Η Ελεάνα Βραχάλη και η Κατερίνα Βρανά ambassadors της ΕΑΟΜ-Αμέα

Η Ελεάνα Βραχάλη και η Κατερίνα Βρανά ambassadors της ΕΑΟΜ-Αμέα
Ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, θα αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των αθλητριών με αναπηρία.

Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, η οποία θα αποτελέσει ωδή στη γυναίκα αθλήτρια με αναπηρία. Με τίτλο «Με Γυναικείο Αποτύπωμα» και ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, θα αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των αθλητριών με αναπηρία αλλά και όλων των γυναικών που έχουν βάλει το λιθαράκι τους ώστε να διευκολύνουν και να προάγουν το έργο της γυναίκας με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό.

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς, μάλιστα, θα έχει διαδραστική μορφή, ενώ κατά το κλείσιμο να αναδειχθούν πέντε γυναίκες από τον χώρο των επιστημών, της μουσικής, της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας ως ambassadors της ΕΑΟΜ-Αμέα. Ανάμεσά τους, θα βρεθούν η Ελεάνα Βραχάλη και η Κατερίνα Βρανά, δύο γυναίκες γνωστές για την ενεργή τους δράση στη διάδοση του μηνύματος και που επανειλημμένως έχουν μιλήσει δημόσια για τις προσωπικές τους ιστορίες.

Η Ελεάνα Βραχάλη, με πλούσιο βιογραφικό στον μουσικό τομέα, διαγνώσθηκε με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα 24 της χρόνια και έκτοτε παλεύει με τη νόσο. Όπως έχει δηλώσει στην Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, το πρώτο της ηχογραφημένο τραγούδι το άκουσε στο νοσοκομείο, όμως, παραμένει μέχρι σήμερα ένας βαθιά αισιόδοξος άνθρωπος που «βρίσκει το φως ανά πάσα στιγμή».



Η κωμικός Κατερίνα Βρανά, μετά από μία περιπέτεια με την υγεία της στη Μαλαισία το 2017 που επηρέασε την παρεγκεφαλίτιδα, το κέντρο συντονισμού και ισορροπίας του εγκεφάλου, απέκτησε κινητικά προβλήματα, προβλήματα στην όραση και στην ομιλία. Η ηθοποιός κόντεψε να πεθάνει, επέζησε από διάτρηση εντέρου και τώρα έχει αφιερωθεί στη δουλειά της περισσότερο από ποτέ, αναδύοντας θετική ενέργεια σε κάθε της συνέντευξη.



Η Παραολυμπιονίκης Παρασκευή Καντζά (αγώνες δρόμου και άλμα εις μήκος), θα βραβευτεί από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ως αθλήτρια με αναπηρία που είναι εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα, ενώ η αθλήτρια της ξιφασκίας με αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη, ως πρέσβειρα του #BEACTIVE, θα αναφερθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στον ρόλο που επιτελεί ώστε να παροτρύνει τα νέα παιδιά ν’ ασχοληθούν με την άσκηση και τον αθλητισμό.

Η Διευθύντρια Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ειρήνη Καρυδά, θα αναφερθεί στη σημασία της έγκαιρης διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του Μαστού και στην προσφορά της επιστήμης στις αθλήτριες, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Ευαγγελίας Νίκου, η οποία ως συμμετέχει στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου που βρίσκονται σε εξέλιξη (4-13 Μαρτίου).