Το Twitter ψηφίζει Κυνόδοντα δαγκωτό

Το Twitter ψηφίζει Κυνόδοντα δαγκωτό

Δαγκώστε και σώστε.

Η καινούρια εμμονή των απανταχού σταρ φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Το Twitter είναι ο επίσημος διάδοχος του Facebook και όλων των μαζικών social networks και ως τέτοιος δε θα μπορούσε να παραλείψει την αναφορά στην τεράστια επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου και της ταινίας του «Κυνόδοντας», για την υποψηφιότητά της στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας στα βραβεία Όσκαρ.

Ο Κυνόδοντας όχι μόνο αναδείχτηκε σε trending topic στις κοινότητες του Twitter για αρκετή ώρα αλλά αναφέρθηκε από σχεδόν όλους τους εγχώριους διασήμους και μη.

Με πρωτεργάτη το Σάκη Ρουβά που έγραψε, «συγχαρητήρια στο σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο και τους συνεργάτες του για την υποψηφιότητα της ταινίας του Κυνόδοντας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας», αλλά και την Τάμτα και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες, ο Κυνόδοντας έγινε το θέμα των ημερών και όχι άδικα.

Δεν ήταν όμως λίγοι αυτοί που με αφορμή την υποψηφιότητα της ταινίας εμπνεύστηκαν για λογοπαίγνια και πανέξυπνες ατάκες. Ο Γιώργος Καμπούρης γράφει, «Δουλεύω με Παπαϊωάννου και του αναθέτουν την Ολυμπιάδα, κουρεύω για την ταινία Κυνόδοντας και τώρα πάνε για Όσκαρ. Μήπως να βγω και σε γούρι;», ενώ άλλοι συνεχίζουν:

«τι δόντι έχει αυτός ο Λάνθιμος και πάει να μπει υποψήφιος στα Όσκαρ;»

«ο Λάνθιμος έκανε inception στην ακαδημία κ τον έβαλαν υποψήφιο για ‘Οσκαρ»

«αν ο Λάνθιμος πάρει το Όσκαρ ο Αγγελόπουλος θα δαγκώνει τον φοίνικα με λύσσα»

«έτσι και πάρει ο κυνόδοντας θα βγάλω τους φρονιμίτες μου με τανάλια»

«να δείτε που άμα πάρει Όσκαρ ο Κυνόδοντας, ο Σύλλογος Οδοντιάτρων θα αρχίσει στάσεις εργασίας γιατί και καλά άνοιξε το επάγγελμα τους»