Ξένοι ηγέτες, διασημότητες και πολίτες από όλο τον πλανήτη αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ιωάννα Τζανή
Ξένοι ηγέτες, διασημότητες και πολίτες από όλο τον πλανήτη αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ
PA

Ο κόσμος της πολιτικής, αλλά και ο απλός λαός, αποχαιρετούν την 96χρονη μονάρχη με τιμητικά λόγια - Θλίψη στο Twitter για τον θάνατο της μακροβιότερης βασίλισσας στην παγκόσμια ιστορία

Η βασίλισσα Ελισάβετ από την στιγμή που ανακοινώθηκε πως έφυγε από τη ζωή, έγινε το Νο1 θέμα παγκοσμίως και ήδη τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον πλανήτη έχουν live έκτακτες εκπομπές. Πολιτικοί ηγέτες, διεθνείς προσωπικότητες αλλά και απλοί πολίτες στα social media δίνουν τα δικά τους μηνύματα για την σπουδαία της προσωπικότητα.

https://www.instagram.com/p/CiQSSF5grKi

Οι αντιδράσεις στο Twitter μετά την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron αποχαιρέτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ με ένα μακροσκελές μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κάνοντας λόγο για μια «καλόκαρδη βασίλισσα» που άφησε «ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στη χώρα της όσο και στον αιώνα της».

«Η Μεγαλειότητά της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ενσάρκωσε τη συνέχεια και την ενότητα του βρετανικού έθνους για περισσότερα από 70 χρόνια. Τη θυμάμαι ως φίλη της Γαλλίας, μια καλόκαρδη βασίλισσα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στη χώρα της όσο και στον αιώνα της», έγραψε ο πρόεδρος Macron στην ανάρτησή του.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, (και βασίλισσα της χώρας του) γράφοντας στο Twitter:

«Με βαριά καρδιά μάθαμε για τον θάνατο της μακροβιότερης Ηγεμόνα του Καναδά, της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Ήταν μια συνεχής παρουσία στη ζωή μας - και η υπηρεσία της στους Καναδούς θα παραμείνει για πάντα ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της χώρας μας.

Καθώς αναπολούμε τη ζωή της και τη βασιλεία της που διήρκεσε τόσες πολλές δεκαετίες, οι Καναδοί θα θυμούνται και θα εκτιμούν πάντα τη σοφία, τη συμπόνια και τη ζεστασιά της Αυτής Μεγαλειότητας. Οι σκέψεις μας είναι με τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας αυτή την πιο δύσκολη στιγμή», έγραψε ο Καναδός πρωθυπουργός.

To «αντίο» του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, στη βασίλισσα Ελισάβετ:

Η βασίλισσα της Ιορδανίας, Rania Al Abdullah, επεσήμανε ότι θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας:

«Με βαριά καρδιά αποχαιρετούμε μια εικόνα ανιδιοτελούς αφοσίωσης και ακλόνητης δέσμευσης, μια βασίλισσα που ενσάρκωσε τα χαρακτηριστικά ενός πιστού και αφοσιωμένου κυρίαρχου. Η βασιλεία της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' θα μείνει αξέχαστη για πάντα. Είθε η ψυχή της να αναπαυθεί σε αιώνια ειρήνη».

Mε ένα μακροσκελές μήνυμα όπου αναφέρονται οι ηγετικές αρετές της βασίλισσας και μία φωτογραφία από την επίσημη συνάντηση μαζί της, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και η σύζυγός του Michelle αποχαιρέτησαν την πιο αναγνωρίσιμη γυναίκα του αιώνα.

https://www.instagram.com/p/CiQaJIsP5uL

Αλλά και νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μήνυμα του τονίζει την συμβολή της στην φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

https://www.instagram.com/p/CiQctfRhiO8

Γνωστοί καλλιτέχνες όπως o ηθοποιός Sylvester Stallone, ο οποίος έκανε μία ανάρτηση με μία φωτογραφία από επίσημη εκδήλωση όπου και την γνώρισε προσωπικά έκαναν παρόμοιες αναρτήσεις.

https://www.instagram.com/p/CiQWrNHpaYi

Aπλοί πολίτες από τις χώρες της Κοινοπολιτείας αλλά και από όλο τον πλανήτη, μέσω Twitter είπαν το δικό τους «αντίο» στην πολυαγαπημένη βασίλισσα, ο θάνατος της οποίας σηματοδοτεί το τέλος ενός κεφαλαίου της ιστορίας, μιας ιστορίας που αφορά όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/CiQoyB1o4kh
https://www.instagram.com/p/CiQV2itPNe2

Roger Federer:

queen_elizabeth_death.jpg