποιο χτύπημα που να δικαιολογεί τον πνιγμό, ενώ στο αίμα της άτυχης ηθοποιού δεν ανιχνεύθηκαν αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Naya Rivera: Η αιτία πνιγμού της και η θυσία που έκανε συγκλονίζει

Ο πρώην σύντροφός της και πατέρας του γιου της, Ryan Dorsey, δεν την έχει ξεχάσει ποτέ!

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτησή του στα social media, ανήμερα στα γενέθλιά της, ένα χρόνο μετά, με μια τρυφερή φωτογραφία. Στη γιορτή της μητέρας ο Ryan Dorsey, ανέβασε ακόμη μια φωτογραφία της άτυχης ηθοποιού, γράφοντας: «Δεν μπορούμε να πούμε τη λέξη «ευτυχισμένη», αλλά μπορούμε να πούμε «ευχαριστώ» που ήσουν μητέρα και μου χάρισες αυτόν τον υπέροχο γιο».

Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδοξο και τραγικό θάνατο της 33χρονης ηθοποιού, αλλά το πλατύ χαμόγελο του 5χρονου Josey σε αυτή τη φωτογραφία, αποτελεί τρανό παράδειγμα πως η Naya Rivera θα ζει πάντα στις καρδιές όλων όσων την αγαπούσαν!