Θεοφανία Παπαθωμά: Η σέξι Βιολέτα γίνεται δυναμική Μπουμπουλίνα!

Κατερίνα Μπούσιου
Θεοφανία Παπαθωμά: Η σέξι Βιολέτα γίνεται δυναμική Μπουμπουλίνα!

Λίγο πριν επιστρέψει στο Διαφάνι, πήρε τα κουμπούρια!

Τέσσερις ηθοποιοί γνώριμοι από τις Άγριες Μέλισσες, η Θεοφανία Παπαθωμά, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Σπύρος Σταμούλης και ο Αργύρης Πανταζάρας με μια ομάδα ξεχωριστών ηθοποιών, παίρνουν τα άρματα, στη σειρά «1821 οι ήρωες» υποδυόμενοι τις μεγάλες μορφές της επανάστασης. Είναι έξι δραματοποιημένα αυτοτελή ντοκιμαντέρ, που κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή στις 21.00 στον ΣΚΑΙ.



Η Θεοφανία…Λασκαρίνα!

Τα 200 χρόνια από την επανάσταση που γιορτάζουμε φέτος, έδωσαν την ιδέα για αυτή τη σειρά που έχει κινηματογραφική αισθητική και είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης ιστορικής έρευνας, με σύμβουλο τον ιστορικό και καθηγητή Θάνο Βερέμη. Θα δούμε γνωστές και άγνωστες πτυχές του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος αλλά θα μάθουμε την ζωή των εμβληματικών μας ηρώων. Κάθε επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε έναν από αυτούς.


https://www.instagram.com/p/CUaAMjoPGgq

Η Θεοφανία Παπαθωμά, υποδύεται την μεγαλύτερη γυναικεία μορφή του αγώνα. Ντύθηκε με τα ρούχα πιστά αντίγραφα της εποχής, σε όλα τα πλάνα εμφανίζεται με ελάχιστο μακιγιάζ και ποζάρει αγέρωχη στην πρύμνη του καραβιού ξεκινώντας τα ταξίδια για να βοηθήσει το επαναστατημένο γένος. Μια από τις ωραιότερες δραματικές σκηνές της είναι όταν ως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα θα αναζητά ανάμεσα στους νεκρούς τον έναν από τους δύο γιούς της.

Είναι ένας εντελώς διαφορετικός ρόλος για εκείνη και ίσως η πρώτη φορά που θα την δούμε κυριολεκτικά μεταμορφωμένη.



Ο Κολοκοτρώνης Κακούρης και ο Καραϊσκάκης Πανταζάρας

Μετά από έρευνα δύο μηνών σε ιστορικά αρχεία, τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν αρχές Μαΐου και κράτησαν για τρεις μήνες. ‘Ηταν πάντως αρκετά δύσκολο εν μέσω καύσωνα το καλοκαίρι να φορούν φουστανέλες οι άντρες και χειμερινά φορέματα οι κυρίες! Ο Λεωνίδας Κακούρης από μισητός Δούκας Σεβαστός δίνει άλλη διάσταση στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ενώ έκπληξη είναι ο ρόλος του Αργύρη Πανταζάρα υποδυόμενος τον Γεώργιο Καραισκάκη.

karaiskakis

Στους άλλους ρόλους, ο Ερρίκος Λίτσης υποδύεται τον ναύαρχο Μιαούλη, η Ιφιγένεια Καραμήτρου παίζει την Μαντώ Μαυρογένους, ο Αντώνης Καραθανασόπουλος παίζει τον Λορδο Βύρωνα.



Τέλος ο…. εισαγγελέας Αλέξης Γραμματικός από τις Άγριες Μέλισσες, δηλαδή ο ηθοποιός Σπύρος Σταμούλης, είναι ο φιλέλλην γιατρός Σάμιουελ Γκρίντλει Χάου, φίλος του Λόρδου Βύρωνα που ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους τραυματίες του αγώνα.

stamoulis

Η σειρά γυρίστηκε σε τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα: Βαρυμπόμπη, Λαύριο, Παιανία, Μουσείο Αθηνών, Μαραθώνα, αλλά και Πόρτο Γερμενό, Πελοπόννησο, Ύδρα, Σπέτσες, Μεσολόγγι.