Το γεμάτο απογοήτευση μήνυμα της Σ. Τσιμτσιλή για τις φωτιές θα σε κάνει να ταυτιστείς (photos)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το γεμάτο απογοήτευση μήνυμα της Σ. Τσιμτσιλή για τις φωτιές θα σε κάνει να ταυτιστείς (photos)

Τα είπε όλα η Σταματίνα στο post που έκανε.

Ακόμη μια μαύρη μέρα ξημέρωσε για την Ελλάδα με τα πύρινα μέτωπα να εξακολουθούν να καίουν ανεξέλεγκτα σε πολλές περιοχές της χώρας. Βγαίνεις έξω και το μόνο που βλέπεις είναι σύννεφα καπνού, στάχτες και μία μυρωδιά καμένης γης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές, όμως οι δυνάμεις τους πλέον έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν. Εχθρός βέβαια σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σε κάθε περιοχή και καθιστούν το έργο της πυροσβεστικής ακόμη πιο δύσκολο.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το μήνυμα για την αποκαρδιωτική κατάσταση με τις φωτιές

Η βοήθεια των ανθρώπων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Οι πολίτες βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν στο να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και οι celebrities εκμεταλλεύονται τη δύναμη των social media accounts τους, για να ακουστεί η προσπάθεια αυτή όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.


https://www.instagram.com/p/CSJFKBfjvhc

Το οργισμένο και γεμάτο απογοήτευση μήνυμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Το σημερινό Σάββατο δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Κανείς δεν είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος που έφτασε το Σάββατο. Πλήθος κόσμου μετράει τις πληγές του από τις καταστροφές και άλλοι τόση θρηνούν το οικοσύστημα και τα δάση που καταστράφηκαν εν μία νυκτί. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σήμερα είναι απογοητευμένη και ίσως όργισμένη -όπως όλοι- με αυτά που συμβαίνουν και το μήνυμα στο Instagram account της θα σε βρει σίγουρα σύμφωνη.

«Ο ουρανός έχει γίνει γκρι και παντού μυρίζει καμένη γη. Υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να μιλήσεις και τι να πεις. Απλά νιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό να φράζει την αναπνοή σου. Πότε και που θα σταματήσει άραγε αυτή η καταστροφή;

Η μισή Ελλάδα καίγεται και η άλλη μισή παρακολουθεί θυμωμένη και φοβισμένη. Γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Ως πότε άραγε απλά θα μετράμε απώλειες; Ζωές που χάνονται, σπίτια που παραδίνονται στις φλόγες και μαζί τους καίγονται αναμνήσεις και ολόκληρες περιουσίες. Θυμάμαι μια κάτοικο στο Μάτι που είδε όλα τα υπάρχοντά της να γίνονται παρανάλωμα του πυρός μου είχε πει κυνικά: “Κάηκαν οι αναμνήσεις μου. Δεν έχω ούτε φωτογραφίες από το γάμο μου και την βάπτιση των παιδιών μου. Είναι σαν να χάθηκε όλη η ζωή που έχω ζήσει μέχρι τώρα. Περίεργο συναίσθημα. Ό,τι με συνδέει με το παρελθόν βρίσκεται στις στάχτες που σκόρπισαν παντού. Το μέλλον δεν το σκέφτομαι. Προσπαθώ να δω που θα κοιμηθώ το βράδυ”.

Αλήθεια πώς θα μπορέσουμε να αναδασώσουμε τα χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους; Ας μην κοροϊδευόμαστε η φύση ποτέ δεν θα ανθίσει με τον ίδιο τρόπο κι εμείς θα ασφυκτιούμε ολοένα και περισσότερο στο τσιμέντο.

-Μήπως όπως κάθε χρόνο συζητάμε για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων της χώρας όπου ξοδεύουμε μεγάλο μέρος του εθνικού προϋπολογισμού να κουβεντιάσουμε για την ουσιαστική και στοχευμένη ενίσχυση της Πυροσβεστικής; Αποκαλούμε τους πυροσβέστες μας ήρωες και τους χειροκροτούμε κι όμως την ίδια στιγμή τους στέλνουμε στη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα που ανήκουν σε ένα σώμα υποστελεχωμένο.

-Μήπως αντί για το επόμενο νομοσχέδιο να θεσπίσουμε συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και αποφυγής τέτοιων καταστάσεων;

-Είναι απαίτηση όλων, ο εμπρησμός να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα.

-Καμία δασική έκταση να μην αποχαρακτηρίζεται και να μην οικοπεδοποιείται προς χάριν επενδύσεων.

-Η αναδάσωση να είναι υποχρεωτική και σε αυτή να συμμετέχουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες.
Θα μου πεις σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τα πολλά λόγια ενοχλούν και θα συμφωνήσω γι’ αυτό ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.

Ας προσευχηθούμε να σταματήσει ο εφιάλτης και θα μετρήσουμε μετά τις πληγές και τα λάθη μας.

Σε αυτή την πύρινη κόλαση όμως κάηκαν και συνειδήσεις. Σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε και που θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας;», έγραφε η Σταματίνα Τσιμτσιλή με δύο φωτογραφίες να συνοδεύουν το ποστ της.

Το διαβάζεις ξανά και ξανά και καταλαβαίνεις πως έγραψε αυτά που νιώθεις και θέλεις να πεις τόσες μέρες που η πύρινη κόλαση έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της.

Ας είναι η σημερινή ημέρα αυτή που θα δώσει ένα τέλος σε όλη αυτή την καταστροφή που βιώνει η Ελλάδα. Προσευχόμαστε όλοι για το καλύτερο δυνατό.

Δες το post που έκανε στη gallery παρακάτω.