Γη της ελιάς: Ο αστυνόμος Κουράκος διεκδικεί την Ιουλία και το Twitter ξεσηκώνεται

Ιωάννα Τζανή
Γη της ελιάς: Ο αστυνόμος Κουράκος διεκδικεί την Ιουλία και το Twitter ξεσηκώνεται

Δύσκολα τα πράγματα για τον Στάθη.

Νέοι έρωτας έρχονται για να ταράξουν τα νερά στη Μάνη και τη Γη της ελιάς και να πυροδοτήσουν τόσο τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών, όσο και των τηλεθεατών. Την ώρα που ο Στέφανος έρχεται όλο και πιο κοντά με την Ελένη, με την Αρετή να ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτής της σχέσης, ο αστυνόμος Κουράκος φαίνεται πως είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα για τα μάτια της Ιουλίας. Πλέον, η σχέση Ιουλίας - Στάθη βρίσκεται σε... κίνδυνο και το Twitter ανησυχεί.

Spoiler - Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα έτοιμη να καταγγείλει τον Αλέξη στην αστυνομία

Ο Στάθης... χάνει την Ιουλία

Κάτι μας λέει ότι ο Στάθης πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα και να σταματήσει να απομακρύνεται από την Ιουλία, γιατί ο αστυνόμος Κουράκος τη διεκδικεί ανοιχτά και αυτό είναι κάτι που δεν την αφήνει αδιάφορη. Ίσα ίσα που η Ιουλία γοητεύεται από εκείνον και την ερωτική εξολόγηση που της κάνει. Έχει κουραστεί να είναι το τρίτο πρόσωπο, ειδικά από τη στιγμή που ο Στάθης της δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να χωρίσει σύντομα από την Αρετή. Βέβαια, μόλις ο Στάθης μάθει για τα συναισθήματα του Κουράκου, οι ισορροπίες θα αλλάξουν και θα γίνει έξω φρενών. Και καλύτερα για εμάς που είμαστε φαν της σχέσης Στάθη-Ιουλίας, γιατί αυτό θα τον ταρακουνήσει και θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι η Ιουλία δεν είναι δεδομένη. Στο αποψινό επεισόδιο (18/10/21), θα δούμε την Ιουλία να συναντά τον αστυνόμο Κουράκο στο αστυνομικό τμήμα και να κανονίζουν να επισκεφθούν κάποια στιγμή τους στάβλους για να του δείξει τα άλογα της οικογένειας Βρεττάκου. Και αυτή είναι μόνο η αρχή...


https://www.instagram.com/p/CJduJEiHpw5

Ο Στάθης νιώθει για πρώτη φορά ότι χάνει την Ιουλία και ένα πράγμα αρχίζει να τριγυρνά στο μυαλό του... Πώς είναι δυνατόν η γυναίκα που «έλιωνε» για εκείνον, να τον αφήνει για άλλον άντρα; Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή και κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιον θα επιλέξει η καρδιά της Ιουλίας. Το Twitter, πάντως, δεν το διαπραγμτεύεται. Θέλει τον Στάθη και την Ιουλία μαζί. Οι τηλεθεατές δε θέλουν σε καμία περίπτωση να κερδίσει την Ιουλία ο αστυνόμος Κουράκος.

Στέφανε άσε τα... σχέδια και γύρνα στη Μυρτάλη

Η Μυρτάλη έχει επιστρέψει στη Μάνη και η πρώτη τυχαία συνάντηση με τον Στέφανο είναι γεγονός. Το άλλοτε αγαπημένο ζευγαράκι της Αρεόπολης συναντιέται στο καφενείο του Πότη, και αυτή η τυχαία συνάντηση πυροδοτεί έντονα συναισθήματα στους πρωταγωνιστές της Γης της ελιάς. Ωστόσο, ο Στέφανος έχει αρχίσει να έρχεται πολύ κοντά με την Ελένη, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τη Μυρτάλη. Αυτή η σχέση όμως δε θα κρατήσει για πολύ, αφού δεν αντέχει μακριά από τη Μυρτάλη. Η καρδιά του ανήκει σε εκείνη και όσο κι αν το προσπαθεί, δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θα αρέσει στην Αρετή, η οποία είναι η μόνη που χαίρεται για τη σχέση μεταξύ του γιου της και της Ελένης που πάει να ξεκινήσει.



Οι αποκαλύψεις έρχονται η μια μετά την άλλη και ταράζουν τα νερά

Ο ντεντέκτιβ αποκαλύπτει στον Δημήτρη ποια είναι η πραγματική σχέση της Αθηνάς με τη Μαρία Αναγνώστου και εκείνος δε χάνει χρόνο. Πηγαίνει και λέει στην Αθηνά ότι τα ξέρει όλα σχετικά με τη μητέρα της που υποτίθεται πως ήταν νεκρή, και εκείνη αναστατώνεται. Ο Δημήτρης πλέον έχει ακόμη έναν άσσο στο μανίκι του, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή για να την εκβιάσει. Και μιας και μιλάμε για εκβιασμούς, μπορεί ο Δημήτρης να έπεσε στην παγίδα της Άννας και να της έδωσε τα χρήματα που του ζήτησε, όμως στο αποψινό επεισόδιο του αποκαλύπτει ότι όλα ήταν ένα ψέμα και δεν ήταν ποτέ έγκυος, και εκείνος γίνεται έξαλλος μαζί της. Φυσικά και δε θα το αφήσει να περάσει έτσι... Βάζει τον Ανέστη να πάρει τα λεφτά του πίσω, πράγμα που το καταφέρνει. Αλλά όχι για πολύ... Η Άννα είναι πολύ πονηρή και αποφασισμένη να αλλάξει τη ζωή της, για να αφήσει έτσι τον Δημήτρη.


https://www.instagram.com/p/CVGX-FWt22S

Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντίνος επισπεύδει την εξέταση DNA, καθώς ο Ισίδωρος αγωνιά να μάθει αν η Αντιγόνη είναι κόρη του. Το τοπίο όμως δεν είναι απόλυτα ξεκάθρο, αφού η Μυρτάλη «ρίχνει στο τραπέζι» το ενδεχόμενο να μην είναι πατέρας της Αντιγόνης ο Ισίδωρος Βρεττάκος, αλλά ο Ιάκωβος. Η Μυρτάλη εξιστορεί στην Αντιγόνη την οικογενειακή τραγωδία πίσω από την εξαφάνιση του Ιάκωβου Βρεττάκου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο γιος του, ο Σταύρος και η ιστορία αρχίζει να περιπλέκεται.

Ο Λυκούργος βρίσκει επιτέλους τον αριθμό του Ιάκωβου Βρεττάκου και τον παίρνει τηλέφωνο, ενώ η Ιουλία με τη Μυρτάλη ταξιδεύουν στην Αθήνα με σκοπό να συναντήσουν τον ντετέκτιβ που είχε προσλάβει ο Ιπποκράτης για να παρακολουθήσει την Αθηνά.

Δες στη photo gallery πώς σχολιάζουν οι τηλεθεατές στο Twitter το ενδεχόμενο η Ιουλία να αφήσει τον Στάθη για τα μάτια του αστυνόμου Κουράκου.

Cover photo: @gitiselias_fp