Είναι ωραίο να μεγαλώνεις όπως θέλεις. Και ξέρεις κάτι; Η Σοφία Αλιμπέρτη μεγαλώνει τέλεια

Ανθή Μιμηγιάννη
Είναι ωραίο να μεγαλώνεις όπως θέλεις. Και ξέρεις κάτι; Η Σοφία Αλιμπέρτη μεγαλώνει τέλεια
Instagram

Η -καθόλου- υποκριτική τέχνη του να μεγαλώνεις όπως θέλεις.  «Έχω επιλέξει να μπορώ να μεγαλώνω όπως εγώ θέλω. Χωρίς κανένα άγχος. Να παχαίνω και να είμαι ΟΚ. Να βγαίνουν οι ρυτίδες στο πρόσωπό μου». Στα 56 της, η γυναίκα που είπε (κυριολεκτικά) «το πουλάω το σπίτι» έφυγε για Πάρο και διδάσκει αλήθεια. 

Η τέχνη του να μεγαλώνεις σαν τη Σοφία Αλιμπέρτη

Η Σοφία Αλιμπέρτη έχει καταφέρει κάτι ομολογουμένως δύσκολο, που ίσως πολλοί θα ζήλευαν. Να τη συζητούν και να προκαλεί το ενδιαφέρον συνεχώς, χωρίς να το επιδιώκει. Χωρίς να κάνει κοσμικές εμφανίσεις, συχνές αναρτήσεις στα social media ή κραυγαλέες δηλώσεις. Πάντα απασχολεί με τον δικό της τρόπο τον κόσμο και ό,τι κάνει γίνεται αντικείμενο συζήτησης. Ίσως πρόκειται για το ανεπιτήδευτο και πηγαίο μυστήριο που αποπνέει μέσω του δικού της star quality.

https://www.instagram.com/p/Bat-TBIBIi6

Γεννημένη στις 3 Μαρτίου του 1966 ως Σοφία Παρλαμά, κατάγεται από την Κέρκυρα. Ούσα νησιώτισσα, κατέληξε να εγκαταλείψει την Αθήνα για να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα νησί, αλλά όχι αυτό από το οποίο κατάγεται. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια τα τελευταία χρόνια μένει στην Πάρο, το νησί της καρδιάς της. Πρόκειται για το νησί του πρώην συζύγου της Γιάννη Πάριου, με τον οποίο έχει αποκτήσει και τους δύο γιους της, Μιχαήλ Άγγελο και Νικόλα Βαρθακούρη. Οπότε δεν είναι να απορεί κανείς γιατί είναι τόσο δεμένη συναισθηματικά με αυτό το μέρος.

Κάνοντας μια εξαίρεση, επανήλθε για λίγο στην πρωτεύουσα πριν από μερικούς μήνες προκειμένου να θαυμάσει την πρώτη έκθεση φωτογραφίας του μεγαλύτερου γιου της, Πλην Πυρρός.

https://www.instagram.com/p/CZAGIVNMXkm

«Είμαι φαν του χρόνια τώρα. Εμένα με έχει φωτογραφήσει μόνο σε προσωπικές στιγμές, που τον παρακαλάω να μην της δείχνει γιατί θα γίνουμε ρεζίλι» είπε με μια δόση χιούμορ, μια μεγαλύτερη δόση υπερηφάνειας και μια ακόμη μεγαλύτερη δόση μητρικής αγάπης στις τηλεοπτικές κάμερες. Η αλήθεια είναι πως πολύ θα θέλαμε να δούμε αυτές τις φυσικές φωτογραφίες και της λήψεις στις οποίες από μητέρα έγινε μούσα.

https://www.instagram.com/p/CZ6xEx7rSap
https://www.instagram.com/p/CTr7XhMoRde

Η σχέση τους με τις τέχνες είναι μάλλον οικογενειακή, μιας και εκείνη έπαιξε για πρώτη φορά σε δουλειά του Γιάννη Δαλιανίδη στα 13 της μόλις χρόνια. Η καριέρα της συνεχίστηκε με συμμετοχές σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Από το 2003, στράφηκε περισσότερο στην τηλεπαρουσίαση, αφήνοντας πίσω της την υποκριτική.

Πλέον έχει αφήσει πίσω και την Αθήνα για το κυκλαδίτικο νησί από το οποίο προέρχεται και το καλλιτεχνικό επίθετο του μπαμπά των παιδιών της και ερμηνευτή του έρωτα. Με άλλα λόγια, το «πούλησε το σπίτι». «Στην Πάρο είμαι πάρα πολύ καλά, έχω άλλη ποιότητα ζωής. Στην Αθήνα νιώθω πλέον λίγο έξω από τα νερά μου», την ακούμε να δηλώνει.

https://www.instagram.com/p/CZ4iTXKM1HF

Στο Instagram τη βρίσκουμε με το όνομα sofoufou, να ποζάρει με φόντο τα υπέροχα παριανά γραφικά σοκάκια. «Στηρίζω τους ανθρώπους που αγαπώ! Στηρίζω εκείνους που με στηρίζουν με κάθε τρόπο μέσα στα χρόνια!!! Στηρίζω την οικονομία του τόπου που αγαπώ να ζω! Στηρίζω τους φίλους μου!» δηλώνει.

https://www.instagram.com/p/CItXC40lRBl
https://www.instagram.com/p/B0jn4yQoc0X

Σύζυγος υπήρξε για 12 χρόνια. Σύζυγος του Γιάννη Πάριου με τον οποίο παντρεύτηκε το 1986 και οι (συζυγικοί) τους δρόμοι χώρισαν το 1998.

Για την προσωπική της ζωή δεν μιλά, αλλά μας αρκεί να την ακούμε να μιλά για την προσωπική της στάση ζωής και φιλοσοφία απέναντι στα πράγματα. Πράγματα όπως ο χρόνος που περνά και η ηλικία της στην οποία κάθε χρόνο προστίθεται ένα έτος. Σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνει αυτό, αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο, μόνο για τις γυναίκες είναι «κατακριτέο».

Εκείνη αδιαφορεί επιδεικτικά για όλα αυτά τα κοινωνικά στερεότυπα και μεγαλώνει φυσικά. Μεγαλώνει υπέροχα. Για την ακρίβεια θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη ζωή και το πέρας του χρόνου.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ανθή Μιμηγιάννη στην πρώτη έκθεση φωτογραφίας του μεγαλύτερου γιου της, Πλην Πυρρός, είχε πει σχετικά: «Έχω επιλέξει να μπορώ να μεγαλώνω όπως εγώ θέλω. Χωρίς κανένα άγχος, χωρίς κανένα πανικό, να παχαίνω και να είμαι ΟΚ, να αδυνατίζω και να είμαι ΟΚ. Να βγαίνουν οι ρυτίδες στο πρόσωπό μου και να είμαι χαρούμενη, να μην έχω αυτή την αγωνία».

Μα δες τι όμορφα που μεγαλώνει κάποιος που δεν έχει αυτή την αγωνία:

https://www.instagram.com/p/BWDIAKXBuPU

Στην ίδια συνέντευξη, ρωτήθηκε και για τους γιους της:

Είστε μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα, έχετε γράψει ιστορία στον χώρο σας και όμως τα παιδιά σας κατάφεραν να μην είναι γνωστά ως τα παιδιά της Αλιμπέρτη και του Πάριου. Πώς αισθάνεστε σαν μαμά για αυτά τα ταλαντούχα πλάσματα;

Συγκίνηση, βαθιά ευγνωμοσύνη και απέραντη αγάπη. Περήφανη έτσι κι αλλιώς ήμουν γιατί ξέρω τι ανθρώπους μεγαλώνω. Ο Νικόλας όταν βγήκε με το ψευδώνυμο Good Job Nicky το έκανε επίτηδες γιατί δεν ήθελε να ταυτιστεί. Ήθελε να το κάνει όλο δικό του και είναι όλο δικό του, δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο, δεν ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα του, δεν πήγε στην εταιρία του πατέρα του. Έψαξε μόνος του, κάνει τελείως διαφορετική μουσική, τραγουδάει τελείως διαφορετικό στίχο, εννοώ ότι κάνει αγγλόφωνο. Και παρόλα αυτά βγήκε ο Χάρης (Βαρθακούρης) και αποκάλυψε ποιος είναι ο Good Job Nicky.

Good Job Nicky και Μιχαήλ Άγγελος: Ποια χαρακτηριστικά τους σας έχουν αφοπλίσει, πού διαφοροποιούνται και παράλληλα πού ταυτίζονται;

Είναι άσπρο-μάυρο. Είναι δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι. Δεν ξεχωρίζω κανέναν- γιατί μου το ρωτάνε και αυτό, ποιον αγαπάω πιο πολύ. Τους αγαπάω και τους ξεχωρίζω για διαφορετικούς λόγους.

Ποιος σας μοιάζει πιο πολύ;

Και οι δύο έχουν στοιχεία του χαρακτήρα μου, νομίζω λίγο παραπάνω ο Μιχαήλ. Ίσως γιατί ο Μιχαήλ και εγώ δεν είχαμε αυτό το θαύμα με το που γεννηθήκαμε, έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Όχι ότι δεν δουλεύουν σκληρά ο Γιάννης ή ο Νικόλας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις από μικρός για ποιο πράγμα είσαι προορισμένος. Όλοι οι άλλοι πρέπει να ψάξουμε να το βρούμε.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις της μητέρας της Σοφίας Αλιμπέρτη, στην εκπομπή Gala (στα 8’ του ακόλουθου βίντεο) «Αγαπούσε όλα τα παιδιά της Κέρκυρας και με όλα έκανε παρέα. Ήταν λίγο πεισματάρα μικρή», την ακούμε να λέει.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες που δεν αγχώνονται για το πέρασμα του χρόνου, είναι και εκείνες που τελικά του κλείνουν το μάτι; Εκείνες που, έτσι ξαφνικά, παίρνουν το καπέλο τους και φεύγουν από την Αθήνα, για την Πάρο.

https://www.instagram.com/p/BUE1vNFhd9X

Το όνομα Σοφία θα λέγαμε πως ταιριάζει άψογα στη γυναίκα αυτή, όσο άψογα της ταιριάζει και ο θαλασσινός αέρας της Πάρου.

https://www.instagram.com/p/6u9wqDJJSz