Ποιος σκότωσε τη Natalie Wood; Η πιο σκοτεινή cold case του Hollywood μετά τον θάνατο της Marilyn

Νατάσσα Σχοινά
Ποιος σκότωσε τη Natalie Wood; Η πιο σκοτεινή cold case του Hollywood μετά τον θάνατο της Marilyn

Νέα στοιχεία, μυστικά και εξομολογήσεις 40 χρόνια μετά τη μοιραία νύχτα. Ποιος ήταν ο ρόλος του Robert Wagner;

Το όνομα της Natalie Wood ήρθε ξανά στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες. Αιτία είναι το βιβλίο «Little Sister: My Investigation into the Mysterious Death of Natalie Wood» για τη ζωή της που κυκλοφόρησε η αδερφή της, Lana, και στο οποίο, μεταξύ άλλων, λέει ονομαστικά τον άνθρωπο που φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά – ο διάσημος ηθοποιός Kirk Douglas.

Πέρα από αυτό, όμως, το βιβλίο, όπως προαναγγέλλει και ο τίτλος του, ανοίγει ξανά μέσα από τη διήγηση της Lana και τις μυστηριώδεις συνθήκες που καλύπτουν τον θάνατο της Natalie, που άφησε την τελευταία της πνοή στα 43 της χρόνια, με έναν θάνατο που αποδόθηκε εκ πρώτης σε ατύχημα.

Μυστικό για 66 χρόνια! Η ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης της Natalie Wood από τον Kirk Douglas

natalie wood assault kirk douglas


Ο μυστηριώδης θάνατος της Natalie Wood

Στις 29 Νοεμβρίου του 1981, το πτώμα της Natalie Wood βρέθηκε να επιπλέει στον ωκεανό στην περιοχή της Santa Catalina. Εκεί, η ηθοποιός βρισκόταν με τον σύζυγό της, Robert «R.J.» Wagner, τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Brainstorm» και φίλο της, Christopher Walken, και τον καπετάνιο του πλοίου «Splendour» στο οποίο επέβαιναν, Dennis Davern.

natalie wood assault kirk douglas4

Κανείς δεν κατέληξε στον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στο νερό. Ο Wagner είπε ότι δεν έπεσε να ξαπλώσει μαζί του στο κρεβάτι, όμως το απόγευμα προ του εξαφανισμού της, οι δυο τους είχαν διαφωνία. Στο, δε, πτώμα της, η αυτοψία έδειξε ότι υπήρχε ποσοστό αλκοόλ, ίχνη από φάρμακα για ναυτίες κίνησης καθώς επίσης και παυσίπονο, κάνοντας την επιρροή του αλκοόλ πολύ πιο έντονη.

Η αρχική αιτία του θανάτου της ήταν πνιγμός που οφειλόταν σε ατύχημα και υποθερμία. Το σενάριο ήταν ότι λόγω του αλκοόλ μπορεί η Wood να είχε κάποια αστάθεια, να γλίστρησε και τελικά να βρέθηκε εκτός του Splendour. Όμως, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν αυτήν την αιτία, με πρώτη την αδερφή της.

natalie wood death10

Ύποπτος ο σύζυγός της;

Τόσο η αδερφή της Natalie όσο και αρκετοί άνθρωποι στο κοινό που παρακολουθούσε άρχισαν να υποψιάζονται τον Wagner. Η Lana απέκλεισε το ενδεχόμενο η αδερφή της να μπήκε μόνη της στη θάλασσα για να κολυμπήσει, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν ήξερε να κολυμπάει και φοβόταν πολύ. Δύο μάρτυρες που βρίσκονταν σε κοντινό πλοίο σημείωσαν ότι άκουσαν μία γυναίκα να φωνάζει εκείνο το βράδυ και να ζητάει βοήθεια, φουντώνοντας τα σενάρια περί δολοφονίας.



Η υπόθεση άνοιξε ξανά

To 2011, η υπόθεση της δολοφονίας της Natalie άνοιξε ξανά από ερευνητές. Τα συμπεράσματά τους οδήγησαν στην αλλαγή της αιτίας του θανάτου σε «πνιγμό υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες», καθώς δεν έγινε ποτέ σαφές πώς βρέθηκε η Natalie στο νερό.

Το 2013, ο ιατροδικαστής είπε πως η Wood είχε ανεξήγητο μώλωπα στο δεξί αντιβράχιο, στον αριστερό καρπό και στο δεξί γόνατο, μια γρατσουνιά στο λαιμό και μια επιφανειακή γρατσουνιά στο μέτωπό της, κάτι που κάνει πιθανή την κακοποίησή της πριν τον πνιγμό.

natalie wood death7

Το 2018, το Τμήμα Σερίφη της Κομητείας του Los Angeles με τον υπολοχαγό John Corina είπαν χαρακτηριστικά στο CBS: «Όπως έχουμε διερευνήσει την υπόθεση για έξι χρόνια, πιστεύουμε ότι (ο Wagner) είναι περισσότερο πρόσωπο ενδιαφέροντος τώρα. Ξέρουμε ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο ήταν η Natalie πριν εξαφανιστεί». O Wagner αρνήθηκε κάθε ανάμειξη.

Η Lana κατηγορεί ευθέως τον Wagner



«Πιστεύω ότι ο R.J. χτύπησε τη Natalie στην αριστερή πλευρά του προσώπου της ρίχνοντάς την αναίσθητη. Πιστεύω ότι ξαφνικά, έχοντας πανικοβληθεί όταν κατάλαβε τι έκανε, ο R.J. πήρε τη θανάσιμη απόφαση να ρίξει τη Natalie στο νερό για να αποφύγει να βρεθεί υπεύθυνος για αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι ό,τι έκανε μετά περιστρεφόταν γύρω από το να καλύψει τι έκανε σε μία μεθυσμένη, γεμάτη ζήλια και θυμό στιγμή», λέει η Lana.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια και αν θα προκύψουν νέα στοιχεία, αλλά, προς το παρόν, ο θάνατος της Natalie Wood παραμένει ένα μυστήριο.