Σταύρος Θεοδωράκης: Για ποιό λόγο επιστρέφει στην tv; Η συγκινητική πρώτη εκπομπή των Πρωταγωνιστών

Κατερίνα Μπούσιου
Σταύρος Θεοδωράκης: Για ποιό λόγο επιστρέφει στην tv; Η συγκινητική πρώτη εκπομπή των Πρωταγωνιστών

Οι «Πρωταγωνιστές» κάνουν δυναμικό come back, αυτή τη φορά στον Αlpha, ξεκινώντας με ένα αφιέρωμα για τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στην Αθήνα και τις προσωπικές δραματικές ιστορίες πίσω από την καταστροφή.



Οι θρυλικοί πια «Πρωταγωνιστές» που μεταδίδονταν από το 2000 στην ΝΕΤ, αργότερα στο Mega και τα τελευταία χρόνια ως podcast, επιστρέφουν τηλεοπτικά μετά από 7 χρόνια, για να ακούσουμε ξανά το διπλό «Καλησπέρα, καλησπέρα» του Σταύρου Θεοδωράκη με το οποίο προλόγιζε τις εκπομπές του και καλωσόριζε τους καλεσμένους του.


https://www.instagram.com/p/CVVBXrdJt29/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading





Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες στην εκπομπή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη «Δε γκανμαδερ» στο Open πως έχοντας πια πάρει την απόφαση να αφήσει στην άκρη την πολιτική του δράση (το κόμμα «Ποτάμι» που εκείνος ίδρυσε) είχε δεχθεί προτάσεις από τηλεοπτικά κανάλια για την επιστροφή του στην τηλεόραση αλλά λόγω θέσης και ιδιοσυγκρασίας, δεν θα έκανε ποτέ εκείνος το πρώτο βήμα για να το προτείνει.













Η μάχη με τον καρκίνο



Αυτή τη φορά από την θέση του καλεσμένου και όχι του δημοσιογράφου, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε κάνει μια συγκινητική εξομολόγηση στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου για την άγνωστη προσωπική του μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

«Ξέρεις, οι Έλληνες πολλές φορές νιώθουμε υπεράνθρωποι. Και έχουμε και φίλους που δεν κάνουν εξετάσεις. Εγώ έκανα μία εξέταση υπό την πίεση ενός φίλου. Και αν δεν την είχα κάνει, δεν ξέρω αν θα ήμουν σήμερα εδώ. Οφείλω πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί θα ξεχνιόμουν… Με ζόρισε, έκανα την εξέταση και πρόλαβα ένα μεγαλύτερο κακό».






Καλησπέρα, καλησπέρα....


Τα γυρίσματα της εκπομπής είχαν ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι και σε μια του συνάντηση- συνέντευξη με τον γνωστό κλαρινίστα Θανάση Βασιλόπουλο, ακούσαμε ξανά το κλασσικό μουσικό σήμα των τίτλων αρχής της εκπομπής.


https://www.instagram.com/p/CVH1n_8NKw0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading





«Από τα γλέντια στα νησιά μέχρι τις μεγάλες πίστες. Έγινε περιζήτητος και για την τηλεόραση. Τον Σεπτέμβρη λοιπόν που σχεδόν τυχαία βρεθήκαμε ξανά, του είπα ότι «σκέφτομαι να ξεκινήσω τους Πρωταγωνιστές». Δεν μου απάντησε – νόμισα ότι δεν με άκουσε – αλλά αυτός έφερε το κλαρίνο στο στόμα και άρχισε, έτσι με μιας και χωρίς πρόβα, να μου παίζει το Stray των Calexico».





https://www.instagram.com/p/CUiJouvtVwx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading



Το πρώτο επεισόδιο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα είναι αφιερωμένο στους ήρωες εθελοντές στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι στην Αθήνα. Οι φίλοι του εθελοντή Βασίλη Φιλώρα που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση συναντιούνται ξανά στο σημείο που έχασε την ζωή του για να μιλήσουν για τον φίλο και ήρωά τους.





(φωτογραφίες photo gallery Instagram @stavrostheodorakis)