Αθηνά Οικονομάκου: Έκκληση της ηθοποιού για βοήθεια στη Μάνη που καίγεται (vid)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αθηνά Οικονομάκου: Έκκληση της ηθοποιού για βοήθεια στη Μάνη που καίγεται (vid)

Mεγάλη πυρκαγιά μαίνεται και στη Μάνη.

Τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων βιώνει εδώ και μία εβδομάδα η Ελλάδα με τα πύρινα μέτωπα να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Φωκίδα ήταν μερικές από τις περιοχές για τις οποίες υπήρχε ενημέρωση σχετικά με τη φωτιά.

Δεν είχε ακουστεί όμως κάτι για τη Μάνη, με την Αθηνά Οικονομάκου να γνωστοποιεί μέσω Instagram μια ακόμη δύσκολη κατάσταση.

Η έκκληση της Αθηνάς Οικονομάκου

Όλοι οι celebrities τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιούν τη δύναμη των account τους προκειμένου να βοηθήσουν όπως μπορούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με ένα story στο Instagram account της η Αθηνά Οικονομάκου έδειξε στους fans της τι συμβαίνει και στη Μάνη και αναρωτήθηκε αν υπάρχει βοήθεια εκεί κάτω. Αρκετοί της απάντησαν πως βρίσκονται στο έλεος του θεού και δεν έχει σπεύσει καμία βοήθεια προς κατάσβεση της φωτιάς.



Η ηθοποιός λοιπόν έκανε έκκληση μέσα από το account της για βοήθεια στη Μάνη, όχι μόνο σε επίπεδο πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για είδη πρώτης ανάγκης.

«Στείλτε τι μπορούμε να κάνουμε, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Τα Μέσα δεν ασχολούνται με τη Μάνη είναι στο έλεος του θεού οι άνθρωποι εκεί», έγραφε η Αθηνά Οικονομάκου στο story της, ενώ υπήρχαν σχόλια που της έλεγαν πως η φωτιά πλησιάζει ακόμη και την πόλη της Καλαμάτας.


https://www.instagram.com/p/CSNZq-LjP6r

Τρόποι βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Μια ματιά αν ρίξεις στα social media θα δεις πως αρκετός κόσμος σε πολλές περιοχές τις Αττική συγκεντρώνει τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να αποσταλούν στις πληττόμενες από την πυρκαγιά περιοχές.

Μας έχουν ανάγκη! Πώς θα βοηθήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους (photos)

Μπορείς να ενημερώνεσαι τόσo μέσα από τα accounts των celebrities που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσουν, αλλά και από τα accounts που η δράση τoυς είναι καθαρά η εθελοντική βοήθεια και εργασία. Οι λογαριασμοί, @act4evoia, @act4peloponnese και @act4fornaturaldisasters, είναι μερικά από τα accounts που μπορείς να ακολουθήσεις και να ενημερωθείς για την εθελοντική δράση και πώς θα βοηθήσεις αν το επιθυμείς.