Η Άντζελα Γκερέκου και οι άγνωστες λεπτομέρειες της σχέσης και της ζωής με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Πατούλια Κατερίνα
Η Άντζελα Γκερέκου και οι άγνωστες λεπτομέρειες της σχέσης και της ζωής με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Η Άντζελα Γκερέκου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και αποκάλυψε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που δεν γνωρίζαμε για τον σπουδαίο τραγουδιστή, την καρμική τους σχέση και την κόρη του Μαρία.

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου και της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω ήταν η Άντζελα Γκερέκου, η οποία και έκανε μια εξομολόγηση από καρδιάς, 15 μήνες μετά τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιουλίου του 2021.

Ηθοποιός, αρχιτεκτόνισσα ή πολιτικός;

Για τη ζωή της που μοιράστηκε ανάμεσα στο θέατρο, την τηλεόραση, την αρχιτεκτονική και την πολιτική, η Άντζελα Γκερέκου είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν λένε ότι δεν μετανιώνουν για τα λάθη τους. Ακόμα κι έτσι, όταν έκανα λάθη, εκεί με πήγαινε η καρδιά μου και η ψυχή μου. Το ότι σπούδασα αρχιτεκτονική ήταν στη φυσική ροή, έχω κάνει και μελέτες, έχω δουλέψει με τη Μερκούρη, με τον Τρίτση. Οι πρώτες σπουδές ήταν στη Ρώμη, στην αρχιτεκτονική. Αργότερα έκανα σπουδές στο θέατρο στο Λονδίνο. Όταν τελείωσα τις σπουδές και γνώρισα τον Φεντερίκο Φελίνι, με είδε ως Ελληνίδα μούσα, μου έμεινε η σπουδή και η θητεία κοντά του».

angela_gerekou_2943286234718327411.jpg

Ο μεγάλος έρωτας με τον Τόλη

Η μεγάλη αγάπη της Άντζελας για τον Τόλη ξεκίνησε πλατωνικά όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών.

«Όταν ήμουν 12 ετών. Ο μπαμπάς μου άκουγε πολύ μουσική και μεταξύ των καλλιτεχνών που αγαπούσε ήταν και ο Τόλης. Όταν άκουσα τη φωνή του στους δίσκους, ένιωθα ότι συγκινούμαι, η φωνή του, η ψυχή που έβγαινε μέσα από αυτή τη φωνή ταίριαξε με τον δικό μου κόσμο τον ψυχικό και δέθηκα με έναν τρόπο μαζί του και με έναν έρωτα πλατωνικό, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθώ να τον γνωρίσω.

Πάντα όμως μάθαινα για εκείνον και ήθελα να είναι καλά. Είχε γίνει μια συνάντηση σε ένα κοσμικό κέντρο που τραγουδούσε, εκεί κάτι είπε για την ομορφιά και τα μάτια μου.

Όμως ένα βράδυ βρεθήκαμε για φαγητό σε μια κοινή παρέα και εκεί έγινε κάτι μαγικό. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι, παρά τους ενδοιασμούς στην αρχή, ήταν τόσο δυνατό το συναίσθημα και επικράτησε το γεγονός ότι θέλαμε να είμαστε μαζί», είπε χαρακτηριστικά η Άντζελα Γκερέκου η οποία εξήγησε πως είχε πολλούς φόβους και ανασφάλειες για τη σχέση αυτή και την προβολή που πήρε.

https://www.instagram.com/p/Ce_kmxSI5Oo

«Με φόβισε ότι παρόλο που ήμουν ένα προβεβλημένο πρόσωπο, την προσωπική μου ζωή την κράταγα προφυλαγμένη κι ήμουν χαμηλών και ηπίων τόνων. Ο Τόλης ήταν το αντίθετο, όχι επειδή το επιδίωκε αλλά ήταν ο τρόπος ζωής του και είχε όλα τα φώτα πάνω του. Όλη αυτή η προβολή που ήδη υπήρχε για την κατάσταση που βιώνει και τα δικά του προβλήματα και προσωπικά και οικονομικά, σήκωναν ένα πολύ μεγάλο σύννεφο δημοσιότητας και προβολής που με άγχωνε και γιατί έβλεπα και πράγματα που με στεναχωρούσαν πάρα πολύ, λόγια που λεγόντουσαν αλλά δεν έχει σημασία. Επικράτησε όμως ότι θέλαμε να είμαστε μαζί.

Ήθελα ο Τόλης να γίνει αυτός που μπορούσε να γίνει, ο καλύτερός του εαυτός. Και όταν τον γνώρισα δεν ήταν αυτό.

Μου είπε τότε πως δεν θέλει να τραγουδήσει ξανά. Και πήγαμε στο κτήμα μου στην Κέρκυρα, τα αφήσαμε όλα και σε έναν χρόνο πριν να παντρευτούμε, μου είπε πως ήθελε να να τραγουδήσει πάλι. Κι από εκεί ξεκίνησε για εκείνον μια δεύτερη καριέρα», είπε χαρακτηριστικά η Άντζελα Γκερέκου.

https://www.instagram.com/p/CgMKQatLfOa

Τα 25 χρόνια μαζί

«Εγώ αυτό που κατάλαβα και ένιωσα ήταν ότι ήταν να γίνει, ήταν ευλογημένη αυτή η συνάντηση, την χρειαζόταν και εκείνος πολύ και τελικά την χρειαζόμουν και εγώ. Ήταν καρμική συνάντηση, σε μία κρίσιμη στιγμή για τη δική του ζώη. Εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν σε ένα σημείο που ήθελα να φτάσω πολύ επαγγελματικά, όμως ήταν καταλυτικό και δεν πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω ότι ήταν μοιραίο. Ο Τόλης ξαναγεννήθηκε και μαζί του και εγώ βίωσα πράγματα που δεν είχα βιώσει ποτέ στη ζωή μου. Μείναμε μαζί 25 χρόνια, είμαι ευγνώμων, παρά τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε. Ήρθε και η Μαρία που ήταν ότι πιο ευλογημένο και ιερό για αυτή τη σχέση, μας έδωσε με μία σύνδεση που δεν μπορούσε τίποτα να την χαλάσει». εξομολογήθηκε συγκινημένη η Άντζελα Γκερέκου.

Το Μαράκι τους:

Η Γκερέκου εξομολογήθηκε πως όταν γεννήθηκε η κόρη της πρόωρα, εκεί κατάλαβε πόσο ευάλωτη είναι. Η Μαρία Γκερέκου έχει κάνει σπουδές στην ηθοποιία και την βλέπουμε και στην τηλεόραση.

«Το Μαράκι ήρθε λίγο νωρίτερα στον κόσμο και φοβηθήκαμε μήπως δεν πάνε καλά τα πράγματα. Ήταν αγωνίστρια από την πρώτη στιγμή. Εκεί νιώσαμε και οι δύο πόσο ευάλωτοι σε κάτι που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε μαζί. Αυτά ήταν τα πρώτα δύσκολά μας, που μας ένωσαν περισσότερο και τους τρεις μας».

Η μεγάλη πίκρα του Τόλη

«Δεν ξέρω αν πρέπει να πω αυτά που θα πω αλλά αν δεν τα πω και τώρα, πότε να τα πω; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σιωπήσει και γω και ο Τόλης. Τώρα που έχει φύγει από τη ζωή μπορώ να πω ότι, ναι, πληγώθηκε. Πληγώθηκε από την χώρα του, από την Πολιτεία, από το νομικό μας σύστημα, από το δικαστικό μας σύστημα. Πληγώθηκε από πολλές αδικίες που έγιναν εις βάρος του.

Πληγώθηκε από τους δημοσιογράφους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές που γίνονταν και άλλοι σεβάστηκαν αλλά και πολλοί άλλοι δεν σεβάστηκαν τι ήταν ο Τόλης και πόσα είχε δώσει με την ψυχή του στον χώρο του αλλά και στους ανθρώπους.

Ένας άνθρωπος, που τώρα ναι θα το πω και εγώ ακόμη δεν το ήξερα αυτό καλά καλά, αλλά όταν έφυγε συνεχώς έρχονταν άνθρωποι και μου το έλεγαν, που έδινε σιωπηλά. Βοηθούσε σιωπηλά όποιον είχε ανάγκη, όποιον έχανε το σπίτι του και έβγαινε σε πλειστηριασμό την επόμενη ημέρα, όποιο παιδί είχε πρόβλημα με εξαρτησιογόνες ουσίες. Βοηθούσε, βοηθούσε, βοηθούσε».

Τα χρέη του Τόλη και η αντίδραση της Γκερέκου:

«Σε σχέση με το χρήμα, ενώ ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους, δεν είχε καμία πρακτική σχέση. Ήταν κοντά του άνθρωποι που τον αγαπούσαν πραγματικά και μπορούσαν λίγο να διαχειριστεί καλά, πήγαινε καλά. Ήταν κοντά του άνθρωποι αρνητικοί που ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν, δεν πήγαινε καλά. Όταν λοιπόν είχε ξεσπάσει το θέμα το φορολογικό ήταν δέκα χρόνια πριν στα δικαστήρια. Το πώς και γιατί το έβγαλαν και ο πολιτικός κόσμος τότε, ναι θέλω να το πω γιατί το πιστεύω, μέσω των δημοσιογράφων, ότι ξαφνικά ο σύζυγος της πολιτικού Άντζελας χρωστάει λεφτά στην εφορία λες και ήταν πρωτοφανές».