Η Πέμη Ζούνη εξηγεί γιατί υγιής σχέση χωρίς εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια δεν υφίσταται

Νατάσσα Σχοινά
Η Πέμη Ζούνη εξηγεί γιατί υγιής σχέση χωρίς εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια δεν υφίσταται

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός μιλάει με ειλικρίνεια εντός και εκτός θεάτρου.

Στις αρχές των 00s, η Πέμη Ζούνη ήταν η γυναίκα που είχε μετατραπεί σε φαντασίωση στο μυαλό των αντρών, όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε γίνει στο μυαλό των γυναικών. Η σειρά «Κλείσε τα Μάτια» (2002-2004) σαφώς και δεν ήταν το ντεμπούτο της, κάθε άλλο, αλλά ο ρόλος της Μαρίας Γεωργίου έφερε κάτι το πολύ σαγηνευτικό. Έφερε αυτό που ονομάζουμε «πόθο».

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς, η Πέμη Ζούνη μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τοποθετήθηκε με τον πάντα ειλικρινή και μεστό της λόγο σε θέματα που αφορούν όχι μόνο στην προσωπική της ζωή αλλά και στη γενικότερη φύση των ανθρώπινων σχέσεων.

Maestro: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοίμασε ένα τηλεοπτικό θαύμα για όσα ζούμε ως κοινωνία

Η κτητικότητα κατέστρεφε τις σχέσεις της

Δύσκολα θα μιλήσεις με άνθρωπο σήμερα και θα σου περιγράψει ένα «αλώβητο» βιογραφικό στον ερωτικό τομέα. Από τη μία, είναι και λογικό διότι ούτε ταιριάζουμε όλοι με όλους ούτε και αναζητάμε τα ίδια πράγματα την ίδια χρονική περίοδο της ζωής μας. Ωστόσο, η ζήλια και η κτητικότητα έρχονται ξανά και ξανά στο προσκήνιο ως οι βασικοί υπαίτιοι στις ρωγμές και έπειτα στην καταστροφή μίας σχέσης. Γιατί, εδώ που τα λέμε, πώς να υφίστανται η συντροφικότητα χωρίς εμπιστοσύνη; Πώς αυτή θα είναι υγιής όταν κάποιος δεν μπορεί να εμπιστευτεί αυτό που έχει «χτίσει» με τον σύντροφό του;

«Δεν ήταν εύκολο στη ζωή μου γενικά πριν από τον γάμο αυτό. Είχα αλλεπάλληλες πολύ ωραίες ιστορίες, πολύ δυνατές, και αποτυχίες. Εννοώ που δεν ευοδωνόντουσαν. Είχα έναν γάμο ακόμα με τον Νίκο Κουτελιδάκη και μετά σχέσεις μεγάλες. Ήταν δύσκολο. Η αίσθηση της κτητικότητας είναι μεγάλη παγίδα, για όλους όχι μόνο για εμάς. Μετά ήρθε ο Στάθης που είναι πολύ ιδιαίτερη φυσιογνωμία», είπε η Πέμη Ζούνη.

«Δεν είναι ό,τι καλύτερο να είσαι ηθοποιός αν ο άλλος είναι ζηλιάρης», συμπλήρωσε λίγο πριν πει μία ατάκα που δύσκολα κάποιος παραδέχεται και αφορά στη γενικότερη ειλικρίνεια που τη χαρακτηρίζει ως ηθοποιό και ως άνθρωπο.

Με τον σύζυγό της υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια

Η Πέμη Ζούνη σχολίασε πως το «μυστικό» της επιτυχίας του γάμου της με τον Στάθη Σκέντζο -πέρα από την υπονοούμενη εμπιστοσύνη- είναι ότι η σχέση υπάρχει και σε φιλικό επίπεδο. Αυτό τους δίνει την άνεση να συζητούν ακόμη και τη ρουτίνα και να λένε ανοιχτά και τις πιο δύσκολες αλήθειες.

«Είσαι 20, 25, 27, 30 χρόνια με κάποιον. Δεν είναι μεγάλο ψέμα να πεις ότι δεν θα έχεις ποτέ την ανάγκη να φλερτάρεις ή να σου συμβεί κάτι; Αυτό αν δεν το πεις με το όνομά του, δεν είσαι φίλος με τον άλλον», δήλωσε η Πέμη Ζούνη.