Λίγος «Κυνόδοντας» ακόμα

Λίγος «Κυνόδοντας» ακόμα

Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι σίγουρα αυτή ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Ε, λογικό, 33 χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που μας συνέβη. 

Και, ενώ όλος ο κόσμος (σχετικοί και άσχετοι) θα μιλούν γι αυτόν ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Λάνθιμος, θα παραμένει λακωνικός όπως συνηθίζει και θα αφήνει τη δημιουργία του να μιλήσει γι αυτόν. Η ολιγόλογη δήλωσή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση πως η ταινία του πέρασε στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας ήταν:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις τι να πεις σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω ακριβώς πως νιώθω. Είμαι σίγουρα ξαφνιασμένος και χαρούμενος. Σκέφτομαι τους συνεργάτες μου και είμαι περήφανος. Δεν ξέρω τι άλλο. Ίσως αυτό να μη μοιάζει πολύ με επίσημη δήλωση, αλλά είναι»

Ο «Κυνόδοντας» έχει ήδη μερικά σημαντικά βραβεία στην κατοχή του. Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και τα πρώτα βραβεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Δουβλίνου, του Μόντρεαλ και του Σαράγεβο, το πρώτο βραβείο Πολίτης Κέιν για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη στο φεστιβάλ της Καταλονίας και το Αργυρό Άλογο στο φεστιβάλ της Στοκχόλμης.

Δείτε ένα απόσπασμα της ταινίας.