Η Άννα Μενενάκου είναι ο «έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια: Η νέα τρυφερή αγκαλιά και το love story

Πατούλια Κατερίνα
Η Άννα Μενενάκου είναι ο «έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια: Η νέα τρυφερή αγκαλιά και το love story

Μενενάκου και Τσαφούλιας έκαναν μια σπάνια εμφάνιση στο Ηρώδειο όπου και παρακολούθησαν την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γιάννη Μπέζο.

Ο σκηνοθέτης της σειράς Έτερος Εγώ, Σωτήρης Τσαφούλιας, έδωσε μια ακόμα συνέντευξη καρδιάς στην εκπομπή Studio 4 της EΡΤ. Ο Τσαφούλιας, δεν δίστασε να αναφερθεί στην προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα στη σύντροφό του από το 2018, Άννα Μενενάκου.

Μιλώντας για τη σχέση του, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως η αγαπημένη του καταφέρνει να φωτίζει ακόμα και τις σκοτεινές πλευρές του:

«Θέλει δουλειά και από τα δύο μέρη, στην παρούσα φάση που έχω απόλυτη συνεννόηση και επαφή οφείλεται σε μεγαλύτερο βαθμό στην Άννα, ένα σπάνιο πλάσμα, κι εκείνη αναλυτική και δοτική που μου φωτίζει με ωραίο τρόπο τις άσχημες πτυχές του εαυτού μου. Κι ας μην τα καταφέρνω πάντα. Είναι μια μαγική διαδικασία, σου λέει με μαγικό τρόπο τα στραβά σου χωρίς να νιώθω πως πρέπει να αμυνθώ», είπε ο σκηνοθέτης κι όταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον ρώτησε μήπως η Άννα τον αγαπά πολύ, ο Σωτήρης απάντησε με τον δικό του λυρικό και λόγιο τρόπο:

«Δεν θέλω να βάζω ποσότητα στην αγάπη, λίγο ή πολύ, η αγάπη είναι αξία και όταν της βάζεις ποσότητα μετατρέπεται σε αρχή. Και εκεί τα πράγματα χάνονται, είμαι απλά πολύ τυχερός. Στην προσωπική μου ζωή είμαι βαρετός, σκέφτομαι διαρκώς, ακούω αλλά στον προσωπικό μου κύκλο δεν είμαι πολύ ομιλητικός ή ευχάριστος».

Τσαφούλιας και Μενενάκου, φροντίζουν να κάνουν σπάνιες αλλά τρυφερές εμφανίσεις μαζί, όπως η πρόσφατη στο Ηρώδειο στην παράσταση Θεσμοφοριάζουσες.

1662104630165-500072046-tsafoulias1.jpg
1662104745751-734557231-tsafoulias2.jpg

Ο σκηνοθέτης του Έτερος Εγώ, έχει αποκτήσει δύο κόρες από τον γάμο του που ολοκληρώθηκε το 2018 και για το διαζύγιό του έχει πει:

«Το διαζύγιο το παίρνεις για να σώσεις μια σχέση, όχι για να την τερματίσεις. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσω αυτούς που ισχυρίζονται ότι αγαπούν τα παιδιά τους αλλά μισούν τους/τις πρώην τους. Τα παιδιά αποτελούν το άθροισμα δύο ανθρώπων. Μισώντας τον/την πρώην σου είναι σαν να μισείς το 50% του παιδιού σου. Όταν έχεις παιδιά με έναν άνθρωπο, οι ζωές σας είναι δεμένες για πάντα και, αν αγαπάς τα παιδιά σου, θα βρεις δίαυλο επικοινωνίας για το καλό όλων σας».

Μιλώντας για την πρώτη γνωριμία τους, η Άννα Μενενάκου είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά:

«Η πρώτη γνωριμία έγινε στο θέατρο. Τότε εγώ έπαιζα με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και είχε πάρει ο Βλαδίμηρος ένα βραβείο για την πρώτη ταινία του Σωτήρη, τον "Κοινό Παρανομαστή". Η αλήθεια είναι πως εγώ εντυπωσιάστηκα όταν τον είδα, αλλά μετά ξεχάστηκε. Ήξερα μόνο πως είχε κάνει αυτή την ταινία. Μετά πέρασαν τα χρόνια και όταν κάναμε το Δείπνο Ηλιθίων με τον Σπύρο Παπαδόπουλο ερχόταν. Εκεί γνωριστήκαμε λίγο. Δε με θυμόταν από την πρώτη φορά. Ο Σωτήρης είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ στοχοπροσηλωμένος σε ό,τι κάνει. Μετά την πρεμιέρα, το 2018 σμίξαμε. Έγινε ο πρώτος κύκλος της σειράς που δεν έπαιζα εγώ. Και καλώς γιατί ήμασταν στην αρχή. Δεν ήθελα πολλή εμπλοκή. Ο Σωτήρης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και δεν τον βάζω μπροστά από τη δουλειά σε καμία περίπτωση».

Παλαιότερα, για τη σχέση με την Άννα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είχε εξηγήσει πως δεν τον νοιάζει η πιστοποίηση μιας αρχής ή ένας ακόμα γάμος για να επικυρώσει τα συναισθήματά του.

«Δεν έψαξα ποτέ για το άλλο μου μισό, γιατί πάντα ένιωθα ολόκληρος και, όταν νιώθεις ολόκληρος, τότε μπορείς να μοιραστείς. Η Άννα δεν είναι ούτε λιμάνι, ούτε αποκούμπι, ούτε το άλλο μου μισό, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Είναι μία σπάνια γυναίκα, απείρου εσωτερικού κάλους, ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, έχει έναν αξιακό κώδικα που τον σέβομαι, ένα μυαλό που με ταξιδεύει και μια πορεία που θαυμάζω. Θέλω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος για να αξίζω να βρίσκομαι δίπλα της».