Δεν θα θέλουμε να ξεπεράσουμε «Τα νούμερα» στην ΕΡΤ με τον Φοίβο Δεληβοριά (μα ούτε και γίνεται)

Κατερίνα Μπούσιου
Δεν θα θέλουμε να ξεπεράσουμε «Τα νούμερα» στην ΕΡΤ με τον Φοίβο Δεληβοριά (μα ούτε και γίνεται)

Η συνεργασία του Φοίβου Δεληβοριά με την σύζυγό του Βάσω Καβαλιεράτου στη νέα του σειρά, οι σπάνιες εμφανίσεις τους και η κόρη τους Ιόλη.

Χιουμορίστας και αισιόδοξος δηλώνει συχνά ο Φοίβος Δεληβοριάς και με αυτή την αίσθηση, ο γνωστός συνθέτης και τραγουδοποιός κάνει την έκπληξη με τη νέα σειρά μυθοπλασίας «Τα Νούμερα» η οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 22.00 το βράδυ από την ΕΡΤ1.

https://www.instagram.com/p/Cf3urglKRyu

«Όσα χάθηκαν θα τα ξαναβρώ με έναν τρόπο»

Δεν μοιάζει ούτε σαν τις σειρές που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και ούτε σαν τις μουσικές εκπομπές που αγαπάμε. «Τα Νούμερα» είναι μία σουρεαλιστική μουσική κωμωδία που δεν μοιάζει με καμιά και επιδιώκει να αλλάξει την τηλεόραση όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ένα μικρό δείγμα μας έδωσε ο Φοίβος ήδη από το τρέιλερ της σειράς και καταλάβαμε ότι σε αυτά τα 24 επεισόδια, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Πρώτος καλεσμένος ο τραγουδιστής Αντύπας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με τον Σπύρο Κρίμπαλη παντρεύουν την μουσική με την κωμωδία και η σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, δίνει μία κινηματογραφική αισθητική στις περιπέτειες ενός αλλοπρόσαλου θιάσου που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και πιστεύει ότι θα αναβιώσει τον μύθο της θρυλικής μάντρας του Αττίκ. Μη φανταστείς τίποτε ρετρό στα πλάνα που θα δεις. Γιατί είμαστε σίγουροι από όσο γνωρίζουμε τον Φοίβο, ότι πάλι θα κάνει ένα από εκείνα τα θαυματουργά παιχνίδια του με την παρελθόν και το μέλλον, με τη μνήμη, το όνειρο και τον σκληρό ρεαλισμό. Και γιατί όχι με μία δόση ρομαντισμού: «Το ρομαντικό έχει και λίγο την έννοια του χαμένου για πάντα, που όμως εγώ επιμένω και το αγαπάω. Αυτός δεν είναι στην πραγματικότητα ο ρομαντισμός ως κίνημα; Η θυσία, το «σ’ αγαπάω ό,τι κι αν γίνει, θα πέθαινα για σένα». Και μου ταιριάζει και όχι! Είμαι λίγο πιο χιουμορίστας. Ή πιο αισιόδοξος: Έχω μια βεβαιότητα ότι όλα όσα χάθηκαν θα τα ξαναβρώ με κάποιο τρόπο» θα πεί σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς που έκανε την ταράτσα του το πιο hot spot της πόλης τα τελευταία χρόνια, θα έχει καλεσμένους που θα λειτουργούν ως guest σε αυτό το υποκριτικό του παιχνίδι στα Νούμερα, κυρίως από τον χώρο της μουσικής. Και όλα θα εξελιχθούν σε μία τηλεοπτική παρωδία, σε ένα σατιρικό ντοκιμαντέρ που όμοιό του δεν θα έχεις ξαναδεί.

https://www.instagram.com/p/Ch7-jAXLFY4

Από την Βάσω στην κόρη του Ιόλη

Στη σειρά θα δεις ως βασικούς συντελεστές του θιάσου του, τον Θανάση Αλευρά, τον Μιχάλη Σαράντη και άλλους νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς, αλλά θα δεις και τον Γιάννη Μπέζο ή την Ελένη Ουζουνίδου. Αλλά θα δεις και την σύζυγο του Φοίβου Δεληβοριά και μητέρα της κόρης τους 10χρονης Ιόλης, στον απίθανο ρόλο της single μητέρας, πολυμήχανης και πανέξυπνης διευθύντριας της επιχείρησης στην οποία ανήκει η μουσική σκηνή.

https://www.instagram.com/p/CgMk0OCq1Nm

Εκείνη καταφέρνει να βάλει σε μία τάξη τον θεότρελο θίασο, γιατί είναι και η μόνη που θα νιώθει την τρέλα αλλά και την αγωνία του. Με την Βάσω ο Φοίβος έχει μία υπέροχη σχέση εδώ και σχεδόν 12 χρόνια και μοιράζονται την ίδια αδυναμία για την κόρη τους Ιόλη.

1662637662878-680246004-delivorias.jpg

Μιλά σπάνια για την σχέση του, αλλά όταν το κάνει είναι απολαυστικός, στον τρόπο που απαντά σε εκείνους που τον θαυμάζουν και τον θεωρούν αντισυμβατικό και δεν περίμεναν ποτέ ότι θα τον δουν ως σύζυγο και ως μπαμπά: «Γιατί έκανα οικογένεια με τη Βάσω; Κοίτα, η γενιά μας, ίσως θέλει να αποφύγει τη λούπα, την οικογενειακή ζωή των γονιών της. Όμως και η δισκογραφία έχει τα χάλια της, αλλά κάνω δίσκους». Εξαιρετικό.

https://www.instagram.com/p/CDALpRqpace

Από μία συνέντευξη της Βάσως Καβαλιεράτου, καταλάβαμε ότι το χιούμορ είναι κοινό στοιχείο με τον Φοίβο. Ειδικά όταν μιλά για την κόρη τους: «Δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος, σηκώνομαι με τεράστια δυσκολία και προσπαθώ να πάρω μπροστά για να ετοιμάσω ένα 10χρονο παιδί για το σχολείο. 'Εχει και λίγο πλάκα να μας βλέπει κανείς στο πρωινό, εκείνη λαλίστατη και χαρούμενη, έτοιμη να ρουφήξει τη μέρα κι εγώ με περισσή υποκρισία να παίζω την άνετη, ότι δεν τρέχει τίποτε μωρέ, ξυπνήσαμε και σήμερα».

Η 10χρονη Ιόλη ήταν χθες στα παρασκήνια της συναυλίας του μπαμπά της στην Τεχνόπολη στο Γκάζι όπου έγινε και η παρουσίαση των τραγουδιών του νέου του δίσκου ANIME. Όχι μόνο σιγοτραγουδούσε τα τραγούδια του, αλλά εκείνος της αφιέρωσε και αρκετά από αυτά.