Θοδωρής Ιακωβίδης: Τεράστιο κύμα στήριξης στο Twitter για τον αθλητή της άρσης βαρών

Θοδωρής Ιακωβίδης: Τεράστιο κύμα στήριξης στο Twitter για τον αθλητή της άρσης βαρών

Ο αθλητής, λίγο μετά το τέλος της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Ομάδα άρσης βαρών.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκίνησε όλη την Ελλάδα το Σάββατο (31/7) όταν μετά την προσπάθειά του στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στην άρση βαρών ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από την Εθνική Ομάδα.

Ο Έλληνας αθλητής τόνισε ότι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τα 27 του και ότι έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στέφανος Ντούσκος: Ο 24χρονος που πήρε το πρώτο Χρυσό για την Ελλάδα βούρκωσε & μας συγκίνησε διπλά

«Την έχω πάρει την απόφαση από τα 27, αλλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο και ούτε που ξέρω γιατί την έκανα. Η περηφάνια μου δεν σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσικοθεραπευτής που εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά, να μη μου παίρνει λεφτά, γιατί είναι δύσκολα.

Οι γονείς μου βοηθούσαν έως ένα σημείο, πλέον δεν βοηθάνε, έχω φτάσει 30 χρονών. Έχω και την περηφάνια μου. Και να ήθελαν να βοηθήσουν, δεν θα το επέτρεπα εγώ, εγώ πρέπει να βοηθήσω τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον παναθηναϊκό κόσμο, αλλά και τους φίλαθλους άλλων ομάδων που θέλουν να βοηθήσουν.



Τους ευχαριστώ πολύ, δεν έχω λόγια. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δεν είναι το θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα, δεν κάνω επαιτεία, δεν το θέλω αυτό. Καλύτερα αυτά τα λεφτά να τα δώσουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλω να μπορώ να κάνω το άθλημα που αγαπάω στο 100% και να μπορώ να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μας, να βγαίνω στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα και το θέμα είναι κρατικό. Να μπει ο κρατικός μηχανισμός μπροστά και να βοηθήσει», είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο κόσμος που αντέδρασε στα λεγόμενα του Θοδωρή ήταν πολύς με τον Πύρρο Δήμα, τον Γιώργο Πατούλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνουν αναρτήσεις στα social media δείχνοντας τη στήριξή τους στον 30χρονο αθλητή.



Η αντίδραση του Πύρρου Δήμα

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη, μόλις τελείωσε την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πήρε ο Πύρρος Δήμας. Ο κορυφαίος Έλληνας αρσιβαρίστας κι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Ολυμπιονίκες, διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, ενώ σήμερα, κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα.

Και με αυτήν την ιδιότητα, αλλά και ως ο άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το άθλημα, ο εκ των προπονητών στην Ολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εξής ανάρτηση:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας.

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη»...

Το post του Γιώργου Πατούλη

Στο πλευρό του Θοδωρή Ιακωβίδη θέλει να σταθεί, όπως έδειξε με ανάρτησή του στο Instagram, και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

https://www.instagram.com/p/CSAQDK3qf8p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναλαμβάνω πρωτοβουλία προκειμένου ο Θοδωρής Ιακωβίδης να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάδειξη του Ελληνικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας θα είναι τόσο η ιατροφαρμακευτική κάλυψη του αθλητή, όσο και η κάλυψη όποιων άλλων πιθανών αναγκών υπάρχουν.

Οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι για να πάμε μπροστά χρειάζεται να στηρίζουμε τους νέους μας και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν το τόπο», έγραψε ο Γιώργος Πατούλης.

Το Insta Story του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ασυγκίνητος από όλο αυτό το δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος επίσης έχει περάσει πολλές δυσκολίες μέχρι να φτάσει εκεί που είναι σήμερα.

giannis1

Ο παίκτης του NBA κοινοποίησε τη φωτογραφία του δακρυσμένου Έλληνα αρσιβαρίστα και πρόσθεσε ένα emoji με καρδιά και ένα χέρι που προσεύχεται δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή του στον αθλητή.

Οι χορηγοί και το κύμα στήριξης στο Twitter

Καμπάνια στα social media για να αυξηθούν οι followers του Θοδωρή Ιακωβίδη και να βρεθούν χορηγοί έκανε ο απλός κόσμος και τα κατάφερε. Μέσα σε λίγες ώρες, από 3000 followers που είχε, ο αθλητής ξεπέρασε τους 100.000, ενώ βρέθηκαν και χορηγοί.

Η προσπάθεια των χρηστών στα social media φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αρκετοί χορηγοί επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη και εξέφρασαν τη θέληση να βοηθήσουν.

Οι υποψήφιοι χορηγοί φέρεται να επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συναντηθούν μαζί του όταν αυτός επιστρέψει στην Αθήνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάτι τέτοιο αφήνει ανοιχτό, όπως καταλαβαίνεις, και το ενδεχόμενο ο Ιακωβίδης να βρει τη στήριξη και να πειστεί να συνεχίσει την καριέρα του, με στόχο να βρεθεί στο Παρίσι το 2024.

Τέλος, το κύμα συμπαράστασης στο Twitter προς το πρόσωπο του 30χρονου αθλητή δεν είχε προηγούμενο. Χιλιάδες fans μιλούσαν με τα πιο υποστηρικτικά λόγια για τον αρσιβαρίστα που ξέσπασε για όλα όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Το hashtag #Ιακωβιδης ήταν όλη νύχτα #1 trend στο Twitter και συνεχίζει ακόμα και τώρα να είναι στην κορυφή! Check κι εσύ στην gallery 20 tweets που συγκεντρώσαμε για να δεις πόσο συγκίνησε ο Θοδωρής τον ελληνικό λαό και πόσο μίλησε στην καρδιά μας.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Ιακωβίδης

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης έχει καταγωγή από την Πέλλα και είναι 30 χρόνων. Η πρώτη του επαφή έγινε στο Γυμνάσιο με τον Θοδωρή τελικά να περνά στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, από όπου και έχει αποφοιτήσει.

Λόγω της ενασχόλησής του με τον επαγγελματικό αθλητισμό, ο αρσιβαρίστας ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο σε ηλικία 24 ετών. Ήταν ο μοναδικός αθλητής της άρσης βαρών που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και, μάλιστα, κατέλαβε την εντέκατη θέση στην κατηγορία των 85 κιλών.

Cover photo: @thodores_iakovidis