Shannen Doherty: «Η μάχη με τον καρκίνο είναι πια μέρος της ζωής μου»

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Shannen Doherty: «Η μάχη με τον καρκίνο είναι πια μέρος της ζωής μου»

Συγκλονίζει η Shannen  Doherty με τη δήλωσή της για την πορεία της υγείας της.

Η Shannen Doherty μίλησε για την αλλαγή της αντίληψης του να ζεις με το τέταρτο στάδιο καρκίνου κατά τη διάρκεια ενός εικονικού πάνελ για την επερχόμενη ταινία List of a Lifetime, η οποία επικεντρώνεται γύρω από μια γυναίκα που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Τον Αύγουστο του 2015, η ηθοποιός αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Ναι, έχω καρκίνο στο στήθος και αυτή τη στιγμή ακολουθώ κάποια θεραπεία. Εξακολουθώ να τρώω σωστά, να ασκούμαι και να σκέφτομαι θετικά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους γιατρούς για την υποστήριξή τους και, φυσικά, τους θαυμαστές μου που μου συμπαραστέκονται».

Shannen Doherty: Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο

Έξι χρόνια μετά η ηθοποιός έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την ασθένειά της και συγκλονίζει με τις δηλώσεις της.

Η συγκλονιστική δήλωση της Shannen Doherty για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την ταινία στην οποία συμμετέχει μίλησε για το πρόβλημα υγείας και οι δηλώσεις της στους δημοσιογράφους αξίζουν χειροκρότημα.

«Αισθάνομαι ότι έχω μια ευθύνη στην πιο δημόσια ζωή μου, την οποία διαχωρίζω από την υποκριτική μου ζωή ... να μιλήσω για τον καρκίνο και ίσως να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους περισσότερο, και να ενημερώσω τους ανθρώπους ότι τα άτομα με το στάδιο 4 είναι πολύ ζωντανά και πολύ δραστήρια», είπε στους δημοσιογράφους.

«Ο σύζυγός μου λέει ότι δεν θα μάθετε ποτέ ότι έχω καρκίνο», πρόσθεσε η Doherty, η οποία είναι παντρεμένη με τον φωτογράφο Kurt Iswarienko από το 2011. «Ποτέ δεν παραπονιέμαι γι’ αυτό πραγματικά. Είναι μέρος της ζωής μου σε αυτό το σημείο πια».



Η υπόθεση της ταινίας List of a Lifetime

Με πρωταγωνιστές τους Kelly Hu και Sylvia Kwan, το List of a Lifetime ακολουθεί την Brenda Lee (Hu), μια γυναίκα της οποίας η διάγνωση του καρκίνου του μαστού την ωθεί να αναζητήσει την κόρη που έδωσε για υιοθεσία πριν από δεκαετίες. Όταν ξανασυνδέεται με την Talia (Kwan), οι δυο τους φτιάχνουν μια λίστα με τη Brenda καθώς ανακαλύπτει μια νέα ουσιαστική σχέση που δεν ήξερε ότι χρειαζόταν.

Η Shannen Doherty σχεδιάζει να ζήσει «άλλα 10 ή 15 χρόνια» καθώς μάχεται το στάδιο 4 του καρκίνου του μαστού

To 2017 η Shannen Doherty αποκάλυψε πως πάλεψε πολύ και νίκησε τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος έπειτα από χημειοθεραπείες και επεμβάσεις τέθηκε σε καταστολή. Το 2018 κι ενώ οι εξετάσεις της έδειχναν καθαρές υπήρχε ένας δείκτης αρκετά ανεβασμένος, κάτι που σήμαινε πως η ηθοποιός έπρεπε να συνεχίσει να μάχεται. Εν τέλει τον Φέβρουάριο του 2020 η Shannen αποκάλυψε πως έμαθε ότι ο καρκίνος της επέστρεψε και βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο.



Η ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως ενημερώθηκε για τον καρκίνο τέταρτου σταδίου λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του Luke Perry και παραδέχτηκε πως αρκετές φορές σκέφτηκε πως έπρεπε να είναι εκείνη που θα φύγει πρώτη από τη ζωή κι όχι ο αγαπημένος της Dylan.

Από τότε που η πανδημία επηρέασε τον πλανήτη η Doherty μένει στο σπίτι της στο Malibu με τον σύζυγό της, φωτογράφο Kurt Iswarienko. Επειδή διατρέχει υψηλό κίνδυνο να πεθάνει εάν προσβληθεί από τον COVID-19, έχουν αντιμετωπίσει την πανδημία στο σπίτι, ασχολούμενοι με την κηπουρική και την ξυλουργική. Η 50χρονη ηθοποιός σκοπεύει τελικά να γράψει γράμματα στη μητέρα της, στον Kurt και στους φίλους της, μετά το θάνατό της, αλλά είπε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

Συγκλονίζει η Shannen Doherty με τις δηλώσεις της στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να πω στη μαμά μου. Θέλω ο σύζυγός μου να γνωρίζει τι σημαίνει για μένα», είπε και συνέχισε: «Αλλά όποτε έρθει η ώρα να το κάνω θα φαίνεται λες και ήρθε το τέλος. Θα φαίνεται σαν να με διαγράφω από τον κόσμο και δεν θέλω να γίνει αυτό. Νιώθω σαν να είμαι ένας πολύ υγιής άνθρωπος. Είναι δύσκολο να ολοκληρώσεις τις υποθέσεις σου όταν νιώθεις ότι θα ζήσεις άλλα 10 ή 15 χρόνια».