Ο πατέρας της Winehouse μοίρασε τα ρούχα της στον κόσμο

Ο πατέρας της Winehouse μοίρασε τα ρούχα της στον κόσμο

Συγκινητική κίνηση ή απλώς επιθανάτια εκμετάλλευση; Κλείνουμε προς το δεύτερο.

Μια εβδομάδα κλείνει σήμερα μετά τον θάνατο της 27χρονης Amy Winehouse, η οποία βρέθηκε το προηγούμενο Σάββατο νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, από άγνωστα ακόμα αίτια, και οι θαυμαστές της δεν σταματούν να προσέρχονται κατά εκατοντάδες έξω από την κατοικία στο Camden, για να αποτίσουν έναν τελευταίο φόρο τιμής σε μία από τις μεγαλύτερες φωνές της ποπ μουσικής των τελευταίων χρόνων.

Οι γονείς και οι στενοί φίλοι της Amy δεν μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα τον χαμό της αγαπημένης τους κόρης και φίλης, φαίνεται όμως πως κάποιος από αυτούς βρήκε έναν τρόπο να απαλύνει κάπως τη θλίψη του.

Ο πατέρας της Amy, Mitch Winehouse, βγήκε χτες το απόγευμα στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το σπίτι της κόρης του και μοίρασε στους θαυμαστές της αρκετά από τα ρούχα της, για να τους ευχαριστήσει για τη συμπαράσταση τους τις δύσκολες αυτές ώρες.

Σε πολλούς μπορεί να φάνηκε ως μια γλυκιά κίνηση στη μνήμη της αδικοχαμένης τραγουδίστριας, και σίγουρα όσοι κατάφεραν να πάρουν έστω και ένα μαντήλι της δεν θα βρουν τίποτα κακό να προσάψουν στον κύριο Winehouse.

Προσωπικά, ωστόσο, δεν θεωρώ πως η εκφώνηση «κύριος» ταιριάζει πια στον εν λόγω άνθρωπο. Ας θρηνήσει τον χαμό της κόρης του και ας αφήσει τα ΜΜΕ και τα διάφορα μουσικά blogs να εκμεταλλευτούν, ως είθισται, τον θάνατό της. Λίγη ταπεινότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.