Ο Γιώργος Λάνθιμος σκαρφαλώνει στις Άλπεις και ταξιδεύει στη Βενετία

Ο Γιώργος Λάνθιμος σκαρφαλώνει στις Άλπεις και ταξιδεύει στη Βενετία

Μετά την θριαμβευτική πορεία του «Κυνόδοντα» ο Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται και πάλι στα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, στη Βενετία -για αρχή- αυτή τη φορά.

Το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενήσει 20 ταινίες που θα διεκδικήσουν το κεντρικό βραβείο της διοργάνωσης, τον Χρυσό Λέοντα, ανάμεσα στις οποίες και τη νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.
Μετά τον «Κυνόδοντα» ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με τις «Άλπεις», σε σενάριο δικό του και του Ευθύμη Φιλίππου και ένα καστ που απαρτίζεται από την Αριάν Λαμπέντ (Νικήτρια του Α' Βραβείου Γυναικείας Ερμηνείας για την ταινία «Attenberg» πέρυσι), την Αγγελική Παπούλια που πρωταγωνιστούσε και στον «Κυνόδοντα» και τον Άρη Σερβετάλη.

Το έργο

Όταν το τέλος είναι κοντά, οι Άλπεις είναι εδώ.
Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.

Info: Η ταινία «Άλπεις» θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.