Όλα τα εξώφυλλα της Δέσποινας Βανδή

Όλα τα εξώφυλλα της Δέσποινας Βανδή

Μπορεί να μην περιμένουμε σύντομα τη κυκλοφορία ενός cd, αλλά η Δέσποινα Βανδή έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα καλύτερα εξώφυλλα της ελληνικής δισκογραφίας.

Από το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 1994 με το «Γέλα μου» η Δέσποινα Βανδή έκανε ξεκάθαρο ότι είναι μια κοπέλα που ήρθε για να μείνει. Το εξώφυλλο του δίσκου, χαρακτηριστικό της 90s patchwork αισθητικής έδειχνε την πολύ νέα τότε Δέσποινα ως φρέσκο κορίτσι της εποχής της που χαίρεται τα denim ρούχα της και έχει τα φόντα για να γίνει pop star πρώτης γραμμής.

Ο επόμενος δίσκος «Εσένα περιμένω» δείχνει μια γυναικεία εικόνα της Δέσποινας, που πλέον έχει μπει δυναμικά στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού και δείχνει πως sex appeal και ταλέντο μπορούν να συνδυαστούν.

Οι «Δέκα εντολές» ήταν ο δίσκος που ακολούθησε και καθιέρωσε τη Δέσποινα ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της εγχώριας σκηνής και το cover του album έδειχνε τη τραγουδίστρια σε άλλη μία sexy πόζα ως άλλη femme fatale της εποχής.

Οι «Προφητείες» που ακολούθησαν σύστησαν την pop πλευρά της αοιδού και σηματοδότησαν την αρχή της ενασχόλησης της με μόδα, ενώ στο «Γεια», το δίσκο διεθνή επιτυχία η Δέσποινα στέφθηκε εγχώρια pop star.

Στα τελευταία album που έχει κυκλοφορήσει, η Δέσποινα είναι πλέον μία σικάτη pop star που έχει καθιερωθεί ως style icon και ως τραγουδίστρια και συνεχώς με τα cover των cd της καταφέρνει να δημιουργεί το τέλειο καλαίσθητο συνδυασμό τραγουδιών και εικόνας.