O Will Smith απάντησε στην Ακαδημία Κινηματογράφου για την ποινή αποκλεισμού του

Κατερίνα Μπούσιου
O Will Smith απάντησε στην Ακαδημία Κινηματογράφου για την ποινή αποκλεισμού του

Δηλώνει σεβασμό, μετά την παραίτησή του ως μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου στις αρχές του μήνα και ύστερα από τον σάλο την βραδιά της απονομής με το χαστούκι που έδωσε στον Chris Rock. 

Ύστερα και από τις διαμαρτυρίες αρκετών ηθοποιών και σκηνοθετών, μόλις προχθές τελικά, η Ακαδημία Κινηματογράφου, αποφάσισε την ποινή του Will Smith ύστερα από το χαστούκι που έδωσε στον Chris Rock με εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο να τον παρακολουθούν, την βραδιά της απονομής των Oscars. Και εκείνος σήμερα αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να απαντήσει.


Για δέκα χρόνια εκτός

Κάλλιο αργά παρά ποτέ και ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση μετά την επεισοδιακή βραδιά των Oscars, η Ακαδημία Κινηματογράφου με μία μακροσκελή ανακοίνωση, εξόρισε τον Will Smith από όλες τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις της για μία δεκαετία. Δεν ξεκαθαρίζει βέβαια αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί και να είναι υποψήφιος σε κάποια κατηγορία, γιατί αυτό προφανώς είναι αντίθετο προς τους κανονισμούς. Ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεάσει η συμπεριφορά του εκείνο το βραδιά και σε αυτό. Στο αρχή αναφέρεται πως: «Η 94η απονομή των Oscars, θα έπρεπε να είναι μία γιορτή. Αυτό επισκιάστηκε από την απαράδεκτη και επιζήμια συμπεριφορά που επέδειξε ο κύριος Smith πάνω στην σκηνή». Στις επόμενες προτάσεις αναφέρεται η ποινή και στο τέλος δίνουν και τα συγχαρητήρια στο «θύμα» Chris Rock για την ψύχραιμη στάση του.

https://www.instagram.com/p/Cba5dUnqcne

Η ανακοίνωση ανακούφισε αρκετούς celebrities, παραγωγούς αλλά και σεναριογράφους της Ακαδημίας, που είχαν εκπλαγεί από το γεγονός, σε μία χρονιά μετά από δύο χρόνια, όπου τα Oscars ήθελαν να αποκτήσουν την παλιά τους αίγλη. Ύστερα από την ανακοίνωση, ο Will Smith για πρώτη φορά μετά από εκείνη την βραδιά έβγαλε επίσημη ανακοίνωση λέγοντας πως: «Δέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας». Είχε προηγηθεί βέβαια η δική του παραίτηση στις αρχές του μήνα, ως δείγμα καλής θέλησης και μετάνοιας, πριν του επιβληθούν τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Chris Rock δεν σκοπεύει να συγχωρήσει τον Will Smith και αυτός είναι ο λόγος

Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου - Τι σημαίνει αυτό έμπρακτα

Η Jada σύζυγος του Will Smith «σπάει» τη σιωπή της ενώ η αστυνομία κάνει επίσκεψη στο σπίτι του

Photo credits Associated Press