Φωτιές στην Ελλάδα: Κάηκε το καταφύγιο της Κατρίνα Τσάνταλη- Το μήνυμα στο Instagram

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φωτιές στην Ελλάδα: Κάηκε το καταφύγιο της Κατρίνα Τσάνταλη- Το μήνυμα στο Instagram

Η στενάχωρη ανάρτηση στο account της.

Μια ανείπωτη τραγωδία βιώνει η Ελλάδα από την Τρίτη που ξέσπασε η πρώτη φωτιά στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Ένα εικοσιτετράωρο και κάτι προσπαθούσαν οι ειδικές πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε και έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της, όμως μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ήταν πια πολύ αργά.

Παράλληλα μια ανεξέλεγκτη πύρινη λαίλαπα κατακαίει εδώ και τρεις μέρες την Εύβοια, την Αρχαία Ολυμπία, και σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται και η Μάνη.

Φωτιές στην Ελλάδα:Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια και Φωκίδα (photos)

Η αναζωπύρωση της Βαρυμπόμπης και η πύρινη κόλαση

Πριν καλά καλά προλάβει να συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από τη σβησμένη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, υπήρξε αναζωπύρωση, η οποία πολύ γρήγορα πήρε τρομερές διαστάσεις και έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της.

Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αφίδνες, Πολυδένδρι είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που καίγονται από εχθές το απόγευμα, ενώ η φωτιά πλέον έχει περάσει από την άλλη πλευρά της εθνικής οδού και καίει τον Άγιο Στέφανο, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και η λίμνη Μαραθώνα.

Το καταφύγιο ζώων καταστράφηκε, όμως τα ζωάκια είναι καλά

Αντιμέτωπη με μια μεγάλη καταστροφή βρίσκεται από χθες και η Κατρίνα Τσάνταλη που εκκένωσε εγκαίρως το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που διαθέτει στο Πολυδένδρι Αττικής.

Εκκενώθηκε το καταφύγιο ζώων της Κατρίνας Τσάνταλη: Η συνδρομή Αναγνωστόπουλου, Ζαρίφη, Ράμμου

Πριν από λίγες ώρες ωστόσο με ένα μήνυμα μέσα από το Instagram account της ανακοίνωσε στους followers της, πως δυστυχώς το καταφύγιο κάηκε ολοσχερώς.

«Το καταφύγιο μας επίσημα δεν υπάρχει πια. Τα ζώα μας είναι σε ασφαλές μέρος και αυτό έχει σημασία. Δεν έχουμε λόγια αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο πως θα τα ξανακάνουμε όλα. Συγκεντρωνόμαστε να σώσουμε ότι άλλα ζώα μπορούμε.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προσευχές. Προσεύχομαι για όλους μας, να περάσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης. Καλή δύναμη και καλή τύχη.

Κατρίνα», έγραφε στην ανάρτηση της που μέσα σε ελάχιστο χρόνο συγκέντρωσε πάνω από 10 χιλιάδες likes και άλλα τόσα μηνύματα συμπαράστασης.



Δες το post της στη gallery παρακάτω.