Μυστικό για 66 χρόνια! Η ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης της Natalie Wood από τον Kirk Douglas

Νατάσσα Σχοινά
Μυστικό για 66 χρόνια! Η ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης της Natalie Wood από τον Kirk Douglas

Οι ισχυρισμοί της αδερφής της στο νέο της βιβλίο ανατριχιάζουν και επιβεβαιώνουν τις φήμες.

Ήταν καλοκαίρι του 1955. Η Natalie Wood διένυε το 16ο έτος της ηλικίας της και ήταν η περίοδος που μαζί με την αδερφή της, Lana, βρίσκονταν στα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας «The Searchers» του Johnny Wayne. Η μητέρα των κοριτσιών, Maria Zakharenko, άφησε τη Natalie στο ξενοδοχείο Chateau Mormont στο Los Angeles για να πραγματοποιήσει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού για την καριέρα της, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

«Έμοιαζε να έχει περάσει πολλή ώρα μέχρι να επιστρέψει η Natalie στο αυτοκίνητο και με ξύπνησε όταν έκλεισε δυνατά την πόρτα. Έμοιαζε χάλια. Ήταν πολύ αναμαλλιασμένη και πολύ συγχυσμένη, και εκείνη και η μαμά άρχισαν γρήγορα να ψιθυρίζουν η μία στην άλλη. Δεν μπορούσα να τις ακούσω ή να καταλάβω τι έλεγαν», ισχυρίζεται η Lana στο βιβλίο «Little Sister» που αποφάσισε να γράψει έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Kirk Douglas.

natalie wood assault kirk douglas2

Η συνάντηση με τον Kirk Douglas

Όταν πέθανε ο Kirk Douglas στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, το όνομα της Natalie Wood έγινε πρώτο trend. Γιατί πίσω από αυτό, βρισκόταν μία φήμη που, σύμφωνα με το βιβλίο της αδερφής της, ήταν η πραγματικότητα. Η 75χρονη ηθοποιός -τότε 8 ετών- αναφέρει ονομαστικά τον Douglas ως τον άνθρωπο που κακοποίησε σεξουαλικά τη Natalie εκείνη τη μέρα.

natalie wood assault kirk douglas3

Η Lana ισχυρίζεται ότι η Natalie δεν της είπε τι έγινε μέχρι να περάσουν αρκετά χρόνια και την έβαλε να της υποσχεθεί ότι δε θα μιλήσει ποτέ για αυτό που συνέβη. Μάλιστα, η Natalie με τη μαμά τους συμφώνησαν πως δεν έπρεπε να μαθευτεί στο κοινό, πιστεύοντας ότι αυτό θα κατέστρεφε την καριέρα της.

Η αποκάλυψη μέσα από το βιβλίο της Lana Wood

Τώρα, σχεδόν 70 χρόνια μετά, η Lana αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό τι συνέβη.



«Με κανέναν τριγύρω που να πρέπει να προστατεύσω, είμαι σίγουρη ότι θα με συγχωρήσει (η Natalie) που, επιτέλους, σπάω αυτήν την υπόσχεση»

Ο θάνατος της Natalie Wood

Η Natalie Wood πέθανε στις 29 Νοεμβρίου του 1981 στην ηλικία των 43 ετών σε ένα boat trip που είχε πάει στο νησί Santa Catalina με τον σύζυγό της, Robert Wagner, τον συμπρωταγωνιστή της, Christopher Walken και τον καπετάνιου του Splendour (σ.σ. το πλοίο στο οποίο επέβαιναν) για τα γυρίσματα της ταινίας «Brainstorm».



Η αστυνομία, αρχικά, απέδωσε τον πνιγμό της σε ατύχημα, όμως, το 2012, η αιτία του θανάτου της άλλαξε σε «πνιγμό κάτω από αδιευκρίνιστους παράγοντες». Μάλιστα, σε πρώτο στάδιο, ύποπτος βρέθηκε ο άντρας της, με τη Lana να τον θεωρεί υπεύθυνο μέχρι σήμερα.

Photo credits: AP