Έμφραγμα ή ολισθηρό οδόστρωμα; Οι νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Mad Clip

Έμφραγμα ή ολισθηρό οδόστρωμα; Οι νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Mad Clip

Η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου έριξε φως στα αίτια του τραγικού τροχαίου που κόστισε τη ζωή στον Mad Clip.

Τις πρώτες ώρες της 2ας Σεπτεμβρίου 2021, ο 34χρονος ράπερ Mad Clip έφυγε από τη ζωή σε ένα τραγικό τροχαίο στη Βουλιαγμένη βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους θαυμαστές και φίλους του.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον κατά κόσμο Πίτερ Αναστασόπουλοστον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου από νωρίς για να τιμήσει τη μνήμη του 34χρονου.

Mad Clip: Το πόρισμα και τα αίτια θανάτου:

Στην εκπομπή Super Κατερίνα, με την Κατερίνα Καινούργιου, μίλησε ο Παντελής Αλεξάνδρου, Ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας και η δική του οπτική για τον θάνατο του ράπερ, έριξε φως στις φήμες περί εμφράγματος, κάτι που ρώτησε και η Κατερίνα Καινούργιου αν θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως δεν έχουμε ακόμα στα χέρια μας το πόρισμα αλλά τόνισε χαρακτηριστικά:



«Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως φαίνεται η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν αρκετά μεγάλη. Συνήθως σε τέτοια περιστατικά οι κακώσεις είναι πολλαπλές. Από την ιατροδικαστική εμπειρία μου, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται και με την περίπτωση τη συγκεκριμένη, του άτυχου νέου, μπορεί να έχουμε ελάχιστες εξωτερικές κακώσεις και στο εσωτερικό του σώματος να δούμε βαριές κακώσεις που να συμπεριλαμβάνουν πολλά συστήματα, πολλά όργανα.

Θα πρέπει να διευκρινίσω ότι η ιατροδικαστική επιστήμη βοηθάει μαζί με την πραγματογνωμοσύνη της δυναμικής του συμβάντος, να βρεθεί ο τρόπος έλευσης του θανάτου, αν κάποιος φορούσε ζώνη για παράδειγμα. Συνήθως, όταν υπάρχει μια προφανής αιτία θανάτου (πολλαπλές κακώσεις σώματος), δε συνηθίζεται η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων παρά μόνο τοξικολογικών (αίμα, ούρα)».

«Ουσιαστικά μας ξεκαθαρίζετε πως το τροχαίο προκάλεσε τον θάνατο του Mad Clip», ρώτησε η Κατερίνα Καινούργιου για να εξηγήσει ο ειδικός:

«Δεν έχουμε πόρισμα, εδώ σαφώς και δεν είναι απλά τα πράγματα. Εάν με τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουμε ανίχνευση αλκόολης, αυτό σαφώς και έχει επηρεάσει την οδηγική συμπεριφορά. Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν άμεσα στην αρχή που πρέπει, στην οικογένεια και στους νομικούς συμβούλους.

Την άποψή του κατέθεσε στην εκπομπή και ο πραγματογνώμονας Ιωάννης Παλαμίδης

«Όταν έχουμε ένα ατύχημα εξετάζουμε τρεις παράγοντες, τον άνθρωπο, το αυτοκίνητο και τον δρόμο. Το αυτοκίνητο γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είχε πολλή μεγάλη υποδύναμη, ήταν οπισθοκίνητο, είχε πίσω κινητήρα, είχε βγαλμένα τα ηλεκτρονικά συστήματα, είχε ελαστικά που δεν ενδείκνυνται για εκτός πίστας, και πολύ δυνατά φρένα εμπρός, πάρα πολύ δυνατά φρένα.

Σε ότι έχει να κάνει με τον δρόμο, έχουμε νέα στοιχεία, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει νερά στον δρόμο στη 1.15 το βράδυ, το ατύχημα έγινε μια ώρα μετά, τα νερά προκύπτουν από το ποτιστικό του γκαζόν που ποτίζεται κάθε βράδυ».

Ο ειδικός έκανε και ένα γράφημα με τα τελευταία μέτρα του πολυτελούς οχήματος του Mad Clip και επέμεινε πως τα νερά από τα τρία ποτιστικά στο σημείο, σίγουρα έπαιξαν ρόλο στο ατύχημα.