Maestro: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοίμασε ένα τηλεοπτικό θαύμα για όσα ζούμε ως κοινωνία

Κατερίνα Μπούσιου
Maestro: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοίμασε ένα τηλεοπτικό θαύμα για όσα ζούμε ως κοινωνία

Το πρώτο τρέιλερ από την νέα σειρά Maestro, ήδη κυκλοφόρησε και ο δάσκαλος από τους Παξούς, σπάει τα στερεότυπα. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην καλύτερη στιγμή του. 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μπορεί να πει την πιο δύσκολη ιστορία με τον πιο ρεαλιστικό - σκληρό και συνάμα ρομαντικό τρόπο. Αυτή η μίξη και η υπέροχη κινηματογραφική του αισθητική, είναι το αποτέλεσμα του Maestrο, όπως είναι τελικά ο τίτλος της νεάς του σειράς, που μέχρι πρότινος αποκαλούσαμε ως «Ο δάσκαλος». Οι σκηνές από το τρέιλερ της σειράς η οποία θα μεταδίδεται στο Mega από τον Οκτώβριο, είναι απλά καθηλωτικές.

Η κακοποίηση και τα δεινά της μικρής κοινωνίας

Στους Παξούς, το νησί από το οποίο κατάγεται η μητέρα του Χριστόφορου, εξελίσσεται ένα μεγάλο μέρος της σειράς, με τον δάσκαλο μουσικής Ορέστη, ο οποίος μετακομίζει εκεί για να στήσει από την αρχή το φεστιβάλ μουσικής του νησιού. Ο έρωτας του για την νεαρή μαθήτρια, τον οποίο προσπαθεί να κρατήσει κρυφό και οι κοινωνικές παθογένειες της μικρής κοινωνίας, αρχίζουν να βγαίνουν σιγά - σιγά στην επιφάνεια και όπως θα δούμε, σοκάρουν. Θέματα όπως οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, η γυναικεία κακοποίηση, προβάλλονται με έναν ρεαλιστικό τρόπο και εδώ η Μαρία Καβογιάννη δείχνει για μία ακόμη φορά το μεγάλο εύρος του ταλέντου της. Μία αυτοκτονία θα συνταράξει τα θεμέλια μίας οικογένειας, λόγω της σεξουαλικής προτίμησης ενός μέλου της και θα αλλάξει τις γενικότερες ισορροπίες στο νησί. Όπως και ο φόνος, στον οποίο θα έχουν εμπλοκή αρκετοί από τους τηλεοπτικούς μας ήρωες.

https://www.instagram.com/p/CUVcnFMMRJP

Τα γυρίσματα εκτός από το νησί έγιναν και στην Αθήνα και εδώ θα μεταφερθούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα και ύφος, αλλά σε συνάφεια με όσα έχουν συμβεί στο νησί. Είναι αυτά τα...μαγικά της τηλεοπτικής φιλοσοφίας του δημιουργού, τα οποία έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η προσοχή στην λεπτομέρεια της κάθε σκηνής είναι αυτό που η τηλεόραση μας χρειάζεται στην νέα εποχή της μυθοπλασίας που ζούμε το τελευταίο διάστημα. Η αλλαγή του τίτλου της σειράς, ήταν μία επιλογή της τελευταίας στιγμής, μεταξύ του δημιουργού, αλλά και του Mega. Προφανώς και λόγω της διάθεσης, η μίνι σειρά των 9 επεισοδίων να δοθεί και στο εξωτερικό, μετά την προβολή της στην Ελλάδα. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μιλώντας σήμερα στην Ελένη Μενεγάκη.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: O δάσκαλος επέστρεψε στην Αθήνα και εντυπωσίασε (photos)

https://www.instagram.com/p/CYuKGx6sdmr

Στην σειρά παίζουν επίσης οι: Χάρις Αλεξίου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη και Γιώργος Μπινιάρης.

https://www.instagram.com/p/CXGO98JLYDR