Εύβοια: Η Δανάη Μπάρκα δείχνει πώς ήταν έναν μήνα πριν τις φωτιές και ανατριχιάζει το κοινό

Εύβοια: Η Δανάη Μπάρκα δείχνει πώς ήταν έναν μήνα πριν τις φωτιές και ανατριχιάζει το κοινό

Το δικό της κείμενο για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα.

Τι να πει κανείς για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες. Οι φλόγες έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της χώρας. Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και κάθε αρμόδιος φορέας προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στη διάσωση της κατάστασης.

Ένα από τα μεγάλα αυτά μέτωπα εντοπίζεται στην Εύβοια. Τεράστιες εκτάσεις πράσινου παραδόθηκαν στις φλόγες, χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί ένα τέλος.

Η Δανάη Μπάρκα έκανε με τη σειρά της μία δημοσίευση στον λογαριασμό της στο Instagram με φωτογραφίες από την Εύβοια. Έδειξε πώς ήταν έναν μήνα πριν που την επισκέφτηκε, λήψεις ενός υπέροχου θεάματος και, αμέσως μετά, πώς είναι τώρα που καίγεται.




Το κείμενο για τις φωτιές στην Εύβοια

https://www.instagram.com/p/CSMCBDqsr39


Τις φωτογραφίες συνόδευσε με ένα ανατριχιαστικό κείμενο:

«Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες.
Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο,πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.
Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται,αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους,και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες.
Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.
Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα,αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία.
Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.
Κουράγιο στους ανθρώπους,η σκέψη μας μαζι τους…νομιζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό..«η ζωή συνεχίζεται;»
Ας αλλάξουμε συνήθειες,για να συνεχιστεί.
———
Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή!
——
Μεγαλο μπραβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες,στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με οοο,τι τρόπο μπορούν.
Δύναμη παιδιά!»