Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όταν εστιάζεις στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός σου»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όταν εστιάζεις στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός σου»

Τα διεθνή Μέσα παρομοίωσαν τα λόγια του με αυτά Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξωπραγματικές επιδόσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Milwaukee Backs στους NBA Finals επί των Phoenix Suns, το μήνυμα του αρχηγού ηχεί δυνατά και θυμίζει, πέρα από την αξία του αθλητή, την ποιότητα του ανθρώπου.

Ο Giannis, που μας κάνει περήφανους με κάθε του αθλητική -και μη- εμφάνιση, 24 ώρες πριν το Game 5 των NBA Finals, μίλησε σαν «αρχαίος φιλόσοφος», όπως είπαν χαρακτηριστικά τα διεθνή Μέσα και άνθρωποι που είτε είναι φαν του αθλήματος είτε που απλώς έτυχαν να ακούσουν τις δηλώσεις του.



Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Ο δύο φορές MVP (σ.σ. Most Valuable Player) μίλησε για το «μυστικό» πίσω από τη φιλοσοφία του παιχνιδιού του, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιος τον έμαθε να μην καταλαμβάνεται από τον εγωισμό του -καθώς, άλλοι παίκτες, συνήθως δεν το καταφέρνουν πριν τα 30-.

«Συνήθως, από την εμπειρία μου, όταν σκέφτομαι ‘Ω ναι, τα κατάφερα. Είμαι τόσο φανταστικός. Είχα 30. Είχα 25-10-10’. Όποια και να είναι η περίπτωση. Συνήθως, την επόμενη μέρα δε θα τα πας καλά. Τόσο απλά. Τις επόμενες μέρες, θα είσαι πολύ κακός. Οπότε, βρήκα ένα mindset. Όταν εστιάζεις στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός σου. ‘Εγώ το έκανα. Μπορέσαμε να νικήσουμε αυτήν την ομάδα 4-0. Το έκανα στο παρελθόν, το κέρδισα στο παρελθόν’. Όταν εστιάζω στο μέλλον, αυτό είναι η υπερηφάνεια μου. ‘Ναι, στο επόμενο παιχνίδι, το Παιχνίδι 5, θα κάνω αυτό και εκείνο και το άλλο. Θα κυριαρχήσω’. Εκεί μιλάει η υπερηφάνειά σου. Δε συμβαίνει αυτό. Είσαι εδώ», είπε και συνέχισε...



«Προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στη στιγμή, στο παρόν. Και αυτό είναι η ταπεινότητα, αυτό είναι το να είσαι σεμνός. Αυτό είναι να μη θέτεις προσδοκίες. Αυτό είναι να βγαίνεις εκεί έξω και να απολαμβάνεις το παιχνίδι. Να συναγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι είχα ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν με αυτό, αλλά είναι μία ικανότητα που έχω προσπαθήσει να τελειοποιήσω, να γίνω άριστος σε αυτήν. Έχει δουλέψει μέχρι τώρα, οπότε δεν πρόκειται να σταματήσω»