Ο Kit Harington μιλάει ανοιχτά για τα προβλήματα με το αλκοόλ και τις αυτοκτονικές σκέψεις

Ο Kit Harington μιλάει ανοιχτά για τα προβλήματα με το αλκοόλ και τις αυτοκτονικές σκέψεις

Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones έδωσε μάχη απέναντι στην εξάρτηση με το που τελείωσε η σειρά.

Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones, Kit Harington, ο άνθρωπος που έγινε ο King in the North και έδωσε σε εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο άλλον έναν λόγο να δουν τη σειρά που «έσπασε» τα τηλεοπτικά ταμεία, μίλησε στο Sunday Times Magazine ανοιχτά για τη μάχη του με την αποτοξίνωση και την κατάθλιψη.

Σε έναν κόσμο που ακόμη θεωρεί ταμπού τα προβλήματα ψυχικής υγείας, ο ηθοποιός εκμεταλλεύτηκε το βήμα που έχει για να εξομολογηθεί όλα όσα πέρασε μετά το τέλος του GoT (σ.σ. Το 2019, ο εκπρόσωπός του είχε πει ότι «ο ηθοποιός αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα για να περάσει χρόνο σε ένα wellness retreat για προσωπικούς λόγους»)

Δεν φαντάζεσαι πόσο κοστίζει η διαμονή στην κλινική που νοσηλεύεται ο γόης του Game of Thrones




Η μάχη του Harington για το αλκοόλ

«Τα πράγματα που έχουν συμβεί σε εμένα από τότε που τελείωσε το Game of Thrones και που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του Game of Thrones ήταν αρκετά τραυματικής φύσης και περιλάμβαναν αλκοόλ. Φτάνεις σε ένα σημείο που νιώθεις ότι είσαι ένας κακός άνθρωπος, νιώθεις ότι είσαι ντροπιασμένος και νιώθεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Είναι απλώς αυτός που είσαι. Το να κάνεις αποτοξίνωση είναι η διαδικασία του να πεις ‘Όχι, μπορώ να αλλάξω’. Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που έμαθα πρόσφατα είναι ότι η έκφραση ‘η λεοπάρδαλη δεν αλλάζει τις βούλες της’ είναι εντελώς λάθος: ότι η λεοπάρδαλη στην πραγματικότητα αλλάζει τις βούλες της’»

kit_harington_alcohol3.jpg


Οι αυτοκτονικές σκέψεις

Όταν, δε, ερωτήθηκε σχετικά με το αν είχε αυτοκτονικές σκέψεις, ο Harington απάντησε:

«Πέρασα περιόδους πραγματικής κατάθλιψης, μέσα στις οποίες ήθελα να κάνω κάθε είδους πράγματα»

«Σίγουρα, όμως, δε θέλω να με βλέπουν ως έναν μάρτυρα ή κάτι το ιδιαίτερο. Πέρασα κάτι. Ήταν κάτι δικό μου. Αν αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον, αυτό είναι καλό»