Η Κλέλια Ρένεση μένει σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, με την κόρη της, Κοραλία

Η Κλέλια Ρένεση μένει σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, με την κόρη της, Κοραλία

Ο χώρος της ηθοποιού θα σε εμπνεύσει.

Η Κλέλια Ρένεση περνά το καλοκαίρι της σε ένα κάμπινγκ στη Γαύδο με την τριών ετών κόρη της, Κοραλία. Μένουν σε σκηνή, είναι κοντά στη φύση και έχουν μόνο τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Όλα αυτά στη Γαύδο, γιατί όταν είναι στην Αθήνα μένουν σε ένα πολύ όμορφο σπίτι με πολλά μποέμ στοιχεία. Πλάνα από αυτό έχουμε δει κατά καιρούς στο προφίλ της ηθοποιού στο Instagram. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η cozy κουζίνα, το άνετο καθιστικό και η βιβλιοθήκη της. Στον χώρο της κυριαρχούν τα neutral και τα λευκά χρώματα, ενώ αν ζηλέψαμε κάτι αυτό σίγουρα ήταν το υπέροχο τζάκι και η θέα από τη βεράντα της.

https://www.instagram.com/p/ChEh-IpqALG

Η ηθοποιός καλεσμένη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού προ ολίγων μηνών, είχε πει για την περίοδο της εγκυμοσύνης της και γενικά τη μητρότητα «Το ήξερα ότι ήμουν έγκυος, το είχα καταλάβει. Έχω πολύ έντονο γυναικείο ένστικτο σε αυτά. Ήμουν στη Γαύδο 1,5 μήνα είχα γειωθεί, είχα γίνει ένα με τη φύση. Οι μυρωδιές μου και οι αισθήσεις μου ήταν πολύ αυξημένες εκείνη την περίοδο. Είχα καταλάβει τα πάντα. Όταν επιβεβαιώθηκε η εγκυμοσύνη ήταν μια πολύ μεγάλη ανατροπή, μόλις είχαμε ξεκινήσει στη “Μουρμούρα”. Τότε είχα κάνει ένα fitting με 50 φουστάνια για να βγάζαμε τα πρώτα 30 επεισόδια, που διήρκησε τρεις ώρες. Μετά από μία εβδομάδα τους είπα ότι σε ένα μήνα αυτά τα φουστάνια δεν θα μου κάνουν. Τραβάγανε τα μαλλιά τους».

https://www.instagram.com/p/B9wGM42pie7

Η αντιμετώπιση των συναδέλφων της ήταν υποδειγματική: «Μου έκανε τρομερά θετική εντύπωση πώς μου φέρθηκαν οι υπόλοιποι συντελεστές στη “Μουρμούρα” όταν έμαθαν για την εγκυμοσύνη μου. Ο Βλαδίμηρος και όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα και οι cameramen. Πολλή αγάπη και πολλή αγκαλιά. Δούλευα μέχρι μία εβδομάδα πριν γεννήσω».

https://www.instagram.com/p/CJZcRGCl3uA

Όσον αφορά το αν ήθελε να γίνει μητέρα, δεν έκρυψε πως δεν ανήκε στα πλάνα της: «Δεν ήθελα να κάνω παιδιά. Δεν ήξερα πώς γίνεται αυτό το κόλπο, δεν είχα οικειότητα με αυτή την κατάσταση, ούτε δίπλα μου ανθρώπους που μεγάλωναν πολλά παιδιά. Ούτε εγώ έχω οικογένεια δεμένη, σκόρπιοι είμαστε. Αλλά ήξερα ότι είχαν τελειώσει μέσα μου κάποια δεδομένα. Ήξερα ότι ή θα πάω προς τα εκεί, να γειωθώ, να μεγαλώσω το παιδί μου, γιατί ήξερα ότι ένα παιδί θα μου προσφέρει πράγματα και θα μου ανοίξει την καρδιά και το μυαλό, θα “πατήσει” το εγώ και θα μαλακώσει τις γωνίες. Θα μάθω ν’ αγαπάω με τον τρόπο που ήθελα εγώ. Γιατί μέχρι τότε, δεν τα είχα καταφέρει να το μάθω με τις σχέσεις μου, με μία κοντινή οικεία επαφή».

https://www.instagram.com/p/CXi8eXdI0XQ

«Ήξερα ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος να κάνω αυτό το ταξίδι. Ήμουν ανάμεσα σε δύο δρόμους. Ο ένας ήταν ο δρόμος της μητρότητας, σκληροτράχηλος κι έτσι όπως εγώ επέλεξα, μοναχικός κι ο άλλος ήταν να φύγουμε λίγο από τα κοινωνικά δρώμενα και να πάμε κάπου αλλού να μελετήσουμε άλλα πράγματα. Και με επέλεξε το πρώτο μόνο του. Ήμουν στο σταυροδρόμι και το κοίταζα και ήρθε η απάντηση μόνη της».

Η μικρή Κοραλία έχει από τώρα αυτόνομη και δυναμική προσωπικότητα, σαν τη μητέρα της: «Η κόρη μου έχει δικό της γίγνεσθαι, μία δική της φιλοσοφία από την ώρα που γεννήθηκε. Της λέω να πάει στο δωμάτιό της και μου απαντά να πάω εγώ. Τι θα γίνει στην εφηβεία, δεν ξέρω. Ενώ είναι εξαντλητικό για εμένα να βάζω όρια, προσπαθώ να της το μάθω. Η αποστολή μου είναι να καταλάβω και να δω ποια είναι τα δικά της μαγικά κόλπα, ώστε να μην την γεμίσω με σκουπιδαριό από άλλα δικά μου». Όπως τα έχει πει και ο Χαλίλ Γκιμπράν, «Τα παιδιά μας δεν είναι δικά μας παιδιά. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τον εαυτό της».

Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός έφερε στον κόσμο την κόρη της τον Μάιο του 2019. «Το Σάββατο 18/5 υποδέχτηκα στην αγκαλιά μου την κόρη μου κ δασκάλα μου Κοραλία κ από τότε η καρδιά μου βγήκε έξω απ’ το σώμα μου κ με κοιτάει λαίμαργα. Η Κοραλία κατέφθασε από τα κρυστάλλινα νερά της Ζακύνθου, της Γαύδου κ τις βουνοκορφές της Κρήτης κ έχει στο μάτι γατίσιο νάζι που δεν σηκώνει αμφιβολία υπάρχουν νεράιδες. Τα φιλιά μας σε όλους σας. Να ‘στε πάντα καλά με ανοιχτά πανιά» έγραψε ανακοινώνοντας τα ευχάριστα στον λογαριασμό της στο Instagram.

Όσον αφορά τον μπαμπά της κόρης της, δεν έχει αναφερθεί σε αυτόν αρκούμενη απλώς στο να διαψεύσει όσους ισχυρίζονταν ότι είναι ο Manu Chao. Πολλοί τους ήθελαν ζευγάρι στο παρελθόν, κάτι που η ίδια δεν είχε επιβεβαιώσει. Ωστόσο, ανάμεσά τους υπάρχει αγάπη και αμοιβαία εκτίμηση.

«Ο Manu ΔΕΝ είναι συμβίος μου, ΟΥΤΕ πατέρας του παιδιού μου. Είναι ένας φύλακας του ονείρου, πνευματική μου οικογένεια, παρέα με άλλους αγαπημένους συνοδοιπόρους», είχε πει χαρακτηριστικά η Κλέλια Ρένεση. Σε συνέντευξή της στο Page 2, εξήγησε και τον λόγο που προχώρησε στην εν λόγω αποκάλυψη:

«Το έκανα γιατί εκεί έχω ένα βήμα να επικοινωνήσω κάποιες σκέψεις μου με κάποιον έλεγχο. Δεν μιλάω ποτέ για τις προσωπικές μου ιστορίες, συναντήσεις, όνειρα, κατακτήσεις. Σπάνια. Και αυτό φροντίζω να το κάνω μόνο αν το κρίνω απαραίτητο και σε ένα μέσο που ο άλλος δεν αγοράζει με αντίτιμο χρημάτων ή έναντι διαφημίσεων. Γιατί η προσωπική ζωή του κάθε καλλιτέχνη δεν είναι προς πώληση και αυτό είναι βαθιά μου πεποίθηση.

Έτσι, λοιπόν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τρόπος να εκφράσω αυτό που θέλω χωρίς μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να «πουλήσουν» έναντι χρημάτων ή δημοτικότητας τους. Ας μάθουμε, λοιπόν, να μη χτίζουμε στις πλάτες των άλλων. Ο καθένας ας πάρει στους ώμους τους τη σκιά του κι ας περπατήσει. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας έντιμος τρόπος για να πορεύεσαι».

Πηγή κεντρικής: klelia_renesi