Η Πεντέλη φλέγεται και οι celebrities διερωτώνται, πότε θα διδαχθούμε από τα λάθη μας

Η Πεντέλη φλέγεται και οι celebrities διερωτώνται, πότε θα διδαχθούμε από τα λάθη μας

Ο αδελφός του Γιώργου Τσαλίκη, Παναγιώτης, μένει κοντά στο Ντράφι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του. Ο τραγουδιστής βρέθηκε κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

 

Στο ίδιο φλεγόμενο έργο κάθε χρόνο θεατές. Πολλοί είναι για μια ακόμη χρονιά οι συμπολίτες μας που απόψε δεν θα κοιμηθούν στα σπίτια τους, που απόψε βλέπουν τα όνειρά τους ένα-ένα να γίνονται στάχτη.

Απόψε, Τρίτη 18 Ιουλίου, το έργο αυτό εκτυλίσσεται με φόντο την Πεντέλη και τραγικούς ήρως – πρωταγωνιστές τους κατοίκους της. Μεταξύ αυτών και μερικοί καλλιτέχνες, που χρησιμοποίησαν τη φωνή τους μέσω των social media για να ενημερώσουν για τα καθέκαστα, να ευαισθητοποιήσουν ή ακόμη και να καυτηριάσουν τη συνθήκη.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιάννης Κότσιρας, του οποίου τη φωνή έχουμε συνδυάσει με άλλες μελωδίες, αλλά τώρα χρειάστηκε να επικοινωνήσει ένα- κυριολεκτικά- καυτό μήνυμα άλλου περιεχομένου. Είναι άλλωστε μόνιμος κάτοικος Πεντέλης και βιώνει από κοντά την πύρινη λαίλαπα των τελευταίων ωρών.

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά. Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα», έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Facebook κάνοντας παράκληση σε όσους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να μην αφήσουν πίσω τα κατοικίδιά τους.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι πολύ δυνατοί άνεμοι που φυσούν ανελέητα, σαν να έχουν εκδικητική μανία, απέναντι σε όσους θεώρησαν για ακόμη μια φορά τη φύση ιδιοκτησία τους.

Σε παρόμοια κατάσταση και η Αθηναΐς Νέγκα, που επίσης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της. «Φωτιά στην Πεντέλη. Φεύγουμε. Στη Λεωφόρο Πεντέλης ήδη κίνηση θα βοηθούσε να ανοίξουν οι τροχονόμοι» έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:19 την Τρίτη στο Νταού Πεντέλης. Οι κάτοικοι της Ανθούσας έλαβαν μήνυμα από τον αριθμό 112 να εκκενώσουν άμεσα τις οικείες τους τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα. Με το ίδιο μήνυμα οι κάτοικοι της Διώνης και του Δασαμαρίου κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς Παλλήνη. Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι «η φωτιά πλέον εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης» και ξύπνησε μέσα μας θύμισες που ελπίζαμε να μην ξαναξυπνήσουν. Θύμισες περσινές, προπέρσινες…

Το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο ακόμη και τώρα και πλέον η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Πεντέλης. Η Τροχαία προχώρησε στις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και όλοι πλέον ελπίζουμε στον κατευνασμό των ανέμων, για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο, να γίνει πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, τα νέα από τους μετεωρολόγους δεν είναι ευχάριστα και οι προβλέψεις τους καθίστανται μάλλον δυσοίωνες.

Μεταξύ άλλων, εκκενώθηκε και το νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη.

Λίγο μετά τις 21:00 έπαψαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, λόγω απουσίας ορατότητας. Πλέον, μάχη δίνουν μαζί για ακόμη μια φορά οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι.

Την απόγνωσή του εξέφρασε και ο Γιώργος Τσαλίκης μέσα από τα social media, αναφορικά με τις ώρες αγωνίας που βιώνει η οικογένειά του. Ειδικότερα, ο αδερφός του κατοικεί με την οικογένειά του στο Ντράφι και ζει από κοντά τον πύρινο εφιάλτη. «Πώς το κάνετε αυτό; Πώς καίτε μωρέ τα δάση; Πώς καίτε τους ανθρώπους; Πώς καίτε τις περιουσίες τους; Πώς το κάνετε αυτό; Πώς; Εγκληματίες. Το σπίτι του αδερφού μου είναι 200 μέτρα από τη φωτιά, όλος ο κόσμος έξω με τα λάστιχα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Πώς μπορείτε και κοιμάστε; Που πάτε και βάζετε φωτιές; Πώς; Πώς μπορείτε και κοιμάστε;» είπε.

«Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν. Τώρα μίλησα με τον αδερφό μου, δεν έχουν ρεύμα εννοείται. Άρα θα μείνουν και τα κινητά τους από μπαταρίες. Μου έστειλε «η φωτιά είναι από πάνω μας. Ελπίζω να μην υπάρξουν θύματα σε ανθρώπους και ζωάκια και να σωθούν τα σπίτια».

Η Κατερίνα Καινούργιου, σε ανάλογη έκκληση με τον Γιάννη Κότσιρα κάλεσε τους κατοίκους να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους, μέσα από το προφίλ της στο Instagram. Στο ίδιο μοτίβο και τα restories της Έβελυν Καζαντζόγλου, που δεν έκρυψε τις φιλοζωικές της ανησυχίες μέσω των social media. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ενεργή όπως πάντα ευχήθηκε «να μην θρηνήσουμε θύματα». Τέλος, η Σίσσυ Χρηστίδου γνωστοποίησε ότι θα μεταβούν δύο άτομα στο Ντράφι για να συνεισφέρουν και κάλεσε όσους χρειάζονται να ζητήσουν βοήθεια.

Αναρτήσεις αναγνωρίσιμων προσώπων

Ο αδελφός του Γιώργου Τσαλίκη, Παναγιώτης μένει κοντά στο Ντράφι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του. Ο τραγουδιστής βρέθηκε κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα

barkafotia.jpg

Η Αθηναΐς Νέγκα αναγκάστηκε και εκείνη να αφήσει το σπίτι της

negafotia.JPG

Η ανάρτηση της Τζένης Θεωνά

theonafotia.jpg

Η ανάρτηση της Ελένης Τσολάκη

https://www.instagram.com/p/CgNKomxDCta

Η ανάρτηση της Αθηνάς Οικονομάκου

293859605_765073441494043_3213879752305984450_n-(1).jpg

Η ανάρτηση του Γιάννη Κότσιρα

Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά. Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα.

Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς...

Posted by Γιάννης Κότσιρας - Yiannis Kotsiras on Tuesday, July 19, 2022