Εκτός μεταλλίων Κυριακοπούλου –Στεφανίδη, όμως το Twitter τις αποθέωσε (photos)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εκτός μεταλλίων Κυριακοπούλου –Στεφανίδη, όμως το Twitter τις αποθέωσε (photos)

Στην όγδοη θέση τερμάτισε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Ο τελικός του άλματος επί κοντών γυναικών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο, με την Ελλάδα να έχει διπλή εκπροσώπηση.

Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίστηκαν για μια θέση στα μετάλλια, όμως εν τέλει καμία από τις δύο δεν κατάφερε να φτάσει έως εκεί. Με τη δεύτερη προσπάθεια πέρασε η Νικόλ Κυριακοπούλου τα 4,50μ, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη εμφανώς πιο αγχωμένη χρειάστηκε και τις τρεις προσπάθειες για να τα περάσει.

Tokyo 2020: Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη και το μήνυμα από την προπόνηση

Η προσπάθεια της Νικόλ και η όγδοη θέση

Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,70 με τις επικοντίστριες να δυσκολεύονται αρκετά για να το περάσουν. Η Νικόλ μπορεί να πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,50μ, όμως απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες που είχε στα 4,70μ κατακτώντας έτσι την όγδοη θέση.



Ο κόσμος βέβαια που την παρακολούθησε δεν σταμάτησε λεπτό να την ενθαρρύνει, δίνοντας της συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλλε.

kyriakopoulou

Οι προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε αρκετά αγχωμένη και νευρικά τον αγώνα της, περνώντας με την τρίτη προσπάθεια τόσο τα 4,50μ, όσο και τα 4,70μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη συνέχεια βρήκε τον εαυτό της και πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,80μ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση της.



Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,85μ και τα 4,90μ, κατακτώντας έτσι στην τέταρτη θέση και μένοντας εκτός μεταλλίων.

stefanidi

Το Twitter αποθέωσε φυσικά και τη δική της προσπάθεια, αφού η Κατερίνα τα έδωσε πραγματικά όλα.

Η πρώτη ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη στο Instagram

Λίγες ώρες μετά το τελικό αποτέλεσμα του τελικό στο άλμα επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε το δικό της post στο Instagram, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για τη στήριξη.

«Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πάντα τόσο κοντά. Σήμερα δεν κατάφερα να κάνω αυτό για το οποίο ήμουν έτοιμη. Σήμερα δεν κατάφερα να σας φέρω ένα ακόμα μετάλλιο και να σηκώσω την Ελληνική σημαία ψηλά. Αλλά σήμερα το πάλεψα όσο ποτέ. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια με ασταμάτητα προβλήματα καταφέρω να έρθω 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είμαι η μόνη αθλήτρια στον τελικό που έφτασε το φετινό της ρεκόρ. Και για αυτό δεν μπορώ να είμαι τίποτα άλλο παρά υπερήφανη. Τα Ολυμπιακά μετάλλια δεν είναι εύκολα και οι άλλες αθλήτριες ήταν ξεκάθαρα καλύτερες από εμένα σήμερα και τα άξιζαν περισσότερο. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας και ελπίζω να σας κάνω ξανά περήφανους στο μέλλον».


https://www.instagram.com/p/CSMh-85gHwV

Χρυσό μετάλλιο πήρε η Katie Nageotte που ήταν η μόνη που πέρασε τα 4,90, ασημένιο μετάλλιο για την Anzhelika Sidorova, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Holly Bradshaw.