Ψέματα: Είδαμε τη νέα σειρά με τον Χρήστο Λούλη αλλά δεν πιστέψαμε πως είναι ένοχος

Κατερίνα Μπούσιου
Ψέματα: Είδαμε τη νέα σειρά με τον Χρήστο Λούλη αλλά δεν πιστέψαμε πως είναι ένοχος

Η νέα κοινωνική σειρά του Alpha κάνει πρεμιέρα αύριο Πέμπτη στις 22.40, με ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που αφορά στις γυναίκες. 

Λίγο πριν λήξει η τηλεοπτική σεζόν, έχουμε την πρεμιέρα μίας νέας τηλεοπτικής σειράς. Τα Ψέματα στον Alpha, θα μας προβληματίσουν, θα μας διχάσουν αλλά και θα μας ευαισθητοποιήσουν, γιατί αφορούν σε ένα πολύ ιδαίτερο θέμα για τις γυναίκες. Η τηλεοπτική μας ηρωίδα καταγγέλει βιασμό, αλλά από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκινά το μυστήριο. Τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα στην ιστορία μας; Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο Χρήστος Λούλης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη μας έχουν ήδη κερδίσει από το πρώτο επεισόδιο, το οποίο παρακολουθήσαμε σε μία special δημοσιογραφική προβολή.

Μυστικά και μυστήριο

Ένας χήρος, γοητευτικός χειρουργός, τον οποίο υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, βγαίνει ραντεβού με την καθηγήτρια του γιου του, Έλενα (σ.σ Αλεξάνδρα Αϊδίνη) και περνούν ένα ερωτικό βράδυ. Το επόμενο όμως πρωινό, εκείνη θα τον καταγγείλει για βιασμό. Ο Αντρέας θα συλληφθεί, αλλά θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Δηλώνει παντού ότι είναι αθώος και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί τα στοιχεία δεν επαρκούν για να τον κατηγορήσουν. Όμως η καθηγήτρια αποφασίζει να δημοσιοποιήσει την ιστορία στα social media κάνοντας παράλληλα μία έρευνα για το παρελθόν του γιατρού. Και τώρα ξεκινά η δραματική τροπή της υπόθεσης.

Δύο ζωές ετοιμάζονται να καταστραφούν και εδώ εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Ο Χρήστος Λούλης πάντως βλέποντας το επεισόδιο, δεν μας φαίνεται να είναι ο ένοχος της ιστορίας μας. Δεν μπορεί να είναι τόσο απλό το σενάριο. Ο Αντώνης Μπέλλος ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός, κάνει μία παράλληλη έρευνα, καθώς είναι ο πρώην δεσμός της καθηγήτριας. Όμως από το πρώτο επεισόδιο βλέπουμε ότι έχει κάνει κρυφή σχέση με την παντρεμένη αδελφή της Έλενας, Κάτια η οποία δουλεύει και στο ίδιο νοσοκομείο με τον καρδιολόγο. Ο Γιώργος Χρανιώτης και η Βασιλική Τρουφάκου που υποδύονται τους δύο ρόλους, μας κέρδισαν εξαρχής και περιμένουμε να δούμε και την εξέλιξη του ρόλου του ταλαντούχου Θάνου Τοκάκη που υποδύεται τον σύζυγο της Κάτιας.

Όπως φυσικά αναμένουμε στο επόμενο επεισόδιο, την είσοδο στην σειρά της Ζέτας Δούκα και του Ιωάννη Παπαζήση. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα, είναι αισθητικά άψογη και κινηματογραφική και το σενάριο του Νίκου Μήτσα, χωρίς υπερβολές για εντυπωσιασμό.