Σπύρος Νικολαΐδης: «Όταν έμαθα ότι θα είμαστε ζευγάρι στη σειρά με την Γκερέκου ντρεπόμουν πολύ»

Ιωάννα Τζανή
Σπύρος Νικολαΐδης: «Όταν έμαθα ότι θα είμαστε ζευγάρι στη σειρά με την Γκερέκου ντρεπόμουν πολύ»

Ο ρόλος του στη «Γη της ελιάς», η βαριά κατάθλιψη και η έντονη ζωή στην Αμερική.

Τον Σπύρο Νικολαΐδη τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «8 Λέξεις» και τώρα τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του ως Δημήτρης στη «Γη της ελιάς».

Και μπορεί να έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στην τηλεόραση, όμως ο 28χρονος εργάζεται εδώ και χρόνια ως μοντέλο, ενώ στην Αμερική έχει επιλεχθεί για να παίξει σε σειρά του Netflix.

Γη της ελιάς: Τρυπώσαμε στα παρασκήνια με τον Στάθη και την Εύα πριν το νέο ξέσπασμα της Αρετής

Το βράδυ της Τετάρτης (27/4), ο Σπύρος Νικολαΐδης βρέθηκε καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το «The 2night show» και μίλησε για τη βαριά κατάθλιψη που πέρασε, την έντονη ζωή στο Λος Άντζελες, αλλά και τον ρόλο του στη «Γη της ελιάς».

ant1tv_279146796_3231720913763134_4791376936039239818_n.jpg

Η δραστήρια ζωή του και οι δουλειές που έκανε πριν γίνει ηθοποιός

«Έφυγα για σπουδές στις Σέρρες στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στα 15 μου άρχισα το modeling, πληρωνόμουν, έκανα παράλληλα κι άλλες δουλειές, σερβιτόρος, μπάρμαν, υποδοχή. Παράλληλα με τις σπουδές μου, άρχισα τη διαφημιστική μου εταιρεία. Kick Boxing άρχισα πιο ενεργά στα 16 μου, έχω δύο πανευρωπαϊκούς τίτλους και 6 φορές πρώτος στην Ελλάδα. Πήγαινα κρυφά από τους γονείς μου. Η μαμά μου δεν ήθελε καθόλου. Έχω δυο Πανευρωπαϊκούς τίτλους και έξι εντός Ελλάδος», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Όταν ο Γρηγόρη Αρναούτογλου τον ρώτησε πώς τα προλαβαίνει όλα, ο Σπύρος Νικολαΐδης απάντησε: «Είμαι ένας άνθρωπος που παλεύει συνέχεια με τον χρόνο. Σιχαίνομαι που το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη για ύπνο».

Η κατάθλιψη και η απόφαση να τα παρατήσει όλα και να πάει στην Αμερική

Ο ίδιος μίλησε, επίσης, για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη και την τολμηρή απόφαση που πήρε να τα αφήσει όλα πίσω του και να ταξιδέψει στην Αμερική για να κυνηγήσει το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο από το να γίνει ηθοποιός.

«Με βοήθησε το μόντελινγκ να βγάλω χρήματα αλλά και στο να κάνω κάποιες γνωριμίες στον χώρο της υποκριτικής. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου. Στην Αμερική πήγα για να σπουδάσω ηθοποιός. Ήταν μια δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Είχα παρατήσει πάρα πολύ τον εαυτό μου. Περνούσα βαριά κατάθλιψη. Ζούσα μια ζωή που δεν ήθελα. Είχα μπει στο κομμάτι με τις επιχειρήσεις, παράλληλα δούλευα για να τα συντηρώ όλα αυτά. Δούλευα και υποδοχή παράλληλα, ενώ το όνειρό μου ήταν να γίνω ηθοποιός, κάτι το οποίο δεν το έκανα. Πέρασα βαριά κατάθλιψη για πολύ καιρό. Έκανα θεραπείες. Με βοήθησαν πάρα πολύ. Κάποια στιγμή, ήμουν και στο τέλος μιας σχέσης πολύ ψυχοφθόρας για εμένα και λέω τα παρατάω όλα. Πούλησα τότε και το αυτοκίνητό μου, μάζεψα ό,τι οικονομίες είχε και πήγα Λος Άντζελες», αποκάλυψε ο Σπύρος Νικολαΐδης.

Όσο για το πώς το πήραν οι γονείς του; «Στους γονείς μου το ανακοίνωσα αφού είχα κανονίσει ήδη το ταξίδι και τους λέω ότι σε 2 εβδομάδες φεύγω. Δε με άφηναν».

https://www.instagram.com/p/Cc2jhPvIvPn

Η ζωή στο Λος Άντζελες και η επιστροφή στην Ελλάδα

«Πριν πάω, έκανα μια λίστα με τα ραντεβού για δουλειά που είχα κλείσει και είπα ότι θα πάω για έναν μήνα και τελικά έμεινα δύο χρόνια. Φτάνω στο Λος Άντζελες το 2018. Έμενα σε φθηνά μοτέλ στην αρχή, είχα συγκατοίκους πάντα, δε γίνεται διαφορετικά, το ενοίκιο μόνο είναι 2.500 ευρώ. Έκλεισα μια ισπανική σειρά για το Netflix αλλά δεν μπορώ να πω ποια γιατί έχουν αναβληθεί τα γυρίσματα και θα χρειαστεί να ξαναπάω. Γράφτηκα σε τρεις σχολές υποκριτικής. Η περίοδος που έμεινα στην Αμερική ήταν η καλύτερη της ζωής μου», δήλωσε ο Σπύρος Νικολαΐδης.

Και συνέχισε:

«Γύρισα στην Ελλάδα γιατί είχαμε κάποια οικογενειακά θέματα και παράλληλα έσκασε και ο κορονοϊός. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα οικονομικά. Είχαν κλείσει όλα. Αν δεν είχα τις φωτογραφήσεις δεν ξέρω αν θα τα είχα βγάλει πέρα στην Αμερική, έκανα τα πάντα, ακόμα και το βοηθό σε μετακομίσεις».

Γιατί αρνήθηκε να γίνει ο νέος «Bachelor»;

«Αγαπάω πολύ το γυναικείο φύλο και θεωρώ ότι δε θα μου ταίριαζε γι΄αυτό τον λόγο. Δεν θα ήθελα να βάλω 20 γυναίκες μπροστά μου και να τις συγκρίνω. Κάθε άνθρωπος είναι υπέροχος με τον τρόπο του. Δε θα έβαζα τα χρήματα πάνω από τα πιστεύω μου», δήλωσε.

Ο ρόλος στη «Γη της ελιάς» και η συνεργασία του με την Άντζελα Γκερέκου

Ο Σπύρος Νικολαΐδης εξήγησε γιατί τον ενθουσιάζει ο χαρακτήρας του ήρωα που υποδύεται στη «Γη της Ελιάς», ενώ παραδέχτηκε ότι... ντρεπόταν πολύ όταν έμαθε ότι θα είναι ζευγάρι με την Άντζελα Γκερέκου στη σειρά.

«Με το που βλέπεις την Άντζελα Γκερέκου για πρώτη φορά, ανατριχιάζεις. Δεν υπάρχουν λόγια. Είναι ένας υπέρχος άνθρωπος. Της έχω μεγάλη αδυναμία. Περνάμε πολύ όμορφα στα γυρίσματα. Όταν έμαθα ότι θα είμαστε ζευγάρι, ντρεπόμουν πολύ. Αλλά τελικά ντρεπόμασταν και οι δύο το ίδιο και αυτό βοήθησε να τα βρούμε κάπου στη μέση», αποκάλυψε.

Όσον αφορά στον ρόλο του ως Δημήτρης, ο ηθοποιός είπε: «Μου άρεσε πολύ αυτός ο ρόλος, είναι αυτό που κυνηγούσα στην Αμερική, είναι πολύ ερωτικός, εγκληματικό μυαλό, ανήθικος».