Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη
9161498

Εκτός φυλακής βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, την στιγμή που οι συνάδελφοί του από το θέατρο διαμαρτύρονται έντονα για την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου. 

«Πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθώ πλήρως» δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στους δημοσιογράφους το πρωί, λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο καλλιτεχνικός κόσμος αντιδρά έντονα από χθες για αυτή την απόφαση και γνωστοί καλλιτέχνες ζήτησαν την επέμβαση εισαγγελέα για την αναστολή της ποινής του μέσω των social media.

Ντράπηκε και η ντροπή

«Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ» δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε σπίτι του, συνοδευόμενος μόνο από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια. Θυμίζουμε πως χθες το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, τον έκρινε ένοχο για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς του κατηγορητηρίου και κάθειρξη 12 ετών. Ωστόσο μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο και την καταβολή εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ, ο σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος. Αυτή η απόφαση όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε αντιδράσεις από πολλούς καλλιτέχνες, οι οποίοι ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα για να αρθεί η αναστολή ποινής. Το «Ντράπηκε και η ντροπή» ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο αρκετών καλλιτεχνών οι οποίοι εξεπλάγησαν με την απόφαση όπως θα δείτε και στην photo gallery που ακολουθεί. Mεταξύ των οποίων ο Μάριος Αθανασίου, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Καίτη Γαρμπή, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου αλλά και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος υπήρξε λαλίστατος σήμερα στους δημοσιογράφους, δήλωσε μάλιστα ότι αντίθετα από ότι όλοι πιστεύουν, στο τέλος θα δικαιωθεί: «Ποτέ δεν πίστευα ότι η Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπιζα, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας».

Ωστόσο η εξέλιξη της τελευταίας στιγμής μετά από όλο αυτό το κύμα αντιδράσεων από χθες, είναι η παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών σήμερα το πρωί, η οποία ζητά να λάβει την απόφαση και τα πρακτικά του δικαστηρίου για να επανεξετάσει το αίτημα της αποφυλάκισης, παρόλο που ο ίδιος βρίσκεται ήδη έκτος Κορυδαλλού.

Photo credits NDP photo agency