Μπορεί η Κατερίνα Καινούργιου να έκανε κατάψυξη ωαρίων όμως είπε πως δεν θα έκανε ποτέ παιδί μόνη

Μπορεί η Κατερίνα Καινούργιου να έκανε κατάψυξη ωαρίων όμως είπε πως δεν θα έκανε ποτέ παιδί μόνη
Instagram

«Μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω μαμά. Τώρα έχω απομυθοποιήσει τελείως το θέμα "νυφικό"».

Πάντα αυθόρμητη, ειλικρινής και χωρίς να μπορεί να κρύψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, η Κατερίνα Καινούργιου έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην προσωπική της ζωή. Αυτή περιλαμβάνει το όνειρο δημιουργίας της δικής της οικογένειας, κατόπιν- όπως έχει πει- ενός μεγάλου έρωτα με τον άντρα που θα της κλέψει την καρδιά.

Τόσο σε συνεντεύξεις όσο και στον αέρα της εκπομπής της, η 37χρονη παρουσιάστρια του Alpha, έχει αναφερθεί στη βαθιά της επιθυμία να γίνει μητέρα και να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Δεν την απασχολεί ο γάμος και αυτό ήταν σαφές από διάφορες δηλώσεις της φέτος. Η μητρότητα την αφορά και μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων, για την οποία και ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους.

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Νιώθω χαρούμενη κ ευγνώμων για την απόφαση που πήρα μιας κ χθες ολοκλήρωσα τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων …Να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι γυναίκες επιλέγουμε αν και πότε θα γίνουμε μητέρες….και κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα κ την ψυχή της όπως εκείνη θέλει …ανήκω όμως στην κατηγορία των γυναικών που ιδανικά θα ήθελα ν αποκτήσω μελλοντικά παιδάκι ..

Η διαδικασία είναι ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει για αυτό !για να είμαι ειλικρινής το πιο δύσκολο, στην όλη διαδικασία είναι το ψυχολογικό κομμάτι ..Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος.

Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται (εν έτη 2022) επειδή έφτασε στα 37 κ δεν έχει κάνει παιδί. Έτσι λοιπόν κ γω …λίγο πριν κλείσω τα 37 μπήκα σ αυτή την διαδικασία… για να σταματήσει να με αγχώνει κατά κάποιο τρόπο το βιολογικό μου ρολόι κι αφετέρου για να μην ανησυχώ..

Γυναίκες με απαιτητική καριέρα ,θέματα υγείας κι άλλους προσωπικούς λόγους αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Σε αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας επιστήμονες που να νιώθετε ασφάλεια …επέλεξα τον υπέροχο @stefanoschandakas (είναι ο προσωπικός μου γυναικολόγος εδώ και 18 χρόνια …) κ ένα περιβάλλον που με κάνει να νιώθω σιγουριά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Θέλω να πω σε κάθε γυναίκα, που θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μητέρα και σκέφτεται την κατάψυξη ωαρίων, να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να πάρει την απόφαση της χωρίς να νιώθει καμία ντροπή.

Σύντομα θα ανεβάσω stories για να σας λυθούν κ άλλες απορίες (μιας κ έχω εκατοντάδες μηνύματα από εσάς) και τονίζω πως οι λόγοι που κάνω αυτό το post ΔΕΝ είναι διαφημιστικοί! Το κάνω για όποια από εσάς πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει… Κορίτσια μου …σε όλες τις γυναίκες που για τον οποιονδήποτε λόγο θέλουν ή πρέπει να αναβάλουν τη μητρότητα, να το κάνουν. Είναι δικαίωμά τους, είναι επιλογή τους. Εγώ νιώθω πως έκανα στον εαυτό μου το μεγαλύτερο δώρο! Και από δω κ πέρα όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι ονειρεύομαι», είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CZzknFLoK-L

Στην στην πιο πρόσφατη συνέντευξή της, λοιπόν, στον Νίκο Γεωργιάδη και το περιοδικό ΟΚ!, μίλησε ξανά για το θέμα της μητρότητας, εξηγώντας πως αυτό είναι που επί της ουσίας την ενδιαφέρει και όχι ο γάμος. «Μα ήμουν ο εύκολος στόχος. Και συνεχίζω να είμαι. Ίσως με τα χρόνια να έγινα πιο συμπαθής, ειδικά στις γυναίκες, γιατί είμαι ειλικρινής. Δεν έκρυψα ποτέ κάτι. Και αυτή την ειλικρίνεια την έχω πληρώσει στην προσωπική μου ζωή. Μπορεί να έχω πει ότι με έχουν αφήσει, ότι έχω κλάψει για άντρα, ότι μπορεί να γυρίζω σπίτι μόνη μου και να κλαίω, να αναρωτιέμαι τι λάθη έχω κάνει. Πολλές γυναίκες όμως μου στέλνουν μηνύματα ότι και εκείνες έτσι νιώθουν. Ότι βρίσκονται κοντά στα 40 και δεν μπορούν να κάνουν μια σοβαρή σχέση. Μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω μαμά. Όσο μεγαλώνω βλέπω ότι το όνειρο αυτό δεν πραγματοποιείται…».

https://www.instagram.com/p/Ce-zUzXDhhQ

«Μπορεί να είναι λάθος οι επιλογές μου, μπορεί να φταίει ότι έδωσα μεγαλύτερο βάρος στη δουλειά μου. Είμαι ανασφαλής στην προσωπική μου ζωή. Αυτό δουλεύω τώρα που κάνω ψυχοθεραπεία. Πώς γίνεται να έχεις καταφέρει τόσα στη δουλειά σου, να στηρίζεις οικονομικά όλη την οικογένειά σου –και αυτό το λέω με χαρά– και στην προσωπική σου ζωή να γίνεσαι θύμα ή να νιώθεις λίγη για τον άλλο; Αυτή η ανασφάλεια δεν είναι ελκυστική. Άρα σίγουρα έχω κάνει κι εγώ λάθη, έχω ανεχτεί καταστάσεις που δεν θα έπρεπε να έχω υπομείνει»

«Δεν με νοιάζει καθόλου ο γάμος, αλήθεια σου λέω. Και τώρα που πάντρεψα τη συνεργάτιδά μου, τη Μάιρα, ή που έχω δει άλλες φίλες μου να παντρεύονται, θέλουν να ζήσουν πολύ όλη την προετοιμασία. Εμένα αυτό δεν με αφορά τόσο γιατί καθημερινά έχω μια διαδικασία προετοιμασίας, ρούχα, μαλλιά, μακιγιάζ. Ιδανικά θα ήθελα να είμαι καλά με τον άνθρωπό μου και να κάνουμε ένα παιδί. Τώρα αν πρέπει να το επισημοποιήσουμε για νομικούς λόγους, δεν χρειάζεται να φορέσω νυφικό. Μικρή φανταζόμουν κάτι νυφικά-τούρτες. Όσο μεγάλωνα τα ήθελα πιο απλά, πιο στενά, τώρα έχω απομυθοποιήσει τελείως το θέμα "νυφικό"».

https://www.instagram.com/p/Chg_jCWrOPF

Όταν ρωτήθηκε αν θα έκανε παιδί μόνη της, απάντησε αρνητικά: «Ποτέ. Θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που το κάνουν, αλλά νιώθω ότι εγώ δεν έχω τη δύναμη. Ξέρεις τι με φοβίζει; Το σχολικό περιβάλλον, το bullying που μπορεί να δεχτεί εκεί ένα παιδί. Δεν ξέρω αν φταίει το ίδιο το σχολείο ή οι άλλοι γονείς, αλλά ακούω από φίλες μου πόσο σκληρά μπορεί να γίνουν κάποια παιδιά και δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν θέλω όμως να παρεξηγηθεί αυτό που λέω, είναι σκέψεις δικές μου, δεν θα έλεγα σε καμία γυναίκα να μην κάνει παιδί μόνη της, αν αυτό θέλει».

«Δεν θα έλεγα ότι μου "λείπει" ένα παιδί. Νιώθω ευλογημένη, πηγαίνω στην εκκλησία, ανάβω το κερί μου και λέω "ευχαριστώ, Θεέ μου, για όσα μου έχεις δώσει". Σίγουρα το κομμάτι της προσωπικής ζωής έχει μείνει πίσω και πάντα προσεύχομαι να φτιάξει. Να υπάρχει αγάπη, συντροφικότητα, να βρεθεί ο άνθρωπος με τον οποίο θα γίνω ένα. Ξέρω και ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα και χωρίς παιδί. Και σε μένα μπορεί να μη συμβεί ποτέ. Το έχω όμως όνειρο μέσα μου γιατί έχω πολλή αγάπη που θα ήθελα να δώσω σε ένα παιδί. Ό,τι θέλει ο Θεός να φέρει».

https://www.instagram.com/p/Ch76GMwrCpD

Γνωστή για την ευαισθησία της, η Κατερίνα Καινούργιου δεν κρύβει τη χαρά της και όταν γίνεται λόγος για την εγκυμοσύνη άλλων γυναικών. Χαρακτηριστική ήταν και η φορά που συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε on air στην εγκυμοσύνη της Τζένης Μπαλατσινού. «Τη θαυμάζω γιατί – συγκινούμαι που το λέω – όταν μια γυναίκα θέλει να κάνει παιδί, δεν υπάρχει δε μπορείς. Έχει προχωρήσει η επιστήμη και η κοινωνία μας που μπορείς να αποκτήσεις παιδάκι. Έχει μιλήσει και η ίδια δημόσια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Ακόμα θυμάμαι και το λέω και συγκινούμαι, τη στιγμή που βγήκε από το μαιευτήριο και ήταν δακρυσμένη γιατί κινδύνεψε η ζωή της για να φέρει το παιδάκι της στον κόσμο. Επειδή θέλω και εγώ να κάνω ένα παιδάκι και πολλές φορές τώρα που μεγαλώνω, αναρωτιέμαι συνέχεια μήπως πολλά πράγματα είναι μάταια, προχωράει η ζωή μας και…».

Ανάλογη μνεία στην αξία της μητρότητας είχε κάνει και ανήμερα της γιορτής της μητέρας, τον Μάιο του 2022 πάλι μέσα από την εκπομπή της. «Την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας, ένα λουλουδάκι, μια καλή κουβέντα, ένα γράμμα, ένα τρυφερό μήνυμα... Μην ξεχνάτε τις μανούλες σας. Αλήθεια νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Επειδή πολλά ακούμε για τη μητρότητα και κλονίζονται η πίστη και οι αξίες μας, είναι η πιο σημαντική αξία στον πλανήτη».

https://www.instagram.com/p/CiP55FKoUgT

Πριν από λίγους μήνες, με αφορμή την εγκυμοσύνη της Μάρας Δαρμουσλή, η Κατερίνα Καινούργιου προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση στη «Super Κατερίνα» της Παρασκευής (7/1).

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε ξανά ότι θέλει να γίνει μητέρα. Τόνισε, δε, πως σκέφτεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της να φωτογραφίζεται κάθε εβδομάδα και να δείχνει τις αλλαγές στο σώμα της.

«Θέλω να γίνω μητέρα, το έχω πει αρκετές φορές. Έχω αποθηκεύσει πολλές φωτογραφίες με γυναίκες και bloggers από το εξωτερικό, όπου κάθε εβδομάδα ποζάρουν από την ίδια θέση με τα ίδια εσώρουχα και δείχνουν πόσο μεγαλώνει η κοιλίτσα τους. Οπότε λέω, αν ποτέ κάνω παιδάκι και με αξιώσει ο Θεός και μείνω έγκυος, θα το κάνω κι εγώ».