Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν δε δουλέψω δε θα έχω να ζήσω»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν δε δουλέψω δε θα έχω να ζήσω»

Για άλλη μια φορά ο αγαπημένος μας ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μιλά για την πρόθεσή του να δουλεύει για πολλά χρόνια επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα.

«Θα αργήσω να αποχωρήσω», δηλώνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μιλά για την οικογένειά του, την καθημερινότητά του και την σχέση του με τα χρήματα στο περιοδικό People.

«Κάποια στιγμή όντως βγήκαν χρήματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω ότι αμειβόμαστε καλά, ίσως λίγο πάνω από το μέσο όρο, αλλά δεν έχω λύσει το βιοποριστικό μου πρόβλημα. Αν δεν δουλέψω, δεν θα έχω να ζήσω. Μπορεί να μην έχω πρόβλημα για έναν χρόνο, όμως μετά θα έχω. Μην ξεχνάς ότι εμείς οι ηθοποιοί κάθε έξι μήνες ψάχνουμε για νέα δουλειά. Δεν έχουμε σταθερότητα. Την μία σεζόν μπορεί το θέατρο ή το σήριαλ που κάνουμε να έχει επιτυχία και να πηγαίνει καλά, βγάζοντας έτσι κάποια χρήματα, την επόμενη χρονιά όμως μπορεί να μην πηγαίνουν καλά. Μπορεί οι δουλειές σου να μην έχουν ανταπόκριση. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τραβάς από τα έτοιμα, που σημαίνει ότι ο κουμπαράς δεν είναι πάντα γεμάτος, αδειάζει κάποια στιγμή».

Και προσθέτει: «Εγώ προσπαθώ να μην απλώνω τα πόδια μου πέρα από το κρεβάτι μου. Ήμουν συνεπής σε αυτά που έβγαζα και στον τρόπο που τα ξόδευα. Δεν κατηγορώ κάποιον γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις, όμως, παραμένω μαζεμένος και συγκροτημένος».

Ενώ για τις λίγες ημέρες που μαζί με την οικογένειά του κάνει διακοπές ανέφερε: «Πάντα υπάρχει μια μικρή παύση στις παραστάσεις, ώστε να κάνουμε λίγες διακοπές, γύρω στις 10-15 ημέρες. Ξέρεις κάτι; Καλομάθαμε πάρα πολύ ως λαός και δεν πρέπει. Εμείς εννοούμε διακοπές τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι έτσι. Και δέκα ημέρες είναι αρκετές για να ξεκουραστεί κάποιος -δεν χρειάζεται περισσότερο. Επίσης, όταν κάνω περιοδείες, έχω συνέχεια μαζί μου τον γιο μου, δεν τον αφήνω. Τώρα έφυγε διακοπές με την μητέρα του και σε λίγες ημέρες θα πάω να τους βρω και θα είμαστε όλο μαζί».