Κατερίνα Καινούργιου: Ξεκίνησε τη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων: Το story στο Instagram

Πατούλια Κατερίνα
Κατερίνα Καινούργιου: Ξεκίνησε τη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων: Το story στο Instagram

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 37, η Κατερίνα Καινούργιου πήρε την απόφαση την οποία σκεφτόταν εδώ και καιρό.

Τον Μάιο, η Κατερίνα Καινούργιου θα σβήσει 37 κεράκια στην τούρτα της και πριν δύο εβδομάδες είχε μιλήσει στον αέρα της Super Κατερίνας στον Alpha για την χαμηλή ορμόνη γονιμότητας που βρέθηκε στις εξετάσεις της.

Μιλώντας τότε με καλεσμένη την Ανθή Σαλαγκούδη, η Κατερίνα είχε εξηγήσει πως σκέφτεται να προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση ωαρίων σε φυσικό κύκλο, μια διαδικασία που ξεκίνησε τελικά μόλις χτες.

Η απόφαση που πήρε η Κατερίνα:

story katken

«Λίγους μήνες πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση. Δεν είναι απλά μια επένδυση στο όνειρο για μένα, είναι μια επένδυση ζωής γιατί ανήκω στις γυναίκες που μελλοντικά θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μωράκι. Όμως είναι γνωστό ότι η γονιμότητα με την πάροδο των ετών μειώνεται.
Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να μπω στη διαδικασία της κρυοσυντήρησης ωαρίων. Σύντομα θα μοιραστώ θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου για όποια πιστεύει πως μελλοντικά θα βοηθήσει κι εκείνη», εξήγησε η Κατερίνα με ένα snap από την διαδικασία που ακολούθησε με τον γυναικολόγο της.

Τι είχε δηλώσει η Κατερίνα για την απόκτηση παιδιού και την κρυοσυντήρηση ωαρίων:



«Στην Ελλάδα είμαστε πιο πίσω και ίσως δεν έχουμε βρει τον άντρα που θα γίνει ο πατέρας του παιδιού μας, φτάνουμε στα 40. Σκεφτόμουν να το κάνω κι αυτόν τον μήνα αλλά ψυχολογικά ήμουν πολύ ευάλωτη, έχω περάσει δύσκολα προσωπικά και οι ορμόνες θα επηρεάσουν την ψυχολογία μου και θα είμαι πεσμένη κι εδώ. Δεν θέλω η κοιλιά μου να είναι πρησμένη γιατί κάνω μια καθημερινή εκπομπή. Κι εγώ κάνω ραντεβού και παίρνω γνώμες. Το δύσκολο είναι όταν δεν έχεις σε σχέση, το παιδί το σκέφτομαι ως τον καρπό ενός έρωτα, να μπω σε μια διαδικασία τέτοια χωρίς να έχω έναν άνθρωπο, και σκέφτομαι λίγο πως μεγαλώνω και κοίταξε πέτυχα πολλά στην καριέρα μου και στα προσωπικά μου τα έχω κάνει χάλια», τόνισε τότε η Κατερίνα με παράπονο.

Κατερίνα Καινούργιου: Η κίνηση που θέλει να κάνει μόλις μείνει έγκυος

Τα ραντεβού με γιατρούς της Καινούργιου



«Το σκέφτομαι σοβαρά, έχω κάνει πάρα πολλά ραντεβού με γιατρούς, σε πρόσφατες εξετάσεις η ΑΜΗ φάνηκε να είναι πολύ χαμηλή, σε βαθμό που οι γιατροί δεν ξέρουν αν θα μπορώ να κάνω παιδιά με φυσικό τρόπο αν δεν καταψύξεις τα ωράρια σου τώρα και κάνεις παιδί σε τρία με τέσσερα χρόνια, γίνομαι 37 πια», εξήγησε η Καινούργιου πριν δύο εβδομάδες και τελικά αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Άλλες διάσημες που έχουν προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων:

Η Ανθή Σαλαγκούδη είχε προχωρήσει και η ίδια σε κατάψυξη ωαρίων:

«Το σκεφτόμουν αλλά μετά ήρθε το Survivor κι επιβάρυνα πολύ τον οργανισμό μου. Μετά είπα ή τώρα ή ποτέ γιατί περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω. Η βιολογική ηλικία μιας γυναίκας είναι εντελώς άλλο πράγμα από την αναπαραγωγική ηλικία. Οι ωοθήκες γερνούν ότι κάνουμε. Μειώνεται ο αριθμός των ωαρίων μας κι η ποιότητά τους φθίνει. Το είχα σαν σκέψη πριν από δύο χρόνια κι επισκέφθηκα έναν γυναικολόγο, που δεν με έπεισε. Δεν μου άρεσε η προσέγγιση. Παίζει ρόλο να νιώθεις καλά. Κάνεις πολλές εξετάσεις σε όλη την διαδικασία. Έκανα ενέσεις για έντεκα ημέρες», είχε εξομολογηθεί πρόσφατα η Ανθή.



Τον Ιανουάριο του 2021, κατάψυξη ωαρίων έκανε και η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού.



«Τον Ιανουάριο που πέρασε έκανα κατάψυξη ωαρίων. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν καιρό και αν ήξερα ότι είναι τόσο απλό, πιθανό να το είχα κάνει και νωρίτερα. Όλη η διαδικασία κράτησε γύρω στις δέκα μέρες. Έκανα δυο ενέσεις στην κοιλιά, δεν ήταν καθόλου επώδυνο. Πρήστηκε λίγο η κοιλιά μου αλλά πολύ φυσιολογικά. Το μόνο που τολμώ να πω ότι μου άφησε είναι δύο χαριτωμένες πανάδες από ορμονικό λόγο, οι οποίες στην αρχή με ενοχλούσαν αλλά τώρα ζω πολύ ευτυχισμένη μαζί τους», εξήγησε η Ελισάβετ στο Πρωινό.

Η Φωτεινή Πετρόγιαννη έχει μπει και η ίδια στην διαδικασία της κρυοσυντήρης ωαρίων και το είχε παραδεχτεί στον αέρα του Πρωινού.

Και η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου είχε αποκαλύψει πως σε ηλικία 32 ετών έκανε κατάψυξη ωαρίων και τόνισε:



«Έκανα κατάψυξη ωαρίων στα 32 μου. Πήρα την απόφαση γιατί έβλεπα αυτό που έρχεται. Διαβάζω πολύ κι έβλεπα ότι τα περισσότερα ζευγάρια παρατείνουν τον χρόνο που θέλουν να κάνουν παιδί. Κάνοντας μια συζήτηση με τον γυναικολόγο μου, μου πρότεινε να κάνω κατάψυξη ωαρίων για να είμαι σίγουρη. Μου έκανε κομπλιμέντο ότι όσο μεγαλώνεις ομορφαίνεις αλλά του απάντησα ότι μέσα μας γερνάμε. Ομορφαίνουμε όσο μεγαλώνουμε, έχουν αλλάξει οι γυναίκες και το DNA, όμως οργανικά και βιολογικά το μέσα της γυναίκας δεν αλλάζει. Αποφάσισα και το έκανα και δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Δεν έχω παντρευτεί ακόμα, δεν έχω βρει τον σύντροφό της ζωής μου κι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα χρησιμοποιήσω μόνη μου. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα πάρω το ωάριό μου για να το γονιμοποιήσω με ένα σπέρμα από την τράπεζα. Δεν έχω αυτήν την λογική και κατεύθυνση καθόλου για διάφορους προσωπικούς λόγους αλλά μπορεί να βρω τον άνθρωπο της ζωής μου στα 45 μου. Δεν ξέρω αν τότε το γυναικολογικό μου σύστημα θα είναι κατάλληλο για να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν κάνουμε κατάθεση ωαρίων για να την κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικοί οι λόγοι. Δεν είναι μόδα, είναι επιλογή για να προλάβουν το καλύτερο δυνατό για το μέλλον τους. Έχω περάσει τα 40 και τώρα νιώθω ασφάλεια, σιγουριά και ελπίζω ότι ο άνθρωπος που θα επιλέξω για να κάνω οικογένεια, θα νιώθει το ίδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η θλίψη της Καινούργιου για τον χωρισμό τάραξε ακομα και τον Ανδρέα Μικρούτσικο - Τι της είπε

Οριστικός ο χωρισμός για Καινούργιου - Τσαγκρίδη: Το νέο ταξίδι στο Μαϊάμι (photos)

Κατερίνα Καινούργιου: Αποκάλυψε τι συμβαίνει όταν χωρίζει και αναφέρθηκε στον Φίλιππο Τσαγκρίδη