Καινούργιου: «Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή είναι 37 και δεν έχει κάνει παιδί»

Πατούλια Κατερίνα
Καινούργιου: «Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή είναι 37 και δεν έχει κάνει παιδί»

Η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε στην καρδιά όλων εκείνων των γυναικών που κρίνονται καθημερινά για το γεγονός πως δεν έχου γίνει ακόμα μητέρες και εξήγησε πώς κατάφερε να διώξει το άγχος σε χέση με το βιολογικό της ρολόι.

Έχοντας πια ολοκληρώσει την διαδικασία κατάψυξης ωαρίων, η Κατερίνα Καινούργιου έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο εξήγησε καθαρά τους λόγους που την αοδήγησαν στην διαδικασία αυτή, λίγους μήνες προτού κλείσει τα 37.

Η ανάρτηση της Κατερίνας και το ευχαριστώ

Η Κατερίνα είχε εξηγήσει μόλις χτες από την εκπομπή της, πως θα απέχει από τη στήλη της γυμναστικής γιατί ολοκληρωσε την διαδικασία της κρυοσυντήρησης και η εντολή του γιατρού της ήταν να προσέχει πολύ:

«Πρέπει να σας πω ότι επειδή ολοκλήρωσα χτες τη διαδικασία κρυοσυντήρησης, δεν κάνει να κάνω γυμναστική σήμερα, δεν πρέπει να κάνω τίποτα για πέντε ημέρες», είχε τονίσει ενώ το απόγευμα επανήλθε με την ανάρτησή της αγκαλιά με τον γιατρό της γράφοντας:

Η Κατερίνα Καινούργιου ολοκλήρωσε τη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων: Η εντολή του γιατρού


https://www.instagram.com/p/CZzknFLoK-L

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Νιώθω χαρούμενη κ ευγνώμων για την απόφαση που πήρα μιας κ χθες ολοκλήρωσα τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων …

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι γυναίκες επιλέγουμε αν και πότε θα γίνουμε μητέρες….και κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα κ την ψυχή της όπως εκείνη θέλει …ανήκω όμως στην κατηγορία των γυναικών που ιδανικά θα ήθελα ν αποκτήσω μελλοντικά παιδάκι ..

Η διαδικασία είναι ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει για αυτό !για να είμαι ειλικρινής το πιο δύσκολο, στην όλη διαδικασία είναι το ψυχολογικό κομμάτι ..Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος.

Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται (εν έτη 2022) επειδή έφτασε στα 37 κ δεν έχει κάνει παιδί.

Έτσι λοιπόν κ γω …λίγο πριν κλείσω τα 37 μπήκα σ αυτή την διαδικασία… για να σταματήσει να με αγχώνει κατά κάποιο τρόπο το βιολογικό μου ρολόι κι αφετέρου για να μην ανησυχώ..

Γυναίκες με απαιτητική καριέρα ,θέματα υγείας κι άλλους προσωπικούς λόγους αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Σε αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας επιστήμονες που να νιώθετε ασφάλεια …επέλεξα τον υπέροχο @stefanoschandakas (είναι ο προσωπικός μου γυναικολόγος εδώ και 18 χρόνια …) κ ένα περιβάλλον που με κάνει να νιώθω σιγουριά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Θέλω να πω σε κάθε γυναίκα, που θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μητέρα και σκέφτεται την κατάψυξη ωαρίων, να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να πάρει την απόφαση της χωρίς να νιώθει καμία ντροπή.

Σύντομα θα ανεβάσω stories για να σας λυθούν κ άλλες απορίες (μιας κ έχω εκατοντάδες μηνύματα από εσάς) και τονίζω πως οι λόγοι που κάνω αυτό το post ΔΕΝ είναι διαφημιστικοί! Το κάνω για όποια από εσάς πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει… Κορίτσια μου …σε όλες τις γυναίκες που για τον οποιονδήποτε λόγο θέλουν ή πρέπει να αναβάλουν τη μητρότητα, να το κάνουν. Είναι δικαίωμά τους, είναι επιλογή τους.

Εγώ νιώθω πως έκανα στον εαυτό μου το μεγαλύτερο δώρο! Και από δω κ πέρα όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι ονειρεύομαι», τόνισε η Κατερίνα.

Η απόφαση που πήρε η Κατερίνα να καταψύξει τα ωάριά της.

«Λίγους μήνες πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση. Δεν είναι απλά μια επένδυση στο όνειρο για μένα, είναι μια επένδυση ζωής γιατί ανήκω στις γυναίκες που μελλοντικά θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μωράκι. Όμως είναι γνωστό ότι η γονιμότητα με την πάροδο των ετών μειώνεται.

Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να μπω στη διαδικασία της κρυοσυντήρησης ωαρίων. Σύντομα θα μοιραστώ θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου για όποια πιστεύει πως μελλοντικά θα βοηθήσει κι εκείνη», εξήγησε η Κατερίνα με ένα snap από την διαδικασία που ακολούθησε με τον γυναικολόγο της στο τέλος Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η θλίψη της Καινούργιου για τον χωρισμό τάραξε ακομα και τον Ανδρέα Μικρούτσικο - Τι της είπε

Οριστικός ο χωρισμός για Καινούργιου - Τσαγκρίδη: Το νέο ταξίδι στο Μαϊάμι (photos)

Κατερίνα Καινούργιου: Αποκάλυψε τι συμβαίνει όταν χωρίζει και αναφέρθηκε στον Φίλιππο Τσαγκρίδη

DPG Network