Mr Clinton θυμάστε τη Monica Lewinsky; Έρχεται το Impeachment: American Crime Story!

Mr Clinton θυμάστε τη Monica Lewinsky; Έρχεται το Impeachment: American Crime Story!

Μάντεψε ποιος είναι παραγωγός! Clive Owen, Beanie Feldstein, Sarah Paulson και πολλοί ακόμα χολιγουντιανοί σταρ ζωντανεύουν τη συγκλονιστική ιστορία της υπόθεσης που οδήγησε στην πολιτική δίωξη του Προέδρου της Αμερικής, Bill Clinton.

Μετά το The People v. O. J. Simpson (2016) και The Assassination of Gianni Versace (2018), το American Crime Story επιστρέφει στις οθόνες μας με ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε τον πλανήτη: τη σχέση του Πλανητάρχη, Bill Clinton, με την εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο, Monica Lewinsky.

Πόσα χρόνια είχαμε να τη δούμε; Δείτε πώς είναι σήμερα η Monica Lewinsky

Το trailer μόλις κυκλοφόρησε

Το trailer της πολυαναμενόμενης σειράς, Impeachment: American Crime Story, μόλις κυκλοφόρησε και μας κάνει να ανυπομονούμε να την παρακολουθήσουμε. Ξέρεις… Με τα pop corn ανά χείρας και τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη.

Στην ουσία, το trailer είναι ένα μικρό preview για το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στον Πλανητάρχη, Bill Clinton (τον οποίο υποδύεται ο Clive Owen), και την εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο, Monica Lewinsky (aka Beanie Feldstein στη σειρά).

Στο επίκεντρο, βέβαια, είναι η Linda Tripp, η υπάλληλος του Πενταγώνου που έφερε στο φως της δημοσιότητας την «ανάρμοστη» σχέση μεταξύ του Bill Clinton και της Monica Lewinsky, και που πυροδότησε μια αλυσίδα γεγονότων, τα οποία έμειναν στην ιστορία.

Στο trailer υπάρχουν, επίσης, στιγμιότυπα του ηθοποιού Billy Eichner, ο οποίος υποδύεται τον πολιτικό σχολιαστή, Matt Drudge, αλλά και της Annaleigh Ashford, η οποία έχει τον ρόλο της Paula Jones (πρώην κρατική υπάλληλος, που μήνυσε τον Clinton για σεξουαλική παρενόχληση).



Η Cobie Smulders υποδύεται την αμφιλεγόμενη φιγούρα και σχολιαστή, Ann Coulter, ενώ η Edie Falco παρουσιάζεται ως μια πολύ συναισθηματική Hillary Clinton (η σύζυγος του Bill Clinton).

Πάντως, όπως θα δεις κι εσύ στο τρέιλερ, το πιο ανατριχιαστικό σημείο είναι εκεί που ο Bill Clinton μιλά δημόσια στην τηλεόραση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτήν τη γυναίκα».

Η πρεμιέρα της σειράς αναμένεται να γίνει στο τηλεοπτικό δίκτυο FX στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παραγωγός είναι η ίδια η Monika Lewinsky.

https://www.instagram.com/tv/CSe9CEtJqYy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το σκάνδαλο που συγκλόνισε τον πλανήτη

Ήταν 17 Ιανουαρίου του 1998 όταν και αποκαλύφθηκε η παράνομη ερωτική σχέση που διατηρούσε ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton, με τη νεαρή μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου, Monica Lewinsky.

Η 23χρονη Lewinsky ξεκίνησε να εργάζεται στον Λευκό Οίκο το 1995 αναλαμβάνοντας μία θέση στο πολιτικό γραφείο. Η συνάντησή της με τον 52χρονο Clinton οδήγησε σε έναν παράνομο δεσμό, που κράτησε περίπου δύο χρόνια.

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται στις αρχές Ιανουαρίου του 1998, όταν κασέτες με συνομιλίες της Monica Lewinsky με τη φίλη και συνάδελφό της, Linda Tripp, έφτασαν στα χέρια ενός ερευνητή. Στις κασέτες- που διέρρευσαν από την ίδια την Tripp- η Monica Lewinsky παραδεχόταν ότι έχει σχέση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton.

https://www.instagram.com/p/CSKrgCihN0u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στις 13 Ιανουαρίου η Lewinsky συναντήθηκε με την έμπιστη- όπως νόμιζε- φίλη της και της αποκάλυψε κι άλλες λεπτομέρειες για το ειδύλλιό της με τον Clinton. Η Tripp, ωστόσο, ήταν καλωδιωμένη από το FBI με τη συνομιλία αυτή να έχει καταγραφεί από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι αποκαλύψεις αυτές δεν άργησαν να δουν το φως της δημοσιότητας. Τέσσερις μέρες μετά τα Αμερικανικά Μέσα μιλούσαν ξεκάθαρα για το ερωτικό σκάνδαλο του Bill Clinton. Αμέσως, ο Πλανητάρχης αρνήθηκε τα πάντα.

Νέα στοιχεία, όμως, δημοσιεύονταν μέρα με τη μέρα με το highlight να είναι το γεγονός πως η Monica Lewinsky είχε κρατήσει ένα «λερωμένο μπλε φόρεμα από το σπέρμα του Clinton». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε ξανά στην τηλεόραση και αρνήθηκε κάθε ισχυρισμό και, βέβαια, τη σχέση του με τη νεαρή Lewinsky.

Όσο για τη σύζυγό του Hillary Clinton; Σε συνέντευξή της έκανε λόγο για δολοπλοκία εναντίον του συζύγου της μέχρι που… το ένα νέο στοιχείο διαδεχόταν το άλλο και έτσι ο Bill Clinton αναγκάστηκε να τα παραδεχθεί όλα.

https://www.instagram.com/p/CPqyvKAJt5a/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πράγματι, είχα μια ανάρμοστη σχέση με τη δεσποινίδα Lewinsky. Ήταν λάθος και μια προσωπική αποτυχία για την οποία ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ», είπε απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον πρώην Πρόεδρο ενώπιον Γερουσίας με την κατηγορία της ψευδορκίας, σε μία έντονη πολιτική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ που δίχασε την αμερικανική κοινή γνώμη.

Cover photo: @americancrimestoryfx