House of Gucci: Έξαλλοι οι κληρονόμοι του Gucci - Αποκαλούν την ταινία «προσβολή»

Νατάσσα Σχοινά
House of Gucci: Έξαλλοι οι κληρονόμοι του Gucci - Αποκαλούν την ταινία «προσβολή»

Οι κληρονόμοι του Gucci είδαν την ταινία και εξέδωσαν μακροσκελή ανακοίνωση για την απογοήτευσή τους.


Η ταινία «House of Gucci» μετά από αρκετό καιρό αναμονής βρίσκεται επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πλήθος κόσμου έκλεισε ήδη από τις πρώτες ημέρες εισιτήρια για να παρακολουθήσει το νέο δημιούργημα του Ridley Scott με σκοπό να μάθει μία αληθινή πλευρά της ιστορίας που συγκλόνισε τον πλανήτη με τη δολοφονία του Maurizio Gucci -μία πράξη που οργανώθηκε από την πρώην σύζυγό του, Patrizia Reggiani.

Οι κληρονόμοι του Aldo Gucci (σ.σ. πρόεδρος του οίκου από το 1953 μέχρι το 1986), τώρα, εξέδωσαν ανακοίνωση ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τα όσα είδαν στην ταινία. Μέσα από ένα κείμενο που γράφτηκε στα Ιταλικά εξηγούν ακριβώς τι έχει πάει λάθος, σύμφωνα με εκείνους, χρησιμοποιώντας ακόμα και βαριές λέξεις, όπως ότι η ταινία είναι μία «προσβολή» στην κληρονομιά του οίκου.

House of Gucci: Η συγκλονιστική, πραγματική ιστορία πίσω από την ταινία

Η δήλωση των κληρονόμων του Gucci για το «House of Gucci»

Σύμφωνα μετο Variety, η ανακοίνωση λέει: «Η οικογένεια Gucci σχολιάζει την κυκλοφορία της ταινίας ‘House of Gucci’ και είναι λίγο απογοητευμένη, γιατί, παρόλο που το έργο ισχυρίζεται ότι θέλει να πει την ‘αληθινή ιστορία’ της οικογένειας, οι φόβοι που προκαλούνται από τα τρέιλερ και τις συνεντεύξεις που κυκλοφόρησαν επιβεβαιώνονται: Η ταινία κάνει μία αφήγηση που δεν είναι καθόλου ακριβής.

Η παραγωγή της ταινίας δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Aldo Gucci -πρόεδρο της εταιρείας για 30 χρόνια- και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως τραμπούκους, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους, αποδίδοντας στους πρωταγωνιστές, γεγονότα, έναν τόνο και μία συμπεριφορά που δεν ανήκε ποτέ σε αυτούς.



Αυτό είναι πολύ επίπονο από ανθρώπινη άποψη και προσβλητικό σε μία κληρονομιά πάνω στην οποία έχει χτιστεί το brand σήμερα.

Ακόμα πιο απαράδεκτη είναι η ανασυγκρότηση που γίνεται μυστηριώδης σχεδόν σε σημείο παραδόξου όταν φτάνει να προτείνει μία επιεική χροιά προς μία γυναίκα -που έχει οριστικά καταδικαστεί ως υποκινήτρια της δολοφονίας του Maurizio Gucci- που παρουσιάζεται όχι μόνο στην ταινία αλλά επίσης και στις δηλώσεις των μελών του cast ως ένα θύμα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μία γεμάτη άνδρες και φαλλοκρατική εταιρική κουλτούρα.

Δε θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια. Επιπλέον, στα 70 χρόνια ιστορίας στα οποία ήταν μία οικογενειακή επιχείρηση, ο Gucci ήταν μία εταιρεία χωρίς αποκλεισμούς.



Πράγματι, ακριβώς στη δεκαετία του 1980 - το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ταινία - οι γυναίκες βρίσκονταν σε διαφορετικές υψηλές θέσεις: είτε ήταν μέλη της οικογένειας είτε ξένες προς αυτήν, περιλάμβαναν την πρόεδρο της Gucci America, την επικεφαλής του Global PR & Επικοινωνίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gucci America.

Η Gucci είναι μια οικογένεια που ζει τιμώντας το έργο των προγόνων της, των οποίων η μνήμη δεν αξίζει να ενοχληθεί για να ανεβάσει μια ταινία που δεν είναι αληθινή και που αδικεί τους πρωταγωνιστές της.

Τα μέλη της οικογένειας Gucci διατηρούν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια των αγαπημένων τους»

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερα πλάνα από την ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι όμως, η θλιβερή ανάμνηση του βιασμού βοήθησε τη Lady Gaga στον ρόλο της για το House of Gucci

House of Gucci: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα ταινία του Ridley Scott

Ανατριχιάζει η Lady Gaga για το House of Gucci! Μπήκε στον ρόλο και δεν μπορούσε να συνέλθει