Υρώ Λούπη: Το τέλειο σπίτι της & ο λόγος που ο Σωτήρης Καλυβάτσης δεν μένει πια σε σκάφος

Υρώ Λούπη: Το τέλειο σπίτι της & ο λόγος που ο Σωτήρης Καλυβάτσης δεν μένει πια σε σκάφος
NDP

Η ηθοποιός έχει ταλέντο στη διακόσμηση και μέσα από αναρτήσεις της σε εμπνέει να αλλάξεις κι εσύ τον χώρο σου έξυπνα, εύκολα και οικονομικά.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, διέμενε σε σκάφος. Πλέον μένει σε σπίτι και όχι ένα απλό σπίτι, αλλά ένα αληθινό σπιτικό. Ο λόγος για τον Σωτήρη Καλυβάτση, που πλέον έχει κάνει μια «στροφή» στη στεριά μένοντας σε ένα cozy διαμέρισμα.

https://www.instagram.com/p/Cgrmj6IoIPr
https://www.instagram.com/p/CcYZWp1rfxG
https://www.instagram.com/p/CazP3EMrn2n

Για επιλογή του να μην μένει πια στο σκάφος, είχε πει στην κάμερα του Πρωινού και την Άννα Ζηρδέλη:

«Δεν αφήνεις ποτέ το σκάφος γιατί μετά θα έχεις ψυχολογικά και εγκεφαλικά προβλήματα. Απλά. βγήκα λίγο στη στεριά κι εγώ, λόγω κρίσης. Γιατί σε αυτή τη χώρα που ζούμε τα σκάφη είναι είδη πολυτελείας. Δεν μπορείς να δηλώνεις το σκάφος σου ως μόνιμο τόπο κατοικίας, σου απαγορεύεται αυτό. Πρέπει να έχεις έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, του ΟΤΕ στη στεριά ή ένα ενοίκιο. Αλλιώς δεν μπορείς να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου σαν Έλληνας πολίτης».

Παλαιότερα, είχε αποκαλύψει και τον λόγο που αποφάσισε να μείνει στο σκάφος:

«Πρώτα απέκτησα το σκάφος και μετά το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη και με χαρά τώρα θα δωρίσω το σπίτι μου στο κράτος. Mένω στο σκάφος από την ώρα που ήρθα στην Αθήνα δια θαλάσσης, για να μπορώ να φύγω όταν χρειαστεί».

https://www.instagram.com/p/CDiiKxCJxuT

Αυτή που σίγουρα δίνει όμως μεγάλη σημασία στο σπίτι, τη διαρρύθμιση και τη διακόσμησή του είναι η Υρώ Λούπη. Η επί χρόνια σύντροφός του και επίσης ηθοποιός καταπιάνεται συχνά με οικιακές εργασίες, κατασκευές και αναδιαμορφώσεις επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, στον ελεύθερο χρόνο της «μεταμορφώνει παλιές συρταριέρες με χρώματα κιμωλίας», κάνει «Furniture make over» όπως της αρέσει να τα αποκαλεί, κατασκευάζει κρεμαστά δεντράκια τοίχου και γενικά διοχετεύει τη φαντασία της σε δημιουργικές ενασχολήσεις με τα του σπιτιού. Μάλιστα, μοιράζεται χρήσιμα tips με τους διαδικτυακούς της ακολούθους, ώστε να τους βοηθήσει να αλλάξουν και εκείνοι τον χώρο τους εύκολα και οικονομικά. Σε βιντεάκια με τίτλους όπως «Επιχείρηση: Βάψιμο και ανανέωση παλιάς μεταλλικής ντουλάπας» εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία που ακολούθησε.

Έτσι, το προσωπικό της προφίλ στο Instagram απαρτίζεται από πολλές home made λήψεις, μιας και έχουμε να κάνουμε με μια δημιουργική σπιτόγατα.

https://www.instagram.com/p/Cg6VCkmrmXn
https://www.instagram.com/p/CfdpKX0rWtf
https://www.instagram.com/p/CfqiY8nrvec
https://www.instagram.com/p/Ces2gxbFZpg
https://www.instagram.com/p/Ce-l3BToIIN
https://www.instagram.com/p/Ce56h5_o35P
https://www.instagram.com/p/CeItQKQuZvx
https://www.instagram.com/p/CYv_OAQIkuI
https://www.instagram.com/p/CYl77EqoUby
https://www.instagram.com/p/CUDdrAMoHNU
https://www.instagram.com/p/CRYj7MSLjcu
https://www.instagram.com/p/CPNb4v0lnys
https://www.instagram.com/p/CLulufNlbs9
https://www.instagram.com/p/CIvdeT2FLtf
https://www.instagram.com/p/CIkVXrolbfN
https://www.instagram.com/p/CIIwH9rFnKN
https://www.instagram.com/p/CH7sDFJl9k2
https://www.instagram.com/p/CHKgssLlxDD

Όσον αφορά τη σχέση τους και το ενδεχόμενο επισημοποίησής της μετά από πέντε περίπου χρόνια, η Υρώ Λούπη σε συνέντευξή της στο Mega είχε εξηγήσει: «Με τον Σωτήρη γνωριστήκαμε στο θέατρο, κάναμε ένα ζευγάρι. Σε μια σχέση έρχεσαι ολόκληρος, δεν ψάχνεις να βρεις το άλλο σου μισό. Δεν θεωρώ ότι είναι οικόπεδό μου, δεν θεωρώ ότι μου ανήκει.

Με τον Σωτήρη δεν έχουμε ανάγκη να υπογράψουμε κάποιο συμβόλαιο. Έχουμε αυτό που αισθανόμαστε και αυτό μας κρατάει μαζί. Ο Σωτήρης είναι πάρα πολύ καλός στη μαγειρική και εξελίσσεται ραγδαία, είναι ώρες στην κουζίνα».

Και σε πιο πρόσφατη συνέντευξη στο «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και την Μπέττυ Μαγγίρα, είπε: «Με τον Σωτήρη μοιάζουμε πάρα πολύ. Στην προσωπική του ζωή έχει και τα στοιχεία που φαίνονται προς τα έξω και αυτά που δεν φαίνονται. Έχουμε πάρα πολλά κοινά και έχουμε κοινή θέση απέναντι στα πράγματα. Έχουμε μια ίδια οπτική στην ζωή. Δεν έχουμε σκεφτεί καθόλου τον γάμο. Είμαστε κατά του γάμου. Δε μένουμε στο ίδιο σπίτι, ο καθένας έχει το δικό του. Ο γάμος είναι για να υπογράφεις κάποια χαρτιά και να φωνάζεις τους συγγενείς σου».

Στην ίδια ερώτηση, την περσινή Πρωτοχρονιά εκείνος είχε πει με το χιούμορ που τον διακατέχει στο Open και το «Ευτυχείτε»: «Κέρδισα το φλουρί στο σπίτι μισό μισό με την Υρώ. Είναι η χρονιά μας αλλά όχι για γάμους. Δεν μπορώ να γονατίσω για πρόταση γιατί έχω μηνίσκο».

Όσον αφορά την επιλογή του να μην κάνει ακόμη οικογένεια, εξήγησε πως ο βασικός λόγος είναι ότι του αρέσουν οι αλλαγές. Με την οικογένεια αυτές δυσκολεύουν, αφού χρειάζεται μεγαλύτερη επένδυση στην σταθερότητα: «Μου αρέσει πολύ να γυρίζω σελίδες στη ζωή μου. Μάλλον βαριέμαι. Όταν κάποια στιγμή δούλεψα σε ένα γραφείο άλλαξα 3 καρέκλες. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλά βολευόμαστε. Όταν έχεις οικογένεια είναι πιο δύσκολο. Ίσως ένας από τους λόγους που δεν έχω κάνει οικογένεια να είναι και αυτός. (…) Όταν έχεις έναν άνθρωπο, μοιράζονται χαρές και λύπες. Το ότι δε μου ταιριάζει ο γάμος, δε σημαίνει ότι πιστεύω ότι δε θέλω να συμβιώνω. Ο γάμος πολλές φορές είναι ένα αναγκαστικό βήμα για να μην πει ο κόσμος. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για να κάνουν οικογένεια, ούτε είναι όλοι για να μένουν μόνοι», είπε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Ενώ για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει και στην εκπομπή Όλα Γκουντ: «Δεν θέλω να κάνω παιδί γιατί το αντιλαμβάνομαι σαν μια τεράστια ευθύνη. Θες να με πεις ευθυνόφοβο, θες να με πεις ανώριμο, θες να με πεις εγωιστή αλλά δεν αισθάνομαι έτοιμος να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Από την άλλη, πάλι, υπάρχει και ο αντίλογος σίγουρα πως αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Αυτό, όμως, δεν είναι μια επιπόλαια απόφαση και δεν μπορώ να αντιμετωπίσω έτσι ούτε το παιδί ούτε την οικογένεια. Η Υρώ είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει επίσης να κάνει παιδιά ούτε και θέλει να παντρευτεί. Οπότε μια χαρά είμαστε έτσι όπως ζούμε. Ένας ακόμα λόγος που με αποθαρρύνει είναι το πως είναι η ζωή και ο άνθρωπος. Όσο περνούν τα χρόνια έχω αρχίσει δηλαδή να μην συμπαθώ ιδιαίτερα το ανθρώπινο είδος. Προτιμώ τα ζώα».