Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: H φωτογραφία της κόρης του από τον τελευταίο Αύγουστο μαζί του

Πατούλια Κατερίνα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: H φωτογραφία της κόρης του από τον τελευταίο Αύγουστο μαζί του

H Mαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την απώλεια του θρυλικού Λαυρέντη, μοιράστηκε μια φωτογραφία από το τελευταίο καλοκαίρι με τον μπαμπά της. 

Στις 9 Σεπτεμβρίου, θα συμπληρωθούν τρία χρόνια, από την ημέρα εκείνη που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Σε λιγότερες από είκοσι ημέρες ο κόσμος και οι καλλιτέχνες που τον αγάπησαν πολύ, θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν και πάλι τα κομμάτια του Λαυρέντη, σε ένα αφιέρωμα που ετοιμάζει πολλούς μήνες τώρα η κόρη του.

Η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, και τον Αύγουστο αυτό, θυμήθηκε τον μπαμπά της που στις 10 Αυγούστου θα γιόρταζε τη γιορτή του.

Ο τελευταίος Αύγουστος τη Μύκονο

Η Μαρία Κλάρα, μοιράστηκε μια φωτογραφία από τον τελευταίο Αύγουστο, το τελευταίο μπάνιο, τις τελευταίες διακοπές στη Μύκονο.

«Αύγουστος 2019. Εκδρομή στη Μύκονο, τελευταίο μπάνιο όλοι μαζί. Λείπεις σε όλους…», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Κλάρα, η οποία και συμμετέχει ενεργά στο αφιέρωμα για τον Λαυρέντη, στις 9 Σεπτέμβριου, την ημέρα που θα συμπληρωθούν τρία χρόνια από την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

KLARA.JPG

Φυσικά τα σχόλια του κόσμου που αγαπούσε τον μουσικοσυνθέτη, ήταν πολλά και ανάμεσά τους, ήταν και το «Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι με όλους εμάς τόσο όμορφες προσωπικές σας στιγμές...θα τον αγαπάμε πάντα...λείπει αλλά κ είναι πάντα παρέα μας», «Marie Clara μου, ξέρω πόσο σου λείπει η παρουσία του, αλλά είναι πάντα παρών! Στην καρδιά και στο μυαλό σου. Και όλων».

Η επέτειος δύο ετών απουσίας:

Στο περσινό της μήνυμα, η κόρη του Λαυρέντη είχε συγκινήσει τους πάντες μιλώντας για την απουσία του πατέρα της:

«Δυο χρόνια κι αντί να συνηθίζεται γίνεται όλο και χειρότερο. Πέρασαν δυο χρόνια κι οι άνθρωποι μου φαίνονται πιο σκληροί από ποτέ. Οργή, κακία κι υστερία…Είναι που τα έκανες εσυ να μοιάζουν ολα τόσο ομορφα και χαλαρά; Είναι που πρέπει να εξαθλιωθούμε τελείως πριν την αλλαγή; Το φως σου λείπει και με τρομάζουν όσα σκοτώνουν τη μνήμη σου. Γιατί κανένα καθεστώς δεν σε επέβαλε στα πράγματα ποτέ, όπως συνηθίζεται…Ήταν το κοινό που σε διάλεγε, κι εσύ που διάλεγες τη μουσική. Μπαμπα μου, κοιτάζω τον θυμωμένο κόσμο και ψάχνω να βρω αυτό, το κοινό που αγάπησες. Τον κόσμο που γι αυτόν έγραψες, τραγούδησες και δημιούργησες. Που γι αυτόν γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα. Μα δε τον βρίσκω πουθενά. Ψάχνω να βρω κάτι όμορφο που να μπορώ να σε βλέπω εκεί, μα είναι όλα λίγα.

lavrentis.jpg

Πάνε δυο χρόνια μπαμπάκα μου που έχω να ακούσω τη βελούδινη φωνή σου… κουκλίτσα μου, αστέρι μου, Μαράκι…. Το χειρότερο όμως είναι, πως δυο χρόνια τώρα η μουσική με ταράζει. Για εσένα που δεν μπορώ να αγγίξω, κι όλα τα υπόλοιπα που δεν με αγγίζουν πια…Μπαμπά δυο χρόνια πάνε που γλίτωσες…

Η μεγάλη συναυλία για τον Λαυρέντη

Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον ξαφνικό θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Ο Λαυρέντης ο οποίος θεμελίωσε το ελληνικό ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.

Η μεγάλη αυτή συναυλία-γιορτή είναι μια επιθυμία συναδέλφων - φίλων του ο οποίοι θα βρεθούν επί σκηνής για να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.