Αντίο στη Φώφη Γεννηματά - Πέντε γυναίκες πολιτικοί την αποχαιρετούν με συγκινητικές αναρτήσεις

Αντίο στη Φώφη Γεννηματά - Πέντε γυναίκες πολιτικοί την αποχαιρετούν με συγκινητικές αναρτήσεις

Άντζελα Γκερέκου, Ντόρα Μπακογιάννη, Έλενα Ράπτη γράφουν τα πιο συγκινητικά λόγια στο Instagram τους.

Όλη η χώρα «πάγωσε» χτες, 25 Οκτωβρίου, όταν μαθεύτηκαν τα νέα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η Γεννηματά ήταν μία πολιτικός με όραμα που πάλεψε με μεγάλη δύναμη ψυχής για τη ζωή απέναντι στον καρκίνο του μαστού, αλλά, τελικά, υπέκυψε.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία εικοσιτετράωρα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ακολουθώντας ειδική φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί ο ειλεός που παρουσίασε.



Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά μετά την επιδείνωση της υγείας της

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου λόγω συμπτωμάτων ατελούς ειλεού εξαιτίας μίας υποτροπής της βασικής νόσου.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Instagram.

Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά μια γυναίκα που πάλεψε τον καρκίνο με τεράστια δύναμη ψυχής

Πώς αποχαιρέτησαν οι διάσημες γυναίκες τη Φώφη Γεννηματά

Τα νέα του θανάτου της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισαν όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από πολιτική παράταξη. Διάσημες γυναίκες πολιτικοί αποχαιρέτησαν τη μαχήτρια συνάδελφό τους με τον δικό τους συγκινητικό τρόπο.

Η ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου

Η Άντζελα Γκερέκου δημοσίευσε μία φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά με ένα από τα πιο εμπνευσμένα quotes της για τη ζωή.

https://www.instagram.com/p/CVdzsgIIrBc

«Η Φώφη θα είναι πάντα εδώ να μας θυμίζει ότι στη ζωή δεν τα παρατάς ποτέ! Πολεμάς με σθένος και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος. Όπως έκανε εκείνη!! Καλό Ταξίδι στην όμορφη ψυχή της!!!!», έγραψε στο caption για να συνοδεύσει το post.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Με μία φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά και ένα κείμενο που δηλώνει το πόσο συγκλονισμένη είναι αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη τη Φώφη Γεννηματά.

https://www.instagram.com/p/CVc0LgINK5l

«Είμαι συγκλονισμένη. ⠀
Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. ⠀
Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της», έγραψε.

Η ανάρτηση της Έλενας Ράπτη

Ένα κείμενο από καρδιάς συνόδευσε την ανάρτηση της Έλενας Ράπτη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

https://www.instagram.com/p/CVc5aXnIym0

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε σήμερα την άνιση μάχη με τον καρκίνο, αφού κατάφερε να τον νικήσει πολλές φορές. Η απώλειά της βυθίζει την Ελλάδα στο πένθος και τη λύπη. Αποτελεί για όλους μας σύμβολο θάρρους και αξιοπρέπειας. Το παράδειγμά της είναι οδηγός για όλες και όλους που δίνουν καθημερινά την ίδια μάχη. Θα λείψει από την πολιτική και από όλους μας για το ήθος και τους αγώνες της. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, στα παιδιά της και στους οικείους της», έγραψε.

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη

Για το όραμα της Φώφης Γεννηματά μίλησε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ανάρτησή της.

https://www.instagram.com/p/CVcpsYCtTRY

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα που υπηρέτησε τον τόπο μας με αγάπη και αφοσίωση. Υπερασπιζόμενη πάνω από όλα και ακέραια τα δημοκρατικά ιδανικά. Έφυγε πρόωρα, αφήνοντας όμως πίσω μια μεγάλη παρακαταθήκη πολιτικού ήθους που ενισχύει το χρέος μας για ένα καλύτερο μέλλον. Όπως η ίδια το οραματίστηκε, ως μητέρα, ως γυναίκα και ως πολιτικός.
Καλό ταξίδι Φώφη!»

Η ανάρτηση της Ρένα Δούρου

Για την αγωνιστικότητα της Φώφης Γεννηματά μίλησε η Ρένα Δούρου με την ανάρτησή της.

https://www.instagram.com/p/CVcxCYzNbAg

«Η Φώφη Γεννηματά, εξαίρετη γυναίκα πολιτικός που έσπασε πολλούς φραγμούς χάρη στην ήρεμη φωνή και την αγωνιστικότητά της, κατόρθωσε ακόμη και με τον πρόωρο θάνατό της το ανέλπιστο. Να μας ενώσει διαμιάς, να σταθούμε όλοι έστω και για λίγο με σεβασμό και σιωπή, να αναστοχαστούμε πολιτικά και να την αποχαιρετήσουμε από κοινού. Δεν θα περίμενα τίποτε λιγότερο»