Σήμερα η κηδεία της Amy Winehouse

Σήμερα η κηδεία της Amy Winehouse

Η οικογένεια της 27χρονης τραγουδίστριας ανακοίνωσε και επίσημα πως η κηδεία της κόρης τους θα γίνει σήμερα, στο Golders Green του Λονδίνου.

Ενώ οι φαν συνεχίζουν να συρρέουν κατά εκατοντάδες έξω από το σπίτι της Amy Winehouse, που βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της το Σάββατο το απόγευμα σε ηλικία 27 χρονών, οι γονείς της ανακοίνωσαν πως η κηδεία της τραγικής τραγουδίστριας θα γίνει σήμερα, σε κλειστό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, στο Golders Green του Βόρειου Λονδίνου.

Χτες το απόγευμα οι γονείς της Winehouse επισκέφθηκαν τον μικρό «βωμό» που έχει στηθεί έξω από το σπίτι της κόρης τους, εμφανώς καταβεβλημένοι, κλαίγοντας με αναφιλητά στη θέα των λουλουδιών, των κεριών, των λούτρινων παιχνιδιών, ακόμα και των τσιγάρων και των μπουκαλιών αλκοόλ, που είχαν αφήσει κάτω από τις κορδέλες της αστυνομίας οι θαυμαστές της Amy, ως φόρο τιμής στο αδικοχαμένο είδωλό τους.

Ο πατέρας της είπε στις κάμερες «Για την Amy ένα μόνο πράγμα είχε σημασία και αυτό ήταν η αγάπη. Ολόκληρη η ζωή της ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια και στους φίλους της, καθώς και σε εσάς (τους θαυμαστές). Είμαστε καταρρακωμένοι και εγώ δεν έχω λόγια να εκφραστώ, αλλά σας ευχαριστούμε που ήρθατε».

Εκτός από τους γονείς της, ο πρώην σύντροφός της, ο σκηνοθέτης Reg Traviss, μίλησε και αυτός για τον χαμό της Amy και τις φριχτές μέρες που ζουν η οικογένεια και οι φίλοι της τραγουδίστριας από το Σάββατο: «Οι τελευταίες τρεις μέρες ήταν μια κόλαση. Ζήσαμε μια φριχτή απώλεια και θέλουμε γαλήνη τώρα. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που περνάω και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους αυτούς που απέτισαν φόρο τιμής και θρηνούν τον χαμό της Amy, ενός τόσο όμορφου και ιδιοφυούς ατόμου, και λατρεμένης μου αγάπης. Έχασα την αγάπη μου που την αγαπούσα τόσο πολύ».

Αποκάλυψε επίσης πως η Amy δεν μπορούσε να περιμένει για τον γάμο ενός κοντινού της φίλου που θα γινόταν αυτή τη Κυριακή «Η Amy είχε βγάλει δεκάδες φορέματα για να διαλέξει πιο να φορέσει εκείνη τη μέρα. Ανυπομονούσε να πάει στον γάμο».

Τα αίτια θανάτου της Amy δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και η αστυνομία δήλωσε πως μπορεί να πάρει μέχρι και τέσσερις εβδομάδες πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα. Η κηδεία όμως έπρεπε να γίνει σήμερα, μιας και η Εβραϊκή θρησκεία στην οποία ανήκει η οικογένεια της τραγουδίστριας επιβάλει πως η κηδεία πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.