«Δικαίωση» για τα παιδιά στην Πάτρα φωνάζει το Twitter μετά το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Πατούλια Κατερίνα
«Δικαίωση» για τα παιδιά στην Πάτρα φωνάζει το Twitter μετά το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Το πόρισμα για τα νεκρά κορίτσια στην Πάτρα «καίει» τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου και το Twiter μιλάει πια για δικαίωση.

Αυτό που έτρεμαν όλοι, αυτό που δεν ήθελε κανείς να πιστέψει είναι τελικά πραγματικότητα. Το πόρισμα που κατέθεσαν το πρωί της Δευτέρας, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, και ο πρώην επικεφαλής της ίδιας Υπηρεσίας, Νίκος Καλογριάς, περιέχει την ανάλυση κάθε προηγούμενου πορίσματος για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το συμπέρασμα είναι ένα και οριστικό: φαίνεται ότι οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες και συγκεκριμένα φαίνεται πως ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός, και το μοτίβο που ακολουθήθηκε ήταν ίδιο.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος έκανε έξαλλο το Twitter

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στο Πρωινό και τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο Όθωνας Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου του είπε κατά λέξη:

«Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», ενώ ο ίδιος ο δικηγόρος είπε πως τα τρία παιδιά έφυγαν και δεν γυρίζουν πίσω ενώ τα έβαλε και με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων τονίζοντας:

«Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιότερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Όσο για το πανάκι είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού, εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού», είπε ο Παπαδόπουλος, προκαλώντας την έκρηξη του Twitter.

«Έχουμε ένα τριπλό θλιβερό περιστατικό, την απώλεια τριών παιδιών», είπε ο Παπαδόπουλος αργότερα και στην Ζήνα Κουτσελίνη, τονίζοντας πως υπάρχουν και τα παλιά πορίσματα και τα νέα και ο ίδιος δεν ξέρει ποιά θα πρέπει να υιοθετήσουμε:

«Γιατί να ακούσω τον Καρακούκη και τον Καλόγρηα και όχι τη Τζιώλα και την Τσάκωνα; Επιτρέπεται δεύτερος βαθμός κρίσης σε μια νεκροψία- νεκροτομή», συνέχισε να λέει ο συνήγορος της Πισπιρίγκου.

Έξαλλο το Twitter με την παιδοκτόνο

Όπως ήταν φυσικό, η Πάτρα, έγινε και πάλι trend και όλοι μιλούν για δικαίωση πια των τριών παιδιών και για όσα έγιναν στραβά λόγω γραφειοκρατίας, μη μπορώντας να σωθεί η ζωή των παιδιών.

Εννοείται πως ο Γρηγόρης Λέων, τόνισε πως ελπίζει τώρα να αποκατασταθεί η ιατροδικαστική επιστήμη.

leon.JPG

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν το βίντεο με την Τζωρτζίνα να φωνάζει «Κέρδισα» σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Ενώ ο Γρηγόρης Λέων είχε ξανατονίσει πως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα.