Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Κατερίνα Μπούσιου
Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Η αλησμόνητη τηλεοπτική Ντένη Μαρκορά από τους Δύο Ξένους, έφυγε από την ζωή. 

Η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα παλεύοντας με προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί, στα 83 της χρόνια όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για αυτή την σπουδαία ηθοποιό που σφράγισε με την πορεία της το ελληνικό θέατρο αλλά και την τηλεόραση.

Η αλησμόνητη Ντένη Μαρκορά η αριστουργηματική Σωτηρία Μπέλλου

H Nτίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι». Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο. Η θεατρική της συνεισφορά ήταν τεράστια με σπουδαίους ρόλους και ερμηνείες. Αλησμόνητη τα τελευταία χρόνια η μεταμόρφωσή της σε Σωτηρία Μπέλλου για το θέατρο.

https://www.instagram.com/p/CBL-ezqpo2i

Την είδηση γνωστοποίησε το ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας γράφοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί. Ντινάκι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ. Καλό ταξίδι γλυκειά μας αγαπημένη».

bibilas.JPG

Photo credits NDP photo agency